Akiknek most októberben fog kislányuk születni - hogy fogják hívni?
Tudjátok mi a különös? Hogy mindenki fikázza a tucatneveket de az senkit sem zavar például, hogy mindenki farmernadrágot hord, mindenkinek ugyanolyan a haja, vagy, hogy például minden menyasszony tök egyforma már vagy 15 éve, mert mindegyik ugyanazt a csöcskidobós pántnélküli ruhát veszi föl ami csak vékony kis mellű nőknek áll jól.
De az kell mindenkinek mert divat. Akkor is ha egy debella, vastag karú behemót az illető :)
Egyébként nyugodjatok meg mert akármilyet nevet is adtok a ti gyereketek is csak egy szám lesz a naplóban.
Bizonyos tanárok meg családnevükön hívják a gyerekeket, mindenkit.
Meg hiába lesz a neve ritka, ha Kovács, Nagy, Szabó vagy Tóth mellé, mivel a fél országot így hívják.
Visszataszítóak vagytok, hogy azon élvezkedtek, ki, hogy nevezi el a gyerekét. A ti kölykötök is csak számotokra lesz különleges senki más számára nem.
Inkább fel se tetted a volna a kérdést, nem sok értelme volt.
"Meg hiába lesz a neve ritka, ha Kovács, Nagy, Szabó vagy Tóth mellé, mivel a fél országot így hívják."
Mert nem ezt pofáztuk eddig is,hogy mindenki az idétlen külföldi eredetű tucat neveket választja az egyszerű magyar vezetékneve mellé.
Most b*szdmeg nehogy már nekem azt mondja valaki,hogy a gyereknek is jó,ha Kovács Anubisnak hívják a gyerekét vagy Lakatos Elzának.🤣
A farmer hordásának semmi köze a névhez.Divat,ízlés.A névválasztás egy másik embernek viszont élete végéig szól (ha csak le nem váltja amint lehet).
A fiam óvodájában,a csoporton belül van "csak" 4 Alíz.
Oké,mindenkinek az tetszett,de akkor is gáz,mert tényleg muszáj a jeleiken szólítani őket,vagy megjegyeztetni velük,hogy te vagy akkor az "Ali",ő lesz a "Liza",harmadik legyen "líz" a negyediket meg majd szólítjuk "Alízkának" és akkor mindenkit meg lehet különböztetni.
Vagy kénytelenek tényleg vezetéknév megszólítást használni,de akkor meg mindenki bunkózza az ovónőket,hogy miért pont a vezetéknevén kell szólítani..
Hát mert valahogy meg kell oldania,hogy ne 4 ugyan olyan nevű gyereket szólítson meg folyton.
Irigylem a problémáitokat :)
Reméljük nem lesznek lelkibetegek szegény kis gyermekek mert véletlenül az oviban a jelén szólítják őket vagy ne add isten a vezetéknevükön :)
Amúgy pont jó példa erre az Alíz név.
Írogatták itt régebben, hogy az ritka név meg minden, de jó nem lesz belőle több majd sehol. Hát tessék! Itt van! Ennyira ritka akkor.
Meg szinte az összes itt felsorolt név sem az amit itt említettek a Hannán, a Zoén meg a Lilin kívül.
Nekem sem tetszenek ezek a nevek, de mondjuk akkor sem tetszenének ha nem lennének gyakoriak, de most akkor sem tudom minek kell megjegyzéseket tenni rájuk.
Akármelyik nevet fölkaphatják akármikor.
Meg nem garancia a ritkább név sem arra, hogy szeretni is fogja a gyerek.
De mindegy igazából nem érdekel, csak ez a sok unatkozó anyuka csámcsogása azon ki mit csinál undoríó már.
Te is eléggé unatkozhatsz,ha van időd egy regényt írni.Annyi a különbség köztünk,hogy te azon csámcsogsz mi mit csinálunk.
Szóval egy hangyaf*sznyi,üdv a klubban! 🥳
Én csak válaszoltam a te regényedre.
A jobb sorsra érdemes különlegesen különleges gyerekeitek is hansonló értelmek lesznek majd mint ti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!