Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabás anyukák, miért...

Kisbabás anyukák, miért használjátok ezeket a kifejezéseket?

Figyelt kérdés

A "nem aludtunk" még belefér nekem. Na de a többi? Mostanában a hónapos helyett hós az, amitől le tudom kaparni a falat. Mibe telik leírni, kimondani, hogy hónapos? De a ciciztünk, még szopizunk, bekakiltunk is elég hajmeresztőek számomra. Értem én, hogy az anyukák szinkronban érzik magukat a gyerekükkel, de ennyire? Meg amikor pöszén, affektálva, nyafogva beszélnek a gyerekhez. Minek?

Félre ne értsetek, én is most vagyok terhes, októberben várható a kisfiam, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy így beszéljek. Van itt olyan anyuka, aki szintén megfogadta ezt és aztán mégis rászokott az ilyen idegesítő anyaszlengekre?

2021. aug. 11. 11:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
63%

...meg a szepa, csajom, szopi, cicizés, cicifüggő, szivárványbaba, vigaszbaba, tejcsi, fagyibaba (lombikkal fogant)...

Tényleg iszonyatos. Én rászólok, ha valaki a kislányomnak pöszén gügyörészik, mint valami idióta. Most tanulja a beszédet, tessék neki érthetően mondani a szavakat!

2021. aug. 11. 12:37
 12/29 anonim ***** válasza:
73%
Én sem értem, hogy miért nem lehet normálisan beszélni, de nagyon terhesen sem voltam annyira kattant, hogy a falat akarjam kaparni attól, mert más debilkedik.
2021. aug. 11. 12:43
 13/29 anonim ***** válasza:
63%

De ilyenen miért kell falat kaparni, meg ezen bosszankodni?

En magasról tojok rá ha valaki lerövidít egy szót pl hónapos helyett hós. Azon is fennakadsz, ha valaki a köszönöm helyett köszit mond? Ugyanez a kategória.

2021. aug. 11. 12:45
 14/29 anonim ***** válasza:
61%
Én sosem beszéltem úgy a gyerekről, mintha egyek lennénk. Én direkt nem tartottam más kismamákkal kapcsolatot, mert nem akartam, hogy csak a gyerek legyen a téma. Továbbá én a férjemet sem szólítottam apának a gyerek előtt, hanem a nevén.
2021. aug. 11. 12:46
 15/29 anonim ***** válasza:
75%
Mi a fene az a szepiszori? Van egy 3 évesen, de ezt még nem hallottam. 🙄
2021. aug. 11. 12:49
 16/29 anonim ***** válasza:
83%
Szeparációs szorongás😀
2021. aug. 11. 12:50
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Cicinátor 😂😂😂😂
2021. aug. 11. 12:56
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Van anya, aki rendesen lutra album, baszki, mert neki "matricái" vannak.
2021. aug. 11. 13:03
 19/29 anonim ***** válasza:
83%
A ciciztünkkel nincs gond, hiszen az anyuka is kezd valamit a cicijével, tehát ő is cicizik, csak a másik végén. Ebből a szempontból a szopiztunk a helytelen, mert ugye anyu nem szopizza a saját tejét...
2021. aug. 11. 13:04
 20/29 A kérdező kommentje:

A szivárványbaba mit jelent? Meleg szülők örökbefogadott gyereke?

A vigaszbaba meg aki vetélés után születik vagy meghalt korán a nagytesója még az ő születése előtt?

A köszi nem okoz fennakadást, mert nem hangzik olyan modorosan cukiskodónak, vagy nem is tudom.

Fú, a férjemet én se tudnám apának szólítani ha lenne, mondjuk pár hete lelépett, szóval legalább ezt a részét megússzuk a dolognak.

18-as, mik azok a matricák? Van aki így emlegeti a gyerekeit? :O

2021. aug. 11. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!