2 hetes babám folyton sír és én is.... Mit tegyek?
Sziasztok
Első babám most 2 hetes. Szeretem, imádom, de azt érzem nem bírom... Igen, tudom még az elején vagyok és lehet még rosszabb is és lesz is... De ezt tényleg nehezen viselem.
Nappal egy tündér, szinte mindig alszik, az esték viszont katasztrófák. Szinte óránként kel enni aztán jön 1 óra sírás vagy csak simán nem akar aludni. Sokszor mire vissza aludna újra éhes és kezdődik előről. 1 hete napi 2-3 óra alvás a maximum és sajna nappal sem tudok vele aludni leginkább azért mert 90%ban rajtam alszik el és ha lerakom már sír is, úgy meg nem tudok aludni, hogy rajtam van.
Minden éjszakám és reggelem a sírásról szól. A fáradtság és a tehetetlenség, hogy nem tudom sokszor sehogy megnyugtatni mert sehogy nem jó neki, engem kikészít.
Kicsit hasfájós is, ugyanis 100%ban tápszeres, már javulni látszik a helyzet, tudom sokszor a hasfájás miatt sem alszik, de ami mostanában probléma hogy csak rajtam alszik el és nem tudom lerakni a babafészekbe, de még magam mellé sem mert kipattan a szeme és ordít....
Annyira nem bírom. Tudom sokan vagyunk és voltunk igy, de aki volt ebben vagy hasonló helyzetben az hogy vészelte át? Mi adott erőt, motivációt? Meddig tartott ez a helyzet? Hogy lábaljak ki az állandó sírásból? Én sem akarom hogy a babám mindig azt érezze hogy feszült vagyok és csak bőgök...
Segítségem sajna nincs
Se szülök se testvérek se rokonok
És párom oldaláról sem
Csak ketten vagyunk a párommal de ő reggeltől estig dolgozik..
Bár így is segít amiben tud, de Sajna nála sem nyugszik meg a baba...
Orvos tudja, hogy gond van? Másik tápszer? Pocakmasszázs? Torna? Elsősorban nem bőgni kéne, hanem a problémát megpróbálni megoldani. Van a gyermeknek orvosa, holnap intezkedj. Védőnő is biztos szívesen eljön rátok nézni. Nem hagyhatod el ennyire magad. Kire számítson az a baba ha nem az anyjára?
Kitartás! És ne bőgj! A gyerek érzi rajtad a feszkót.
Mondtam a védőnőnek, tápszert váltottunk. 2 napja kapja a milumil komfort 1-et plusz az orvos infacolt javasolt...
Semmit nem "csináltak", azt tanácsolták várjak, hogy beválik e a fent említett kombó
A védőnő csinált pocak masszázst is, én is szoktam neki, de nem sokat segít.
Szélcsövet javasolta a védőnő, de óva intett, hogy nehogy rászokjon...
Nem tudom, mennyire nyugtat meg, de ez így tök normális. És de, kibírod. Szó szerint percről percre túlélsz. De túl leszel rajta.
Ha nem szoptatsz, nyugodtan turbózhatod magad. Vegyél egy tálca energiaitalt, aztán hajts fel egyet, amikor leragadnak a szemeid.
Vegyél egy füldugót. Amikor már nem bírod a babasírást, dugd be a füled. Persze úgy, hogy közben próbálod nyugtatni a kicsit. Teljesen nem fogja kizárni az ordítást, de tompítani fogja az idegtépő zajt.
Amennyit lehet, hordozd kendőben a babát. A szoptatott babák a gyermekágyas időszakban nagyon sokat vannak mellen. Bár tápszeres a babád, próbáld meg mellre tenni. Hagyd, hadd cuclizzon rajta. Egyrészről megnyugtatja a babát a testközelséged, másrészről akár még a tejed is megindulhat ha elég inger éri a melledet. Ha ez nagyon nem megy, nyugodtan adj neki cumit.
Legyél türelmes magaddal, még csak 2 hete vagy anyuka. Bele kell tanulnod, meg kell ismerned a babád jelzéseit. És légy türelmes a babával is. 2 hete még egy test voltatok, neki is meg kell tanulnia a méhen kívüli életet.
4-es, az anya nem élő cucli.
Ott van erre a cumi.
Tudom h nagyon nehez mist es azt hiszed ez orokke igy lesz de hidd el h nem!
Nyugodtan sird ki magad nem kell a kisbaba elott se titkolni sokkal rosszab ha hamis nyugalmat arasztasz ugyis megerzik mar ennyi idosen is.
Sajnos teljesen normalis h ennyit sir nem valszinu h barmi orvosi baj lenne.
En tulelesre jatszottam mindig csak egy napot akartam tulelni es valahogy konnyebb lett. Nekem sajnos depressziom is volt a magany is szar volt most 3 eves mar majdnem minden ok :) csak az elso ev tunt 10nek a masik 2 par napnak :)
Nyugi sokan erezzuk ezt az elejen es aki allitja h nem a fele hazudik
Jézusom lányok miket ajánlotok szegény kérdőnek???
Füldugó??
Nem volt senkinek itt segítsége?? Az apa mire van? Esetleg ha látja, hogy ennyire kivagy,vegye át délután, hogy tudj pihenni kicsit.
Nekem tényleg egy darab segítségem nem volt. Apa sem. De mit tettem? Mindent! Ha egyik nem vált be,jött a másik. Ha fáj a hasa és más nem válik be szélcsövezd. Ha a tápszer nem válik be,váltsd hetente.
2 hetes, még az is lehet, hogy fél egyedül a nagyvilágban,ezért kell ennyire neki a közelséged. Én is kivoltam,éjjelente vele együtt sírtam de muszáj volt kibirni és nem hagyni magamon eluralkodni a depressziót mert kire számítson ha nem az anyjára? Ha hagyom magam tropára vágni,az neki nem jó. Ha neki nem jó,nekem sem. Te vagy az erősebb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!