Oltás után milyen gyakran ellenőrzitek, hogy belázasodott-e a baba?
Amikor lattam rajta, hogy nyugos lett, akkor megmertem a lazat.
De nalunk eddig az osszes oltas 39 fokos lazzal jart, szoval az elso utan mar szinte tudtam, hogy oltas utan 4 oraval belazasodik.
Ejjel hagyom aludni, kap lazcsillapitot lefekves elott. Ha szarul van, felkel magatol.
Ha nincs semmi egyéb tünete, akkor az sem zavar, ha lázas...
A magas lázat egyből észre lehet venni, a kisebb láz pedig egy normális reakció, dolgozik az immunrendszer.
Az én fiam piciként jól viselte az oltásokat, inkább a combján lettek nagy piros duzzanatok, amik kellemetlenek lehettek, és nyűgös volt néha, de ennyi.
Aztán egy évesen a 3. Bexsero után jött egy háromnapos durva láz, az elején 40 fok környékén, akkor mérnem sem kellett volna, eléggé megszenvedte, látható módon :(
Szerencsére azóta sem volt ilyen többször.
Nem csekkolgattam külön, az első bexsero után lázasodott csak be, az volt az első lázas esetünk, így akkor jöttem rá, hogy látni azt, ha lázas, szóval ne parázd túl. Az én kislányom nyűgös lesz már ahogy kezd felmenni neki, éjszaka is felébred, ha beteg és belázasodik. Külön sosem ébresztem fel azért, hogy csekkoljam.
Az új gyerekorvosunk már mindig mondta, hogy érdemes lenne az adott oltás után 4 órával "megelőző" lázcsillapítót adni, vagy sem, így ezeknél az oltásoknál ezt megtettük és nem is volt egyáltalán gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!