Mit adjak enni 11 hós babámnak, ha nem fejlődik kellőképpen?
Nagyjából minden élelmiszer tipusból egyen.
Kapjon húst a felvágotthoz egye meg a kenyeret is aztán tejterméket és gyümölcsöt.
Minél kevesebb édességet étkezések között és sok zöldséget gyümölcsöt.
Kérdés, hogy most miket és mennyit eszik. Amit előttem leírt a válaszoló, azok persze mehetnek.
Ha aggaszt a baba kis súlya, inkább beszéld meg a gyerekorvossal, mert ha étvágya sincs, talán szükség lehet valamilyen vitaminokra.
Tápszert kétszer, főzelék hússal, 2 gyümölcsös tejpép.
Nagyjából ezt. Kb egy hete kap kenyeret, piskótát, és megy a hasa. A vitaminra rákérdeztem és a doki szerint szükségtelen.
Előttem szólókkal egyet értek: mindent. De leginkább zöldség, hús, gyümölcs. Fő az egészség! :))
S, ha aggodalmaid vannak, akkor mindenképpen konzultálj a gyermekorvossal.
Egyébiránt én kisfiam 14,5 hónapos és 8,5 kg. Ilyen típus. Apja még soványabb volt. Pedig eszik (mondhatnám zabál), mindent, szeret is mindent. De pufók barokk angyalka sose lesz belőle.
Köszönöm.
A gyerekorvos azt mondta, cukorral, olajjal toldjam meg az étkét. Kicsit furcsának tartom...
szia!
az én kisfiam 1 éves múlt a hó elején és 9,5 kg. a védőnő mindig mondja, hogy le van maradva, meg nekem is példálózik, hogy fél éves baba itt meg itt már 9-10 kg. Nem baj. Én is ilyen alkat voltam, sőt nem látom őt soványnak, inkább olyan kis szexi pasi teste van:)
Régen kisebb súlyúak voltak a gyerekek, most meg már versenyt csinálnak ebből is, hogy kinek hízik jobban.
Gondolom fejlődik más téren rendesen, csak nem olyan hurkás a kis teste.
Meg hát sajnos a mi babáink nem olvasták a szakkönyveket, hogy mennyinek kellene lenniük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!