Gyesrol ha visszmegyek dolgozni, de meggondolom magam, akkor visszmehetek ugyanugy gyesre v fel kell mondanom?
Munka mellett is kapod a GYES-t, GYED-et.
Nézz utána.
3 éves korig lehet gyermeknevelés céljából fizetésnelkuli szabira menni, amit köteles megadni a munkáltató.
DE ahogy fentebb is írták, nagyon nem jó ezt bejátszani, nyilván attól is függ, hogy az ember mennyire pótolható, milyen a munkaköre. Egy eladót könnyebb pótolni, mint egy felsővezetőt, ennek függvényében, lehet, hogy rugalmas a munkáltató.
Utana viszont kirughat.
Hát én nem akarok pl visszamenni a volt munkahelyemre (nem is akartam) de nagyobb lakást akartunk venni és kellett három hónap munkaban töltött idő a lakashitelhez, mert a gyedemet nem fogadták el onmagaban. Nyilván ezt nem árultam el a munkáltatómnak, hogy "csak" emiatt szeretnék visszamenni. Nem tudtam, hogy vissza lehet menni fizetetlenre. Gondoltam felmondok, mert amúgy nekem van sok év tapasztalatom, középvezető vagyok és jó szakmám is van.
Most kb 4 hónapja vagyok szabin már. A lakáshitelt megkaptuk, költözünk, de a kisebbik gyerekem még csak másfél. Szerintem szépen visszakervenyezem magam akkor fizetetlen szabira. Bocsi kérdező, hogy idetorollkodtam magam. Régen én is feltettem ezt a kérdést de elküldtek a jó k. anyamba, hogy BIZTOS munkakerülő vagyok. Pedig nem, csak a régi helyemtol gyomoridegem van ha csak ragondolok, hogy oda vissza kell mennem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!