Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabás anyukák, miért...

Kisbabás anyukák, miért használjátok ezeket a kifejezéseket?

Figyelt kérdés

A "nem aludtunk" még belefér nekem. Na de a többi? Mostanában a hónapos helyett hós az, amitől le tudom kaparni a falat. Mibe telik leírni, kimondani, hogy hónapos? De a ciciztünk, még szopizunk, bekakiltunk is elég hajmeresztőek számomra. Értem én, hogy az anyukák szinkronban érzik magukat a gyerekükkel, de ennyire? Meg amikor pöszén, affektálva, nyafogva beszélnek a gyerekhez. Minek?

Félre ne értsetek, én is most vagyok terhes, októberben várható a kisfiam, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy így beszéljek. Van itt olyan anyuka, aki szintén megfogadta ezt és aztán mégis rászokott az ilyen idegesítő anyaszlengekre?

2021. aug. 11. 11:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%

A szivárványbaba, aki vetélés után fogant.

A matrica meg akit nem lehet levakarni. Lehet épp azért mert """szepázik""".🤣🤣🤣

Fuu de hogy ezt én mind tudom. Borzasztó.

2021. aug. 11. 13:13
 22/29 anonim ***** válasza:
88%
A szivárvány baba a veszteség után (vetélés, halva szülés) egészségesen megszületett baba. A vígaszbabáról még nem hallottam.
2021. aug. 11. 13:14
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Atyaég, hogy a szeparációs szorongás a "szepiszori" arra nem is gondoltam... 🥴
2021. aug. 11. 14:22
 24/29 anonim ***** válasza:
94%

A szivárványbaba kifejezés szerintem szép. A vigaszbaba mar kevésbé,mintha csak pótlék lenne a pici.

Nekem egy éves a fiam,de sosem gügyögtem..kicsit rosszul is éreztem magam,hogy lehet kellene? :D

Többes szàm engem is irritál, múltkor pont kérdezték,hogy hàny fogunk van? Mondom nekem 30, a gyereknek meg 6... vàgtak is fejet utàna.

2021. aug. 11. 16:11
 25/29 flora08 ***** válasza:
100%

Nekem is kerekedik a szemem, amikor valaki túlzásba viszi ezeknek a kifejezéseknek a használatát. Természetes dolog, az agyunk átkapcsol, ha kisbabával, kisgyerekkel foglalkozunk egész nap. (Még a gügyögés is, automatikusan lassabban és magasabb hangon beszélünk egy babához.) Mindenki használ, vagy használni fog olyan szavakat, amit korábban nem, pl. a gyerek kedvenc állatkájának/alvókájának a nevét (az igen változatos tud lenni 😛)

De néha úgy érzem, a szülők azért teszik, mert hallják másoktól/olvassák a csoportokban (cicista, anya-matrica, hurcibaba 😬), és úgy érzik, nekik is használniuk kell. Az agyonbecézett, rövidített kifejezesek használata állandóvá válik, így a gyerek még háromévesen sem inni kér, hanem iszit, nem folyik az orra, hanem fikuuu, az ennivaló csak hamma, és így tovább. Engem ez zavar a legjobban.

2021. aug. 11. 16:28
 26/29 anonim ***** válasza:
87%

Nekem ezek közül egyedül a "hó"-val nincs bajom, gyerek előtt is használtam 🤷🏼‍♀️

Például:

Születési dátum? 1977 nyolcadik hó 24

2021. aug. 12. 10:48
 27/29 anonim ***** válasza:
70%
A "nem aludtunk" is sajnos valóban többes szám, mert ha a baba nem alszik éjjel akkor te se fogsz...
2021. aug. 12. 13:37
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

huhh igen, kész vagyok ezektől*, meg az állandó T/1-től... ügyesen büfiztünk! :D

nekem szerencsére nem kellett külön megfogadnom, hogy nem mondok ilyesmiket, eleve rosszul voltam tőlük, és nem is jött ki a számon egy se. juszt is szopásnak/szoptatásnak hívom, nem szopinak :D (imádom még az "anyatejes táplálás"-t is... miért nem lehet azt mondani, hogy szoptatás??? mert akkor egyből mindenki az orális szexre gondol? kontextus is van a világon, hagyjuk már... modorosság level 500000)

*kivéve a szivárványbaba, azt nagyon szépnek találom és az én fiam is az. de ha valaki nem érintett, akkor értem, hogy nyálasnak tűnhet.

2021. aug. 13. 11:47
 29/29 anonim ***** válasza:
Hozzátápi. Egyik személyes kedvencem. Meg a cicista, cicifüggő. Botrány 😂
2021. aug. 13. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!