A barátaim 2 hetes babája folyton sír,7 órát is 1huzamban, és nagyon gyorsan ver a kis szíve. Arra gondolnak, hogy a pocija fáj, de ennyire?
Már voltak gasztroenterológushoz/ laktóz érzékeny?/ és a kardiológián is mert a kicsi szíve 220at is ver, nyugalomban 160-180. Azt mondták nekik mind a 2 helyen hogy 3 hónapig nem tudnak semmit megállapítani és mondani.
Szegény barátnőm teljesen kivan semmit nem alszanak mert a baba folyton csak sír, tőlem kérne tanácsot de nem tudok semmit segíteni esetleg valakinek hasonló tapasztalat? Éjjel már nem mer leülni a babával mert azonnal elaludna és fél hogy kiejti a gyereket a karjából.
Anyatejes, és sokat evett egyszerre az volt a baj, de aztán betartották a 3 órát és a 100ml-t és akkor is ugyan olyan rossz volt valami. Infacol Espumisan minden, az a cső végső esetben, ilyen magos vagy milyen párna...
A kardiológián azt mondták, hogy nem kellene a szívének ilyen gyorsan verni, /csecsemőkori tachikardia/
Hú, hát jó nehéz tanácsot adni...
Jó lenne tudni, hogy mivel próbálkoztak eddig a megnyugtatásra. Puha dologba bugyolálni? Imádják a picikék. Cumi? "Puma a fán" fogás? Hasra tevés?
Lehet, hogy fázik. Nekünk már izzasztó meleg van, de nekik még nagyon nem jó a hőháztartásuk.
Eleget büfiztetik? Lehetséges, hogy sok levegőt nyel, a büfik pedig nehezen jönnek ki és beragad. Nálunk ebből szokott sírás lenni.
Rendesen van kaka?
Nagyon sajnálom őket, de még tényleg annyira kicsike a baba, hogy igazán megismerni/kiismerni sem volt idő. Próbálkozni kell folyamatosan, valami csak beválik.
140-nél többet nyugalmi állapotban nem ver a baba szíve.
Az én lányom is anyatejes volt és iszonyatosan hasfájós. Éjjel folyton sírt, ha elaludt, akkor visítva ébredt és tekergett szegény. Már nagyon oda voltam én is, állandóan a doktornénijét hívogattam.
Én ittam a tejserkentő teát, és kiderült, hogy attól fáj a pocakja a babának. Kapott édes kömény teát, de az is felfújta csak, és nem jött sem puki, sem kaki. Aztán elkezdtem én inni a köménymag teát, úgy szoptattam, úgy is ment neki át a teából, csak nem annyi, na aztán végre 4 hetesen megindult a puki, 5 hetes korától 3-4 naponta kaki.
Most, hogy szinte csak tápszeres, van kaki is, puki is rendesen és elnőtte a hasfájást is.
A dokink mondta, hogy az anyatej a legjobb táplálék a babának, az első 1 évben nem is ajánl mást, de sajnos vannak babák, akik nem bírják. Anyukának nagyon kell ilyen esetben figyelni a táplálkozására. Sajnálom a barátaidat, mi is megkínlódtuk az első 2 hónapot. Az én babámnak szívzöreje volt, mi is vittük kardiológiára.
Etetés után hosszan büfiztessék, és próbálják meg az alvó párduc pózt. Nálunk bevált, szereti a lányka most is.
A lányom 6 hónapos koráig üvöltött, sikított, sírt. Az elején napi 10-12 órákat egyhuzamban, alvás nélkül. Aztán már csak 4-5 órákat...6 hónap alatt többször is voltunk orvosoknál (nem egynél...) és semmit sem tudtak mondani!!!
Már azt hittem idegbajt kapok a tehetetlenségtől és a sok-sok sírástól! Együtt bőgtem a gyerekkel!
Aztán 6 hónapos kora után már jóval kevesebbet sírt, és mintha rendeződtek volna a dolgok. Na, de végigélni azt a 6 hónapot...hát még egyszer nem csinálnám végig.
A barátnőd babájánál viszont a nagyon gyors szívverés az igazán aggasztó! Ne hagyják annyiban, keressenek fel több orvost, ha nem kapnak választ. Mert a hasfájás, és a sírás ellen nem biztos, hogy tudtok tenni (nekünk semmiféle csepp nem jött be, sem a masszírozás, sem a tornáztatás, sem a ringatás, semmi!), de a gyors szívverés ellen kellene valamit tenni szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!