Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adjak enni 11 hós babámnak...

Mit adjak enni 11 hós babámnak, ha nem fejlődik kellőképpen?

Figyelt kérdés
7,5 kg.
2010. aug. 30. 08:20
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
80%

Nagyjából minden élelmiszer tipusból egyen.

Kapjon húst a felvágotthoz egye meg a kenyeret is aztán tejterméket és gyümölcsöt.

Minél kevesebb édességet étkezések között és sok zöldséget gyümölcsöt.

2010. aug. 30. 08:22
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, hogy most miket és mennyit eszik. Amit előttem leírt a válaszoló, azok persze mehetnek.

Ha aggaszt a baba kis súlya, inkább beszéld meg a gyerekorvossal, mert ha étvágya sincs, talán szükség lehet valamilyen vitaminokra.

2010. aug. 30. 08:52
 3/24 A kérdező kommentje:

Tápszert kétszer, főzelék hússal, 2 gyümölcsös tejpép.

Nagyjából ezt. Kb egy hete kap kenyeret, piskótát, és megy a hasa. A vitaminra rákérdeztem és a doki szerint szükségtelen.

2010. aug. 30. 08:57
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Előttem szólókkal egyet értek: mindent. De leginkább zöldség, hús, gyümölcs. Fő az egészség! :))

S, ha aggodalmaid vannak, akkor mindenképpen konzultálj a gyermekorvossal.

Egyébiránt én kisfiam 14,5 hónapos és 8,5 kg. Ilyen típus. Apja még soványabb volt. Pedig eszik (mondhatnám zabál), mindent, szeret is mindent. De pufók barokk angyalka sose lesz belőle.

2010. szept. 21. 08:29
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiú vagy kislány? Mert pl szerintem a kislányok mindig kisebbek, kecsesebbek! :-) De van aki valóban ilyen típusú.
2010. szept. 21. 08:32
 6/24 A kérdező kommentje:
Kislány.
2010. szept. 21. 08:45
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
OFF: Ne emészd magad, fejlődik ő kellőképpen, annyit eszik, amennyit igényel, éhen biztosan nem hal. S ahogy írták már, ő ilyen tipusú. Én is ilyen voltam, még suliba sem akartak bevenni, mert 6 és fél évesen alig voltam 18 kilo. Bezzeg most, nem tudok lefogyni! Ma meg már az a normális, hogy 2-3 éves gyerekek ilyenek! Az én lányom is 11 és fél hós, s 8,3 kilo. Tömni, nem tömhetem meg! Eszik mindent, de csak ami egészséges. Biztos nem fogok zsirral főzni , s édességgel tukmáni őt, csak hogy nagyobb legyen a súlya. Együttérzek veled, tudom milyen szar érzés, hogy még a fejedhez is vágják biztos, milyen kicsike. Nekem múltkor egy három hónapos baba anyukája "szólt meg", hogy az ő fia már most 8,5 kilos. Na, hagy ne mondjam hogy nézett ki, de ma ez a normális. Kitartás, s tápláld őt egészségesen, sok gyümölcs, zöldség, husi. Nem marad ilyen pici, nyugi.
2010. szept. 21. 09:11
 8/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

A gyerekorvos azt mondta, cukorral, olajjal toldjam meg az étkét. Kicsit furcsának tartom...

2010. szept. 21. 09:25
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezek nagyon jó tanácsok! Tömni szegényt egészségtelen vackokkal, csak hogy a táblázat szerinti súlyát elérje! Ismerős helyzet, mi is átestünk ezen, csak én nem vettem figyelembe eme okoskodásokat. S él és virul azzal a 8,3 kilojával. Sőt még boldog, kiegyensúlyozott baba is. A cukor és a zsiradék csak elhizáshoz vezet, annyit nem hiszem, hogy ér az egész. De te tudod! Utolsó voltam.
2010. szept. 21. 09:53
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

szia!

az én kisfiam 1 éves múlt a hó elején és 9,5 kg. a védőnő mindig mondja, hogy le van maradva, meg nekem is példálózik, hogy fél éves baba itt meg itt már 9-10 kg. Nem baj. Én is ilyen alkat voltam, sőt nem látom őt soványnak, inkább olyan kis szexi pasi teste van:)

Régen kisebb súlyúak voltak a gyerekek, most meg már versenyt csinálnak ebből is, hogy kinek hízik jobban.

Gondolom fejlődik más téren rendesen, csak nem olyan hurkás a kis teste.

Meg hát sajnos a mi babáink nem olvasták a szakkönyveket, hogy mennyinek kellene lenniük. :)

2010. szept. 21. 10:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!