Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adjak enni 11 hós babámnak...

Mit adjak enni 11 hós babámnak, ha nem fejlődik kellőképpen?

Figyelt kérdés
7,5 kg.
2010. aug. 30. 08:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk Sinlac-ot írt fel az orvos, azt kell főzelékébe keverni.

Mennyiket hízik kislányod havonta? Sokat mozog?

Hasmenése mióta van? Hasmenéskor nem szívódik fel tápanyag, legalábbis nem elég. Gyakran van neki?

2010. szept. 21. 11:57
 12/24 pomat ***** válasza:
100%

Hali,

Mi most leszünk egy évesek és 76 cm 10,5 kgok vagyunk és lány!! Szóval ő rettentő sokat eszik, ahogy Carmen íra, változatosan, és mégis az elmúl 3 hónapban alig nőtt 1 cm-t és súlyra is kb 700 grot hízott.

Az én dokim teljesen meg van vele elégedve, mert már több mint egy hónapja jár, izgága-mozgákony, játékos, .....szóval EEEEgészséges!!

Ő annyit mondott"Nem érdekelnek a számok Kedves Anyuka!! Engem a csecsemő érdekel, és ha úgy látom egészséges és életvidám, akkor minden rendben, akármennyit hízott vagy evett!!!"

Tényleg nyugi!! Cukor helyet inkább csinálj kásákat, sűritsd a főzeléket kölessel, zabbal, 3mag keverékkel, stb. így tápálóbb lesz. Hetente egyszer kapjon spenotot, tojássárgáját, májat,.... sok gyümölcsöt rostot,.... nasinak inkább abonettet, bulátát, ilyesmiket adjál. A cukrok már korán kikezdhetik a fogait, vigyázz velük.

A hasmenésre is vigyázz, ha nem marad abba, akkor minden képpen vizsgáltasd ki. Vannank székletfogó, székletlazító csoportok a gyümölcsök és zöldségek között, ha akarod átküldöm.

Pusza

A kislányodat nézd, ha szerinted rendben van akkor hessegesd el az ilyen stresszelő beszólásokat, és keress egy jobb orvost:-))))

2010. szept. 21. 13:36
 13/24 pomat ***** válasza:

Még egy eszembe jutott lehet kevés az étkezés számára ahogy visszaolvasam.

Leírom nálunk hogy van és eldöntötöd:

7.0 ébredés - szopi

8.0 reggeli velünk- piritós, tejfől tojásrántotta(sárgájából), paradicsom.....

11.0 Tízórai - gyümölcspép

12.30 Ebéd - főzelék hússal

15.0 Uzsonna - puding vagy joghurt

17.30 Vacsi - főzelék, vagy tejberizs/tejbegríz (Házi zabejjel, rizstejjel, anyatejjel, tápszerrel)

8.0 Lefekvés -szopi

Ez egy kb étrend, de a tejpépeket próbáld elhaggyni és inkább csinálj neki főzeléket, pudingot .....táplálóbbak.

Egy másik blogba írta valaki a következő oldalakat:

[link]

[link]

[link]

[link]

sz

2010. szept. 21. 13:50
 14/24 anonim ***** válasza:
Azt írtad, hogy egy hete kapott kenyeret, piskótát, vagyis glutént, és megy is a hasa, és a súlya is kicsi. Esetleg nem gondolt az orvos arra, hogy lisztérzékeny a babád? Mert a hasmenés és a kis súly akár utalhat valamilyen ételallergiára is. Szerintem ezt említsd meg az orvosotoknak, hátha küld benneteket valamilyen kivizsgálásra.
2010. szept. 21. 21:10
 15/24 anonim ***** válasza:
Egyetértek sok előttem szólóval, ha a babád "jól néz ki", vidám, kiegyensúlyozott, akkor semmi baj. Csak hogy megnyugodj, kislányom 19 hónaposan mindössze 10 kg. 1 évesen pedig 8150 volt. Annak ellenére, hogy egy zabagép, nem győzőm etetni, még úgy is, hogy étkezések között folyamatosan nasizik gyümölcsöt, kölesgolyót stb. Ennek ellenére minden étkezésnél megeszik mindent, bármit és bármennyit teszek elé. És biztosan nem azért zabál szó szerint, mert nem szívódik fel rendesen a kaja, ugyanis nincs hasmenése, napi egy teljesen normális kaki van. Pl., ma délután/este (ebéd utáni alvás után): egy vaníliás és egy csokis Nestlé babapuding összekeverve (összesen 200 ml) plusz fél túróstáska. Vacsoráig egy halom kölesgolyó és egy banán. Vacsorára egy pár virsli, egy jó adag felkockázott óvári sajt, valamint egy fél sajtos kifli. Ezek után egy egész alma (gerezdekre vágva). Fürdés után, lefekvés előtt pedig 3 deci junior ital. "Csupán" ennyi, ennek ellenére, ahogy írtam, 19 hónaposan 10 kg, és csak 1,85 kilót hízott 1 éves kora óta, tehát kb. 26 dekát havonta. Úgyhogy, szerintem Te se aggódj. :-)
2010. szept. 21. 22:22
 16/24 A kérdező kommentje:
Áltlában 10 dekát hízik egy hónap altt. Nagyon sokat mozog. Nincs hasmenése, csak akkor volt pár napig, mikor elkezdtük a kenyeret. Elég sokat eszik. Míg csak anyatejet kapott, szépen fejlődött (fél éves koráig), azóta esett vissza, hogy elkezdtem hozzátáplálni. Csecsemő korban heti egyszer kakilt, most naponta. Akkor a kakilással volt gond, most a súllyal. Amúgy jó kedélyű kisbaba, csak nagyon gyenge. A sinlac jó ötlet és a kásával sűrítés is, köszönöm.
2010. szept. 23. 08:35
 17/24 A kérdező kommentje:
Tejpépet már ritkán kap. A kenyeret imádja! ÉN látom, hogy hízik, és érzem is a súlyán, csak a mérleg nem nagyon mutatja. Eszembejutott még valami, rendkívül keveset iszik.
2010. szept. 23. 08:39
 18/24 anonim ***** válasza:
Talán még a gyümölcslevek segíthetnek, ha esetleg meg tudod engedni magatoknak, ha nem is csak azt kap, de lehet segítenek a Hipp és a Nestlé gyümölcslevei. Tele vannak elvileg vitaminokkal. Tudom, nem olcsó, ezért írtam, hogy ha meg tudod engedni magatoknak. Én pl. úgy adom kislányomnak, hogy kb. fele-fele arányban babavízzel higítom. Ebből a "keverékből" megiszik kb. fél litert naponta a 2X2,5 deci junior ital, és a kevés kis víz mellett, amit még iszik.
2010. szept. 24. 11:33
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszi. A lányom 4 dl tápit iszik, meg kb. 4-5 korty vizet naponta. Kipróbálom a gyümilevet.
2010. szept. 24. 17:39
 20/24 anonim ***** válasza:
Folyadékot többet kell innia, az biztos. Nekünk a Sinlac segített, és egy éves kora után újra elkezdett jobban hízni.
2010. szept. 28. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!