2 hetes babám folyton sír és én is.... Mit tegyek?
Sziasztok
Első babám most 2 hetes. Szeretem, imádom, de azt érzem nem bírom... Igen, tudom még az elején vagyok és lehet még rosszabb is és lesz is... De ezt tényleg nehezen viselem.
Nappal egy tündér, szinte mindig alszik, az esték viszont katasztrófák. Szinte óránként kel enni aztán jön 1 óra sírás vagy csak simán nem akar aludni. Sokszor mire vissza aludna újra éhes és kezdődik előről. 1 hete napi 2-3 óra alvás a maximum és sajna nappal sem tudok vele aludni leginkább azért mert 90%ban rajtam alszik el és ha lerakom már sír is, úgy meg nem tudok aludni, hogy rajtam van.
Minden éjszakám és reggelem a sírásról szól. A fáradtság és a tehetetlenség, hogy nem tudom sokszor sehogy megnyugtatni mert sehogy nem jó neki, engem kikészít.
Kicsit hasfájós is, ugyanis 100%ban tápszeres, már javulni látszik a helyzet, tudom sokszor a hasfájás miatt sem alszik, de ami mostanában probléma hogy csak rajtam alszik el és nem tudom lerakni a babafészekbe, de még magam mellé sem mert kipattan a szeme és ordít....
Annyira nem bírom. Tudom sokan vagyunk és voltunk igy, de aki volt ebben vagy hasonló helyzetben az hogy vészelte át? Mi adott erőt, motivációt? Meddig tartott ez a helyzet? Hogy lábaljak ki az állandó sírásból? Én sem akarom hogy a babám mindig azt érezze hogy feszült vagyok és csak bőgök...
Segítségem sajna nincs
Se szülök se testvérek se rokonok
És párom oldaláról sem
Csak ketten vagyunk a párommal de ő reggeltől estig dolgozik..
Bár így is segít amiben tud, de Sajna nála sem nyugszik meg a baba...
Hasgörcsoldó fogás, gyakori büfiztetés, séta a szabad levegőn, pólyázás, hordozás, halk babáknak való zene, fehérzaj, adamo hinta, biogaia min 1 hetes kúra, jutavit baby csepp 1 hetes kúra, cumi, babamasszázs, neked koffeinlöket, vaspótlás és az apa vigye el egy hatalmasat sétálni a picit vagy vállaljon be egy estét vele, hogy kialudjad magad és jobban legyél.
Tápszert is nyugodtan tesztelhettek másikat, pl könnyebben emészthet egy olyan tápszert amiben pro és prebiotikum is van, ilyen például a beba sensiduo, beba supreme, milumil prosyneo ha start, hipp combiotik ha start.
Neked is még tombolnak a hormonjaid, ezért is lehetsz sírósabb, kitartást.
Nekem az adott energiát, hogy mindenhol azt olvastam, hogy 3 hónaposan megszűnik a sírás. És tényleg megszűnt nálunk.
Az eleje ugyanilyen rémálom volt, el se hittem mennyire nehéz nem csak fizikailag, de lelkileg is.
Ma már totyogós a kis rémálom baba, és semmi ilyesmi gondunk nincs már.
A férjed kérd meg, hogy aludjon az ő ölében a baba, amíg te alszol pár órát. Rendeljetek kaját, és kérj valakitől segítséget, akár fizetőset hogy kicsit összekapja a házat, a babás időt meg próbáljátok felosztani. Kizárni a zajt miközben ringatod a fúldugó, vagy egy fejhallgató igenis jó ötlet.
Kibírod, túléled, és hidd el jobb lesz.
Ha nekem az első 3 hónapot mutatják be mint kisbabás élet, nem vállalok gyereket, de ha bármelyik másik időszakot, akkor örömmel.
Valószínűleg a közelségedre vágyik csak. Én is azt hittem, nem tudok úgy aludni, hogy a hasamon fekszik. Aztán pár ilyen éjszaka után én is elaludtam vele együtt. Annyira jól aludt (már az óránkénti keléshez képest) hogy többet nem is erőltettem ezt az elalszik leteszem dolgot. És nem, nem szokott hozzá. Olyan 3-4 hónapos lehetett mikor elkezdett külön aludni.
Amúgy nappal hordozd ha dolgod van. Ha aludnál várd meg míg elalszik és feküdj mellé. Valószínűleg ha érzi a közelséged akkor nem fog felriadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!