Hogyan altatjatok a babát? Az enyém nagyon nehezen alszik el, minden este pár órás kínlódás, tipp?
Ja és még 18 évesen is ringatni kell, mert erre lett szoktatva :D
A gyerekeknek van egy idegrendszeri érésük, amit ha figyelembe veszünk és arra hangolódunk rá, hogy adott életszakaszban mik az igényei, akkor lesz elviselhetőbb. Vagy alvástréninggel "be lehet törni". Tény és való, hogy sokkal később érnek meg az önálló alvásra (kivéve az eleve így született csodagyerekeket), mint ahogy azt a mi idegrendszerünk még türelmesen bírná. De hát ezért vagyunk mi a felnőttek, hogy ezen tudatosan túllendüljünk. ;)
Egy 4 hónapos baba épp hogy túl van a 4. trimeszteren. Egyszerűen közelségre vágyik. Én ennyi idősen cicin altattam - 45-90 perc volt, míg olyan mélyen álomba merült így, hogy be lehetett tenni a kiságyba. Voltak időszakok, amikor nem lehetett - akkor magunk mellé vettem.
Van egy barátnőm, akinek a gyereke 9 hónapos koráig aludt rajta(!), nem mellette, a mellkasán rajta, ő meg félülő pozícióban kipárnázva aludt(?). Most 2,5 éves a gyerek és 2 évesen simán külön szobába költözött. Pedig az itteni elméletek szerint még mindig mellkason kéne aludnia, hisz rá lett szoktatva. :D
Amellett az evolúciós tény felett mindenki elsiklik, hogy az ember, mint főemlős, hordozza a kölykét/gyermekét, mivel az a csöppség olyan fejletlenül jön a világra, hogy az önellátásra képtelen (szemben mondjuk egy őzgidával, aki pár óra múlva már fut az anyja után). Éppen ezért az első időkben bármiféle elszakadás az anyjától stresszhormont termel a gyerekben, mivel nem fogja tudni, hogy ez épp csak 2 percig vagy örökre fog tartani, és veszélyben érzi az életben maradását.
Természetesen létezhetnek olyan gyerekek, akit letesznek és maguktól alszanak anélkül, hogy bármit tett volna érte anyuka, de nem ez a jellemző. Nem reprezentatív; az én környezetemben egy ilyen se volt. Aki viszont végigaludta az éjszakát, azt konkrétan tudom, hogy rácsukták az ajtót és hagyták sírni. Két hét után nem sírt. :(
Mindenesetre azt is érdemes megjegyezni, hogy az első két-három-négy évben a gyerekek alvása nagyon ritkán állandó. Mindig mvan ami megborítja, hol fog, hol mozgásfejlődés, hol növekedési ugrás, hol beszédfejlődés és ezek kombinációja... 4 hónaposan egyébként létezik egy alvásborulás. Nézz utána! Ettől függetlenül érdemes keresni a számotokra legjobb megoldást, de ezt inkább rugalmasan. Van mi beválik most, de később nem fog, és fordítva.
Én elringatom.Nem tud magától elaludni,túl aktív.
Viszont ölben 1-5 perc,ölelgeti rajtam a paplanját :D
Nem válaszoltam mert kevés az időm, el sem tudtam az összes választ olvasni csak bele olvasgattam.
Most pl.rajtam alszik. Mindig megébred ha leteszem.
Új lakás nemreg költöztunk és hiába a sötétítő nagyon világos. Az lenne a baj?
Vagy szarul eszek és dfaj a hasa vagy a foga?
Kezd feheredni lent és érdekes módon a szemfogánál.
Esti rutin; 7kor vagy8 kor fürdik.
Majd szopizas.
Belealszik legtöbbször.
De! Ha leteszem kb. 5 perc és felébred.
Majd akkor alszik el amikor mi és akkor kel amikor vilagosodik.
Majd reggel 10 kör alszik újra.
Mi olyan 22kor alszunk el , ja kimaradt: én ezután vacsizok majd fejek mert sok a tejem.
Kb.fel 12 kor vagyok ágyban.
Reggel 4,től 7 ig fél óránként ébredezik és cicit kér. Mindig belealszik. Éjjel 1 kor általában szopni kér.
Tehát sajnos így alakult.
Költöztunk és ez mindent felborított.
Ráadásul nappaliban alszunk mert a szoba zsúfolt és ha nem alszik a baba ahogy kell fárasztó és unalmas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!