Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves oltás után akinek...

1 éves oltás után akinek belázasodott a babája, meddig tartott?

Figyelt kérdés
Babám 3 napja lázas éjszaka, 39 fokos.Egyszerre kapta a bárányhimlő - és a pneumococcus ellenit. Napközben jól van, az éjszaka viszont kritikus. Nálatok hogy alakult?
jan. 31. 01:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak a harmadik Bexsero után volt láz (már aznap este), de szerintem csak az elején volt igazán magas.

Mikor kapta az oltást, biztos amiatt van?

(A bárányhimlő elleni oltás mellékhatásai pl. 7-10 napnál hamarabb nem szoktak jelentkezni.)

jan. 31. 07:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam 3 napja és estére belázasodik még mindig. Más tünete egyébként nincs.
jan. 31. 09:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha 3 napja kapta az oltast, akkor ez nem ettol van.

Mert 7-10 nap ebben az esetben az oltasi reakcio.

Benyelt akkor valamit.

jan. 31. 09:26
 4/8 anonim ***** válasza:

2!

Azt nem írtad, hogy mikor kapta, csak hogy 3 napja lázas, és hogy kétfajta oltást kapott, azért kérdeztem.

Ebben az esetben én is arra gyanakodnék, hogy valami más baj lehet, mondjuk háromnapos láz.

A szúrás helye érzékeny, piros esetleg? Az én kisfiam a lábára alig bírt állni délutánra, nálunk így egyértelmű volt, hogy az oltás a ludas.

jan. 31. 09:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, bocsánat, kedden kapta. A combja nagyon csúnya lett, borogatás ellenére is. 3 napos lázra én is gyanakodtam, lehet pont sikerült rá is oltani. Eddig sosem volt beteg és mikor oltásra vittük teljesen jó volt a közérzete.
jan. 31. 10:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben lehet felhívnám a gyerekorvost, hogy szerinte mi lehet ez, hátha ránéz, esetleg elmondja hogy mire figyelj, hogy vágjatok neki a hétvégének (mikor menj ügyeletre...).

Remélhetőleg ma már jobban lesz (ha háromnapos láz lenne, akkor már kezdődnie kellene a kiütéseknek...)

Jobbulást kívánok a picinek!

jan. 31. 10:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Levittem hozzá, szerencsére itt van a rendelő mellettünk. Ő is az influenzást, a három napos lázat tartja valószínűnek, de adott beutalót laborba, mert ritka esetben az oltóanyag (pneumoccoccus elleni) okoz hugyúti felülfertőződést.
jan. 31. 10:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen 🤍
jan. 31. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!