Szerintetek mit gondolnak a babák, ha tükörbe mutatjuk őket? Tudhatják, hogy saját maguk?
amikor kialakul az "én" tudat akkor már sejtik.
amúgy úgy lehet rájönni hogy tudja e hogy ő az, ha odaállítod a tükör elé, ráteszel egy kis pötty tejszínhabot az orra hegyére (ezt nekünk tanították pszichológiából gyakorlaton a főiskolán) és ha letörli úgy hogy közben magát nézi a tükörben akkor tudja hogy ő az, ha nem akkor nem.
ha a tükröt kezdi el fogdosni és ott akarja megfogni akkor nem tudja.
remélem érted mit akarok írni...
Jaj meg varj kicsit ezzel :)
Az en fiam tegnap volt 8 honapos,ha a tukor ele allunk,akkor integet a "babanak"a tukorben,es szereti nezegetni magat,de szerintem meg nem tudja,hogy o az.Ide-oda kapkodja a tekintetet,furcsa neki,hogy anyabol kettot is lat :)
Viszont a tejszinhabos trukkot en is kiprobalom...
10:40-es vagyok.Bocs az off-ért!Kedves első!Igaz az, hogy az öntudatuk csak 3 éves korban alakul ki? Ezért van az, hogy nem emlékszünk a baba korunkra? És egyáltalán hogy kell ezt elképzelni? 3 éves korukig azt se tudják, hogy ők vannak a világon, aztán egyszer csak megvilágosodnak? Jé, én vagyok!!
Bocs, hogy itt kérdezem meg, de már olyan régóta foglalkoztat, és a válaszod elgondolkodtatott.
En ugy tudom majd ugy egy eves kora korul kezdi sejteni, hogy tukorkepet lat, es csak masfel fele tudja majd biztosan, hogy magat latja. (Persze ez gyermekfuggo is)
11.05-nek: Nem hirtelen alakul ki az en-tudat, hanem folyamatos fejlodes eredmenye, es 3 evnel azert elobb. Tenyleg azt mondjak, amig nem tud kepekben gondolkodni, nincsenek emlekei sem, de ez is azert korabban tortenik, ket eves korbol mar sokaknek vannak emlekei. En igy olvastam:-) Amugy akit erdekelnek ezek a dolgok, ajanlom Ranschburg Jeno Szulok konyve-t.
eleinte az én lányom is csak mosolygott a másik babára, és megpróbált a tükör mögé nézni.
most, 11 hónaposan szerintem már tudja, hogy magát látja, úgy bohóckodik előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!