Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek engedjem el egy...

Szerintetek engedjem el egy hetre a nagyszulokhoz?

Figyelt kérdés
a nagyszulok nagyon kerlelnek, hogy 5 napra engedjem el a lanyunkat, hogy vigyazzanak ok ra.20 honapot toltott a kislanyom. a nagyszulok tavolabb (200km)laknak tolunk, kertes hazban, rendezett korulmrnryk kozott. eleg gyakran szoktunk egyutt menni, kislanyom ismeri oket es szereti, tudom, hogy ilyen szempontbol minden rendben lenne.mar volt naluk 2x 1-1 hetet, mikor mi kulfoldon voltunk, es nem tudtuk magunkkal vinni, minden rendben volt akkor is, csak egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy legyek nelkule, meg tul kicsinek tartom es nem tudom, hogy utasitsam vissza a kerest. vagy csak egyszeruen engedjem el, mert tenyleg elvezet neki is es a nagyszuloknek is?
2010. aug. 23. 14:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
tenyleg koszonom a segito szandeku valszokat.. igen, inkabb nekem problema :)
2010. aug. 23. 15:00
 12/20 anonim ***** válasza:
57%

Nem azért, de két kommentel korábban másképp nem volt megoldható a külföldi utazás- most meg már a nagyszülők kérése volt, hogy maradjon itthon a gyerek, mert lett volna más megoldás is.

Olvasd vissza mit írsz, mert így egyre jobban belebonyolódsz.

Pedig egyértelmű én is azt mondom, fejős tehenek a nagyszülők. Amikor ők kérnek valamit akkor nem és mit képzelnek. De ha te kérsz, akkor rendben van.

Ja és ezt sem értem a külföldi utak idején elég nagy volt a lányod, hogy egy hétig nélküled legyen most meg túl kicsi ehhez? Nem fordítva kéne lennie (már normális esetben, hogy valaki előbb kicsi és aztán nagy?

2010. aug. 23. 15:09
 13/20 A kérdező kommentje:
...megoldhato lett volna a masik nagyszulokkel, magunkkal vinni nem tudtuk...legyszives inkabb mason vezesd le a kotekedhetnekedek...
2010. aug. 23. 15:17
 14/20 anonim ***** válasza:
65%

de ha a másik nagyszülőre bízod vagy egy bébisziterre vagy beadod egy állami megőrzőbe az nem valódi más lehetőség. Akkor ugyanúgy ott hagyod a gyerekedet egy hétre valahol.

Én más lehetőség alatt azt értettem, hogy elviszed magaddal, nem utazol külföldre, viszed a nagyszülőket és csak vigyáznak a gyerekedre, mert gondolom külföldön sem 24 órás dolgod volt, megoldható lett volna, hogy a nap nagyrészét a gyerekeddel töltsd.

Az, hogy itthon hagytad a lényeg, nem az, hogy kire.

2010. aug. 23. 15:22
 15/20 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem engedd nyugodtan! Örömet szerzel a nagyszülőknek és élvezni fogja a kicsi is az új környezetet.
2010. aug. 23. 15:23
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Gyermeke és a szituációja válogatja, hogy el lehet-e engedni egy gyermeket egy hétre a nagyiékhoz. Mivel te is tudod, hogy nálatok ez megoldható probléma nélkül (hisz már kipróbáltátok), ezért nyugodtan engedd el. Már csak azért is, mert ha belegondolsz, ez nagyon bántó lehet a nagyiéknak: most nem engedi hozzánk a nagylányt, bezzeg amikor külföldre ment, jók voltunk, stb.

Ha belegondolsz egy puszta önzőség részedről, mert tudod, hogy rajtad kívül mindenkinek jó lenne.

Ne legyél megsértődve a válaszok miatt. Én úgy érzem, hogy nemleges válaszokat vártál volna és mivel nem így sikerült, ezért most mindenki csak bánt téged, pedig nem - csak a véleményünket írtuk le és igen, a tények fényében.

Arra már gondoltál, hogy milyen okkal fogod a nagyiékat visszautasítani úgy, hogy ne bántódjanak meg joggal a fentiek alapján??

Utolsó gondolatként: 3-4-5 évesen könnyebben engednéd majd el a lányodat, ha most is csak az tart vissza, hogy te unatkoznál nélküle?

2010. aug. 23. 15:42
 17/20 anonim ***** válasza:
34%
Engedd el! A mi fiunk még bőven nincs 20 hónapos, de sokszor "nyaralt" már mindkét nagyszülőnél. Volt, hogy dolgunk volt és azért, volt, hogy csak kis akartuk aludni magunkat vagy bulizni a haverokkal. De ez az ő szempontjából teljesen mindegy, mindig jól érezte magát.
2010. aug. 23. 15:44
 18/20 anonim ***** válasza:
50%

szia,

nyugodtan engedd el, ha már volt is és tényleg nyugodt lennél ez az egy hét alatt!! a mi fickónk 23 hónapos és szombaton indul Montenegróba anyósomékkal nyaralni. kicsit félek, de csak magam miatt, hogy mit fogok csinálni ez idő alatt nélküle, de tudom, hogy neki nagyon jó lesz és majd pihenek egy nagyot!! :)

Ági

2010. aug. 23. 17:20
 19/20 A kérdező kommentje:
igen, tudom, hogy az en onzosegem...de nagyon fog hianyozni, mivel nem en leszek elfoglalva. de megprobalom felfogni pihenesnek, mert tudom, hogy neki jo lesz:)
2010. aug. 23. 17:40
 20/20 anonim ***** válasza:

az előző válaszoló vagyok, először én is ezen okok miatt nem akartam "elengedni", de aztán átgondoltam és a kicsi érdekeit tettem az első helyre!! :) tudom, hogy nem lesz könnyű ennyi ideig távol lenni tőle, de nem lehetek önző, hiszen ezek az emberek akkor is mindig segitenek, ha valami dolgom van, ha dolgozok, ha éppen pihenni szeretnék, ezért gondoltam úgy, hogy most legyen velük úgy is, hogy élvezhessék egy picit más szemszögből is az unokázást :) megérdemlik!! :) én meg már szerveztem egy csomó barátnős-apás programot arra a 10 napra :)

Ági

2010. aug. 23. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!