Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire "furcsa" már a baba...

Mennyire "furcsa" már a baba 1 hetes korában bébiszittert hívni?

Figyelt kérdés

Heti 3-4, a délutáni órákban.

Van olyan, aki elvállal ilyen pici babát? Nem fognak rám furcsán nézni? Ti hol kerestetek bébiszittert?

2021. okt. 18. 19:00
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
50%

Amúgy a gyereknek apja nincs, aki vigyázna rá?

Aztán az etetés a másik dolog. Ha cicis baba, akkor az elején max nagyon rövid ideig tudod magára hagyni, ha tápszeres, akkor mondjuk nem. De egy szülés, majd ébren töltött éjszakák után kétlem, hogy bárhova is nagyon menni akarnák. Úgy a 3. hónaptól lehet megpróbálni rövid időkre másra hagyni, de akkor se heti 3-4-szer. Később biológiailag lehetséges, de ha állandóan lepasszolod az nem tesz jót a kötődés kialakulásának. Feleségem anyja ilyen volt, feleségem most 30 éves és ez még mindig látszik a kapcsolatukon és még mindig kerülnek elő ehhez köthető lelki sebek.

2021. okt. 18. 20:21
 22/52 anonim ***** válasza:
96%

Én talán 6 hónaposan hagytam először egyedül erre a 3-4 órás időszakra.

Orvoshoz mentem.Nem azt mondom,hogy nem lehet egy gyereket rábízni másra,de még ki sem bújt már bébiszitter kezébe nyomni heti több alkalommal több órára.

Az egy kicsit korai,és durva,ha csak nem életbeágó az indok..

2021. okt. 18. 20:25
 23/52 anonim ***** válasza:
97%
Neked az 1hetes baba mellett max aludni lesz kedved,meg energiád.6 hétig gyermekágyi folyás,lehet,hogy lesz gátsebed is.A tej valószínűleg ömleni fog,a melled be lesz durranva.Mégis hova mennél így,és minek? Legalább 6 hétig maradj a popidon otthon azzal a picivel.Szokjatok össze,alakuljon ki a kereslet-kínálat a szoptatásban,és ne tedd ki nagyobb fertőzés veszélynek,mint ami muszáj!
2021. okt. 18. 20:35
 24/52 anonim ***** válasza:
46%
24 vagyok,nekem elmúlt 1éves,de még csak annyira hagytam itthon az apjára,amég a boltba mentem,meg fodrásznál is voltam egyszer,amúgy mindenhová máshová viszem magammal.Ha orvoshoz mennék is az apja,vagy valamelyik nagyi vigyázna addig rá,de nem mennék el heti 3-4szer sehova még.Persze elmehetnék már,mert meg tudnám oldani,ellenne mással is,de nem is merül fel bennem.
2021. okt. 18. 20:44
 25/52 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is megírnád privátban?

Tudod, úgy tűnik, téged nem igazán készítettek fel a szülésre és azt követő hónapokra.

Itt segítünk neked, kérdezz bármit!

2021. okt. 18. 20:51
 26/52 anonim ***** válasza:
95%

Le irnad nekem is mi az oka h kellene heti pár délután ?

Én az első hetekben mindennel többe néztem ( volna ) az alvást

Vagyis az első 16 hónapban

Rossz alvó volt a kicsi.

2021. okt. 18. 21:00
 27/52 anonim ***** válasza:
85%

Ha iskola, kérj egyéni tanrendet. Nekem 2 hetes volt a kislányom, mikor be kellett volna mennem vizsgázni, hát nem tudtam. (Írtam a vizsgáztatónak, pótoltam egy hónap múlva.) Magától ömlött a tej a mellemből és borzasztó feszült egy óra után, ha nem szopizott a kicsi. Ráadásul olyan fáradt voltam, hogy állva képes lettem volna elaludni, a napom az éjszakát is beleértve az 1 óra alvás, 2-3 óra folyamatos szoptatás körforgásban telt az első hónapban.

Próbáld meg átszervezni, eltolni amire szeretnél menni.

2021. okt. 18. 21:31
 28/52 anonim ***** válasza:
94%
A 6 hetes vizsgálatra nem vittem magammal. Sajnos sokat kellett várnom, mert csúszás volt, pedig időpontra mentem. De hagytam otthon lefejt tejet a hűtőben, apa megoldotta. Illetve olyan volt eleinte is, hogy leszaladtam a boltba egyedül, akkor is apával volt.
2021. okt. 18. 21:32
 29/52 anonim ***** válasza:
91%

Isten lássa lelkemet, amikor ezt írom a jó szándék vezérel.

Én egy önző nő vagyok. Szeretem az énidőt, és jól tudom érezni magam a gyerekeim nélkül.

Ha megszületik a gyereked, az amellett, hogy nagyon örömteli, egy hatalmas nagy pofon is. Akkora, hogy az aszfalt adja a másikat.Kifordul a világ a négy sarkából. Ez azokkal is így van, akik a világért sem vallanák be. Szinte mindenki megkérdezi magától legalább egyszer, hogy "kellett ez nekem?"

Utána kb a levegőt fogod ugyanúgy venni. Minden más megváltozik. Soha többé semmi nem lesz ugyanolyan. Az olyanok mint én, szeretném, akarom, jó volna, jópár évig az utolsók lesznek a sorban. Neked is. A gyerekednek meg pláne. És ha nagyon helyesen lesz rendszeresen énidőd, akkor az az idő hegyomlas súlyú bűntudattal és lelkiismeret furdalással telik majd egy jó ideig. Jó ideig spontán sem lehetsz. A bejárati ajtón sem fogsz tudni úgy kimenni hogy azt minimum fél óra készülődés ne élőzne meg. Erre készülj.

2021. okt. 18. 21:55
 30/52 anonim ***** válasza:
78%

Én még arra felhívnám a figyelmed, hogy a gyermekágyas időszak, a szülés utáni 6 hét nem csak a vérzés és a gátseb miatt fontos.

A méhed visszhúzódik, óriási teher volt neki a terhesség. Ha nagyon megerőlteted magad prblémákat okozhatsz hosszútávon a szervezetednek, pl méhsüllyedés, vizelettartási problémák, sérv stb.

A szervezetednek szüksége van a regenerálódásra.

(Ha tippelnem kell, a kérdező rendszeresen sportolt és azt nem bírja feladni. Nyertem?)

2021. okt. 19. 00:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!