Mikor adtátok bölcsibe a babátokat?
Az enyémek 1,5 évesen mentek, mert olyan a munkám, hogy nem ülhetek otthon évekig. Szerencsére ikreink vannak :)
Ha kellett volna, akkor hamarabb is beadtam volna őket. Egy éves koráig talán megpróbáltuk volna kihúzni akkor is.
23 hónaposan.
Ha van kaja, a számlát be tudjátok fizetni, akkor még várnék, legalább 1 éves koráig. De te tudod pontosan milyen anyagi helyzetben vagytok.
Köszönöm szépen a válaszokat! Kajára meg a csekkekre van pénz, csak egyre nehezebb..mennek fel az árak..Mi heti bevásárlást szoktunk tartani, minden pénteken párom megkapja a fizuját, akkor elmegyünk egy hétre bevásárolunk. Nehéz..egyre nehezebb..mindennek megy fel az ára, a fizu meg marad ugyanannyi. Próbálom huzni még, de már elég tanácstalan vagyok! Meg mire beszokna...áááá
Szerintetek lelkileg nem sérülne? 4 órába mennék dolgozni!
Én 9 hónaposan vittem bölcsibe a kisfiamat, és tudom, hogy min mégy most keresztül. Én is sokat rágódtam a dolgon, de minden zökkenőmentesen ment. Ehhez hozzá kell tennem, hogy kisfiam nagyon jó természetű gyerek, a gondozónők is sokat mondják, hogy szinte soha nincs gond vele. Most 13 hónapos a fiam és imád járni a bölcsibe, pont tegnap volt, hogy nem akart hazajönni, és ez nagyon rosszul esett nekem. Persze örülök, hogy milyen jól elvan a többiekkel.
Én egy percig se bántam meg, hogy beadtam a fiam, neki és nekem is jó így és ez a lényeg. De sok minden függ a bölcsitől is és a gondozóktól. Mi nagyon szerencsések vagyunk ilyen téren. De van egy ismerősöm aki egy másik bölcsibe vitte a fiát másfél évesen, ott pont egy olyan gondozót fogtak ki aki nem úgy nézett ki mintha szeretné a munkáját. A kisfiú minden nap ordítva ment a bölcsibe. Ezt két hétig bírták, majd úgy döntöttek áthozzák a mi bölcsinkbe a gyereket, a gyerek imád ide járni.
én nem adom 3 és fél éves koráig, és utána is csak napi 4 órába fog oviba menni, mert otthon leszek a tesóval.
Persze ezt mind nem tudnánk megtenni, ha nem Németországban élnénk(ezért költöztünk ki pár hete), akkor nem is lehetne még egy gyerekünk amilyen anyagi helyzet itthon van...
Azért próbált meg 1 éves koráig kihúzni, szerintem még élvezni is fogja, pláne ha csak 4 órás állásod lesz, akkor még tudsz vele lenne sokat
7 hósan van egy elég nehéz időszak a szeparációs szorongás miatt. Nem jó, ha ekkor adod be, sérülhet, persze ehhez más is kell. (pl idegrendszer tip.)
Ahogyan a többiek mondják, próbáld meg kivárni az 1 éves kort, az hamar itt lesz. Az igazság az, hogy gyerktől függ, hogy ki mikor lesz bölcsődeérett. Van, aki 1 évesen, van, aki csak 3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!