Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adtátok bölcsibe a...

Mikor adtátok bölcsibe a babátokat? Mit tennétek ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Novemberben lesz 1 éves. Szeretnénk kistesót, de leghamarabb csak akkor, amikor Ő oviba megy. Viszont túl nagy korkülönbséget se szeretnénk a 3 év pont ideális lenne. A kettő között viszont én szeretnék visszamenni dolgozni, minimum fél, de inkább 1 évre. Ezek ismeretében mit tennétek?

2021. aug. 14. 16:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
43%

Telepszik? Úr Isten, szegény gyermek

Hát ez a természetes, jobb esetben, hogy rajtunk telepszik meg a gyermek 3 éves koráig

Nem itélem el a bölcsit,mert adódhat olyan helyzet,hogy az anyukának vissza kell menni dolgozni

De ha tervezitek a tesót,akkor minek mennél vissza? Nem értem,ne haragudj

Szerinted a munkahelyed ez mosolyogva végig nézi? Szerintem nem

Nekem sem teher a gyermek

De aki ilyen miatt lepasszolja a gyermeket, ha már telepedést irtál, szépen én is finoman megfogalmazom azt,hogy az ilyen ember,az ilyen nő,amilyen te vagy az az én szememben nem anya

Nézz magadba,mert ilyen hozzá állással nehogy lelkileg sérüljön a gyermeked,ami az egész életét végig kiséri!!!

Fröcsögjél tovább,kár volt feltenni a kérdést

2021. aug. 14. 21:38
 12/24 anonim ***** válasza:
45%

Mielőtt engem is össze kevernél én is egy teljesen más személy vagyok.

És,miután olyat merészelsz kijelenteni,hogy valakin telepszik a gyereke 3 évig csak mert nem rohan havi +20.000 forintért vissza dolgozni én nem dobálóznék a bunkó paraszt jelzővel.

És nem,én sem adnám be emiatt úgy,hogy másik gyereket is akarok.

(Ez válasz a te mit tennél a helyemben kérdésre)

Minek? Kicseszel a munkahelyeddel is.Vissza mész dolgozni,és úgysem tudsz nyugodtan.Ha bármi van a gyerekkel úgyis hívnak és menned kell érte,ha beteg (már pedig nagyon könnyen megbetegszenek..) otthon kell maradnod,annyi szabadságod nem lesz amennyiszer beteg lehet (az enyém kb havonta egyszer beteg is volt,tél..).Mellette ugyan úgy meg kell oldanod,hogy bejuss az oltásaira amik nem hétvégente vannak és szinte sosem délután,védőnői cuccokra is el kell jutnod.

Ha ezeken túl vagy mire érdemben dolgoznál ki fogod találni,hogy terhes vagy.Baromira fognak neked örülni.

Másik gyereket hogy fogod bírni,ha most 1 évesen lepasszolod és a nehezéről lemaradsz? Tanul járni,beszélni,ismerkedik a világgal.Vagy a másikat is majd bedobod,addigra meg ő ovis lesz?

Minek így gyerek,ráadásul kettő?

Megkezdődik az ovi,ovi után iskola,kb semmit nem fogsz látni a gyerekeidből,az első 3 "telepedős" év az egyetlen amikor te nem a munkával kell hogy foglalkozz és ők meg otthon lehetnek nap közben.

Bár lehet ez csak nekem sz*r.

Ha még vagy 50.000-100.000 forinton bukik a dolog azt mondom,hogy oké,az tényleg sok,de kétlem hogy ennyivel keresnél többet.

2021. aug. 14. 21:42
 13/24 anonim ***** válasza:
45%

Ha nem érdekel a véleményem is igazam van.

Mi a francra akartok még egy gyereket vállalni,ha az első mellett is egy év után a PÉNZ MIATT mert világosan leírtad,hogy amiatt vissza akarsz menni dolgozni.

És a következővel mi lesz,hogy tartjátok el,ha már az elsőnél is pénzügyi gondjaitok vannak? Majd őt is bölcsibe adod? De akkor minek kell még egy,hiszen nem te foglalkozol vele..

