Kiírt szülés után egy héttel tartott esküvőre
elmennétek?
Figyelt kérdés
Az egyik nagyon kedves barátom és barátnőm esküvője lenne nyáron, de pont egy héttel előttére vagyok kiírva. Lassan el kéne dönteni, hogy megyek vagy nem. Szerintetek megoldható valahogy, hogy legalább egy kis időre el tudjak/tudjunk menni, vagy mondjam le teljesen?
Ha a saját szülésemből indulok ki, még ha akartam volna, akkor is teljesen esélytelen lett volna. Alig tudtam járni az aranyér és a gátseb miatt, ráadásul dőlt belőlem a vér, így felnőtt pelenkát viseltem, ami otthon rendkívül jól elfedhető egy bő melegítő nadrággal, de egy elegáns ruhához nem passzol. És akkor azt a "mellékes" tényezőt nem említettem, hogy ott van melletted egy újszülött, aki egyfolytában mellen akar lenni szinte.
2021. okt. 25. 18:47
12/33 anonim válasza:
Biztos hogy nem és ha már elmondhatod majd magadról, hogy szültél akkor te ugyanezt fogod egy ilyen kérdés alá kommentelni :D
2021. okt. 25. 18:48
13/33 anonim válasza:
Nem
2021. okt. 25. 18:50
14/33 anonim válasza:
Biztos, hogy lemondanám! Örültem, hogy létezek, nemhogy esküvőre menjek
2021. okt. 25. 18:59
15/33 anonim válasza:
A legjobb barátnő biztos megérti azt a választ, hogy a szülés időpontjától függ.
Az én fiam pl. egy egész hónappal érkezett hamarabb, mint ahogy az orvos beharangozta, szerencsére nem volt semmi baja, csak kicsi volt. Aztán meg evett, aludt, nem sírt, én is jól éreztem magam, vele tehát elmentem volna erre az esküvőre.
A lányom meg egy héttel a kiírt időpont után érkezett, vele esélyem nem lett volna esküvőre menni.
2021. okt. 25. 19:03
16/33 anonim válasza:
Dehogy mennék.
Mindkét terhesség utolsó heteiben már egy élőhalott voltam, nem tudtam aludni mert fél óránként pisilni kellett, emiatt hulla voltam, nyűgös, minden bajom volt. A legkényelmesebb ruháim is kényelmetlenek voltak, nemhogy egy alkalmi, amit amúgy is alig vár az ember hogy levegyen. A vizesedésről, fejfájásról, keményedésről nem is beszélve. A derekam is majd leszakadt. Mindez annak ellenére, hogy fitt voltam, sportoltam ameddig tudtam.
Szülés után szanaszét szakadtam, 2 hétig magam alá csináltam, nem tudtam tartani, úszógumin ültem hetekig. A mellem szörnyen fájt, ha nem fejtem óránként.
Császár után járni alig bírtam.
2021. okt. 25. 19:05
17/33 anonim válasza:
Mivel a pár hetes baba eszik, akszik kb, igy ha megeteted előtte, szeribtem simán meg tudsz legalább jelenni gratulálni, ott lenni kicsit. Még babakocsuval is, de paroddal is lehet, mamával is.
Én 3 nappal utána is farmerban, szoknyában voltam, nem dőlt belőlem a vér és a gátvagas mellett is jobb volt jarkakni, mint ülni /fekudni. Nagyon boldog és jókedvű voltam, ugyanúgy adtam magamra. Szerintem menj el :)
2021. okt. 25. 19:10
18/33 anonim válasza:
Megmondanám, hogy sajnos nem tudom biztosra ígérni a jelenlétet, úgyhogy nem. Nem tudhatod, milyen állapotban leszel, nekik pedig szükséges tudniuk, hány fővel kell kalkulálniuk. Nagyon kellemetlen helyzetbe lehet hozni a párt, ha nem sokkal előtte mondod le.
2021. okt. 25. 19:19
19/33 anonim válasza:
Kétszer szültem, egyik után sem tudtam volna elképzelni, hogy esküvőre menjek. Egyrészt egy nőt még egy könnyű szülés is megvisel, de császármetszés esetében ez főleg kizárt. Az is lehet, hogy még akkorra nem születik meg a kicsi, de mivel bármikor várható lesz a szülés, azért sem mennék. Gondolom, te sem vágysz rá, hogy ott induljon be a szülés. Vagy éppen kórházban leszel, mert szültél vagy túlhordás miatt. Vagy már otthon leszel a picivel, de ugye ebben az esetben is ki van zárva. Szóval szerintem elég egyértelmű a válasz: nem mennék.
2021. okt. 25. 19:32
20/33 anonim válasza:
Nem mennék.Vagy pont szülsz,vagy épp csak hazamentek,vagy még kórházban lesztek.Ha minden rendben megy, akkor is kizárt,hogy az 1hetes csecsemővel,gyermekágyi folyással,csepegő mellekkel ilyen helyre vágyakozz.Az már csak non plus ultra,hogy ekkora gyereket el sem vinnék ennyi ember közé,mert mindenki meg akarja majd fogdosni,neki pedig 0 immunrendszere lesz még.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!