Kiírt szülés után egy héttel tartott esküvőre elmennétek?
Az egyik nagyon kedves barátom és barátnőm esküvője lenne nyáron, de pont egy héttel előttére vagyok kiírva. Lassan el kéne dönteni, hogy megyek vagy nem. Szerintetek megoldható valahogy, hogy legalább egy kis időre el tudjak/tudjunk menni, vagy mondjam le teljesen?
Előre is köszi a segítséget!
Ugyan én 1 héttel a szülés után teljesen alkalmas lettem volna alapvetően egy szertartást végigülni és gratulálni az ifjú párnak, mert a gyermekágyi vérzés igazából egy normál menstruáció szintjén volt, a mellem meg azt a fél órát, amit egy ilyen esemény jelent, kibírt volna, én nem mentem volna el így sem egy esküvőre, akárkié is. 1 hetes baba mellett engem az se érdekelt volna, ha éppen összedől a világ körülöttem, én csakis a lányommal akartam foglalkozni, vele lenni, vele hangolódni, pihenni, hozzászokni ehhez az új élethez. Annak se örültem, amikor látogatóba jött anyósom vagy a bátyám, pedig csak pár percekre ugrottak be, de nekem egyszerűen nem volt kedvem velük foglalkozni. A férjem volt az egyetlen ember, akinek örültem a babámon kívül. Ez lelki dolog volt nálam, mert fizikailag teljesen rendben voltam.
Én amondó vagyok, hogy most mondd le teljesen, aztán miután megszületik a baba és te úgy érzed, hogy ennyi belefér, a szertartásra hurciban magadra kötött babával még elmehetsz, egy extra széket odahúzni az semmiből sem áll, és te is megteszed ami tőled telik. De ezt csak akkor fogod tudni, miután már túl vagy az egészen és látod, hogy érzed magad, van-e kedved, energiád (fizikai és lelki) ilyesmihez.
Egy lagzi viszont teljesen esélytelen ilyen körülmények között.
Október van, miért kellene már most eldönteni, hogy tudsz-e menni jövő nyáron egy esküvőre?! Terhesség nélkül is annyi minden történhet addig az emberrel, hogy nehéz biztosat mondani bármilyen programra ilyen időtávon.
Amúgy én egy héttel a szülés után fizikailag ülni sem tudtam a gátseb és az aranyér miatt, a kis lyukas párnámmal, ami itthon megmentette a napjaimat meg komikus lettem volna egy esküvőn, így nekem esélytelen lett volna.
pénteken császároztak, utána hét szombaton volt a babaköszöntő buli. fizikailag simán lazán bírtam és bírtam volna egy esküvőt is (persze nem tánccal),alig véreztem már, semmi rossz érzésem nem volt, se fájdalmam, semmi. Lehet lepontozni
Ennek ellenére biztosan nem mennék el, maximum a szertartásra, de azt meg ugye nem kell előre jelezni, meglátod majd akkor.
Csak azért írtam le a fentit, hogy ne kapj sokkot a mozogni nem fogsz tudni típusú válaszoktól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!