MEGÉRTEM azokat az anyukákat akiknek bölcsibe KELL adni a gyereküket és a megélhetésük függ tőle.

De ez b*szdmeg értelmetlen.Erre ne szülj még egyet,leterheled feleslegesen a bölcsiket.Max 7 fő van általában egy csoportban,arra jobb helyeken 7 dajka van.

Alig jut hely azoknak akiknek muszáj lenne beadni a kicsit,mert nincs más lehetőségük,ne vedd el tőlük a felvételi lehetőségeket..

2021. aug. 14. 21:47
 14/24 anonim ***** válasza:
63%
plusz 20.000 ft-ért ne is rohanjon senki, de én plusz 300.000-ért mentem, az azért nem volt mindegy. szerintetek minden nő szarul keres?
2021. aug. 14. 22:30
 15/24 anonim ***** válasza:
53%

Nem,itt nem is a keresésről van szó vagy arról,hogy ne lehetne beadni bölcsibe,hogyne lehetne.Csak nem indokolatlanul.

Ha nem tudja eltartani az elsőt,és el kell menni dolgozni,hogy jobb legyen az anyagi helyzet mint a gyedből kapott összeggel most,akkor minek még egy gyerek? Nem fog több gyedet se kapni azért mert most dolgozik max egy 1-1,5 évet egy huzamban.Ez az ami itt értelmetlen.

Elmenne dolgozni,hogy akár 2-3 heti szinten szabira kelljen menni a meglévő baba miatt majd nem sokára bejelenti,hogy csak X ideig dolgozik aztán távpénzre megy meg szülési szabadságra..

2021. aug. 14. 22:35
 16/24 anonim ***** válasza:
57%

Egyébként sokan úgy kezelik a bölcsit, mintha az anya örökbe adná a gyerekét, és soha többé nem láthatja. Vissza lehet menni 4 vagy 6 órába is dolgozni, nem muszáj rögtön 8-cal kezdeni. Eleinte nyilván benyel pár betegséget, de ugyanez lenne a helyzet, ha 3 évesen az oviban menne először közösségbe, az mitől jobb? Ennyi erővel soha ne menjen vissza egy nő se dolgozni. Azt is lehetne mondani hogyha 3 év múlva mész vissza a munkahelyedre, nagyobb az esély hogy már senki nem emlékszik rád, mert annyi lesz az új arc, akkor milyen jó lesz szinte idegenként minden második héten hiányozni a gyerek miatt. Egyébként ha irodai munkáról van szó, home office-olsz ha esetleg beteg a gyerek. Én fél éve dolgozom, volt már beteg párszor a kisfiam, de egyszer sem kellett táppénzre mennem miatta, itthonról dolgoztam. Nehéz volt, persze, de a munka kész lett, gyerek el volt látva, soha egy rossz szót nem kaptam a gyerek miatt. Nem én vagyok a cég történetében az első, akinek gyereke van, tudják, milyen ez. Hárman mentünk szülni két kolléganőmmel egyszerre, már mindhárman dolgozunk, megoldjuk, nem lehetetlen. Néha nekik is ott visít a gyerek otthon, de mindenki életében van pár nehéz nap, ez csak erősebbé teszi az embert. Nem szabad előre problémákat vizionálni, hogy majd ilyen meg olyan nehéz lesz, stb... Igen, lesznek problémák, de lennének akkor is, ha oviba viszed először közösségbe, de minden problémát meg lehet oldani, mert a gyakorlatban nem olyan nehéz ez mint ahogy előre rettegnek tőle. (tudom, mert én is átéltem az előre rettegés időszakát)

Másrészt meg miért gondoljátok tényleg hogy egy nő csak 20.000-rel kereshet többet? Ez elég sértő :/ sajnálom hogy csak ennyire tartjátok a többi nőt, nálunk a cégnél rengeteg nő van vezető pozícióban (van amelyiknek gyerekei is vannak), de egy kezdő adminisztrátor is megkeres nálunk legalább 200-at. Szóval nem kell félni ettől az egész bölcsi dologtól, szerintem főleg azok zengik róla ezeket a rettegtető mítoszokat, akiknek amúgy nem is járt bölcsibe a gyerekük.

