Kisbabás anyukák, miért használjátok ezeket a kifejezéseket?
A "nem aludtunk" még belefér nekem. Na de a többi? Mostanában a hónapos helyett hós az, amitől le tudom kaparni a falat. Mibe telik leírni, kimondani, hogy hónapos? De a ciciztünk, még szopizunk, bekakiltunk is elég hajmeresztőek számomra. Értem én, hogy az anyukák szinkronban érzik magukat a gyerekükkel, de ennyire? Meg amikor pöszén, affektálva, nyafogva beszélnek a gyerekhez. Minek?
Félre ne értsetek, én is most vagyok terhes, októberben várható a kisfiam, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy így beszéljek. Van itt olyan anyuka, aki szintén megfogadta ezt és aztán mégis rászokott az ilyen idegesítő anyaszlengekre?
A szivárványbaba, aki vetélés után fogant.
A matrica meg akit nem lehet levakarni. Lehet épp azért mert """szepázik""".🤣🤣🤣
Fuu de hogy ezt én mind tudom. Borzasztó.
A szivárványbaba kifejezés szerintem szép. A vigaszbaba mar kevésbé,mintha csak pótlék lenne a pici.
Nekem egy éves a fiam,de sosem gügyögtem..kicsit rosszul is éreztem magam,hogy lehet kellene? :D
Többes szàm engem is irritál, múltkor pont kérdezték,hogy hàny fogunk van? Mondom nekem 30, a gyereknek meg 6... vàgtak is fejet utàna.
Nekem is kerekedik a szemem, amikor valaki túlzásba viszi ezeknek a kifejezéseknek a használatát. Természetes dolog, az agyunk átkapcsol, ha kisbabával, kisgyerekkel foglalkozunk egész nap. (Még a gügyögés is, automatikusan lassabban és magasabb hangon beszélünk egy babához.) Mindenki használ, vagy használni fog olyan szavakat, amit korábban nem, pl. a gyerek kedvenc állatkájának/alvókájának a nevét (az igen változatos tud lenni 😛)
De néha úgy érzem, a szülők azért teszik, mert hallják másoktól/olvassák a csoportokban (cicista, anya-matrica, hurcibaba 😬), és úgy érzik, nekik is használniuk kell. Az agyonbecézett, rövidített kifejezesek használata állandóvá válik, így a gyerek még háromévesen sem inni kér, hanem iszit, nem folyik az orra, hanem fikuuu, az ennivaló csak hamma, és így tovább. Engem ez zavar a legjobban.
Nekem ezek közül egyedül a "hó"-val nincs bajom, gyerek előtt is használtam 🤷🏼♀️
Például:
Születési dátum? 1977 nyolcadik hó 24
huhh igen, kész vagyok ezektől*, meg az állandó T/1-től... ügyesen büfiztünk! :D
nekem szerencsére nem kellett külön megfogadnom, hogy nem mondok ilyesmiket, eleve rosszul voltam tőlük, és nem is jött ki a számon egy se. juszt is szopásnak/szoptatásnak hívom, nem szopinak :D (imádom még az "anyatejes táplálás"-t is... miért nem lehet azt mondani, hogy szoptatás??? mert akkor egyből mindenki az orális szexre gondol? kontextus is van a világon, hagyjuk már... modorosság level 500000)
*kivéve a szivárványbaba, azt nagyon szépnek találom és az én fiam is az. de ha valaki nem érintett, akkor értem, hogy nyálasnak tűnhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!