Szerintetek utalhat-e valamilyen problémára ha a 4 éves kisfiam az "enyém, tiéd" kifejezéseket rosszul használja?
Köszönöm a választ, igen, mindig kijavítom, elismételtetem vele helyesen, de legközelebb ugyanúgy helytelenül mondja.
A "nincs" helyett pedig mindig azt mondja, hogy "nem van".
hiába javítod, sőt kimondottan tilos.
mert két eset van, nem veszi észre a hibát és ha javítod sem észleli, hogy javítod.-ergo felesleges amit csinálsz.
Ha meg érzékeli már a hibát és azt hogy javítva van, frusztrálni fogja és lehet még annyit sem fog beszélni mint korábban. Számtalan példa van rá felnőttek közt is, hogy vannak, akik inkább meg sem szólalnak, habár már helyesen beszélnek.
Úgyhogy javítani semmiképp ne javítsd ki, ne ismételtesd vele, ne hívd fel a figyelmét erre, hogy hibásan beszél, ha szerencséd van és nem vette még észre. Mert a nevében is benne van, az anyanyelvét elSAJÁTÍTJA az ember, nem tanulja.
Majd megtanulja, beszéljetek vele sokat és helyesen aztán menni fog, észrevétlenül.
Én kérdeztem fejlesztőt, azt mondta nem véletlen, hogy logopédus 5-6 éves korban kezd foglalkozni a gyerekkel, beszéddel, van ideje elsajátítani.
semmi baj nincs meg fogja tanulni helyesen használni ha még nem rég kezdett el rendesen beszélni akkor pláne nem baj
amúgy nálunk is tiem volt :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!