2021. aug. 14. 22:51
 17/24 anonim ***** válasza:
59%
Az oltás meg... kb 3 oltásra kellett eddig vinnem munka mellett a gyereket, plusz védőnőhöz, nagyon nehéz volt tényleg megoldani, délután 4-re kértem hozzájuk időpontot. Na jó, egyszer délután 2-re kellett vinnem, de a szőrösszívű munkáltatóm elengedett, de van kb 24 nap szabadnapom egy évben. Ilyen apróságokon fennakadni, tényleg, legyetek már kicsit keményebbek :D
2021. aug. 14. 22:53
 18/24 A kérdező kommentje:

Oké elismerem, a rajta telepszik nem volt éppen nyerő megfogalmazás, kicsit túloztam. De könyörgöm ti olvassátok amit idehánytok? A c kategóriás putriban különbül kommunikálnak. Az anyázás meg..no comment kategória.

"Ha nem tudja eltartani az elsőt,és el kell menni dolgozni,hogy jobb legyen az anyagi helyzet mint a gyedből kapott összeggel most,akkor minek még egy gyerek? Nem fog több gyedet se kapni azért mert most dolgozik max egy 1-1,5 évet egy huzamban.Ez az ami itt értelmetlen."

Tudod mi az értelmetlen? Ez a 3 mondat. Miért ne lehetne több gyedet kapni ha visszamegyek dolgozni és jobban keresek mint eddig? Biztos mindenki olyan anyagi körülmények között vállal gyereket, hogy a nőnek nem kell dolgozni, lazán elvannak havi 30 ezerből, mert apuka keres vagy egy milliót. Bár így lenne mindenhol. JA nem várj, máshol abba köttök bele folyamatosan, ha anyuka nem megy egyből vissza dolgozni amint lehet, mert az lusta, a férjéből él, kihasználja, mi lesz vele ha megpattan a pasi mert elege lesz a házsártos otthon ülő házisárkányból. Bezzeg külföldön már a gyerek fél éves kora után nem jár lószar pénz se, irány vissza a melóba. Ti se tudjátok eldönteni mit akartok, csak kötekedni lehessen.

2021. aug. 15. 09:47
 19/24 anonim ***** válasza:
71%

Persze, hogy csak kötekedni járnak ide. Mi is mondhatnánk hogy anyagi szempontból nagyon felelősségteljes dolog gyerekenként 3 évig kimaradni a munkaerőpiacról, és csak az apukára támaszkodni addig, de ez az ő dolguk. Mint ahogy nekünk is a mi dolgunk, hogy megéri-e hamarabb visszamenni dolgozni, vagy sem. Felnőtt emberek vagyunk, mindenki el tudja dönteni, hogy mi a legjobb a családjának.

Én csak azért szóltam közbe, mert tapasztalatból látom, hogy nincs hátránya a korai bölcsinek, szóval ha valakinek vissza kell mennie dolgozni, ne érezze rosszul magát emiatt.

2021. aug. 15. 11:27
 20/24 anonim ***** válasza:
50%

Miért támaszkodna mindenki az apukára?

360.000 nettó a fizetésem 6 éve dolgozom ezen a helyen.Igen,vagyok olyan felelősségteljes,hogy CSAK úgy vállaljak gyereket,hogy van is rá pénzem és kibírok vele otthon 3 évet minden anyagi gond és apára támaszkodás nélkül.

Mindig is volt megtakarított pénzem,és lesz is ameddig nem kell a vésztartalékaimhoz nyúlni.

Bár házasok vagyunk,ami az enyém az az övé és fordítva is,nálunk sosem volt olyan,hogy az én pénzem vagy az övé.. 🙄

200.000+ volt a gyedem,2 évig.Utána használtuk a tartalékot amikor kellett.Bár nem nagyon kellett.

És nem azért mondom,hogy most én mennyivel különb vagyok,van aki kevesebbet keres,van aki többet.

De bevállalni úgy még gyereket,hogy azért kell vissza menned dolgozni mert már a mostanira sincs elegendő..

2021. aug. 15. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!