Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért veszítem el néha a...

Miért veszítem el néha a türelmem?

Figyelt kérdés
Kisfiam 5 hónapos. Aranyos, ügyes baba,de amikor már sokat hisztizik, én is teljesen kiborulok. Félek, hogy emiatt nem lesz kiegyensúlyozott, vagy utálni fog. Mit tesztek olyankor amikor már nem bírtok a babátokkal?
2008. dec. 5. 18:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Olyankor kell lepasszolni. Ilyenkor szoktam a férjem kezébe nyomni.
2008. dec. 5. 18:25
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen problémám van. De én egyedül vagyok, a férjem este fél7kor jön, addig van, hogy majd megbolondulok. Kinek a kezébe nyomjam akkor?
2008. dec. 5. 18:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok, én egy apuka vagyok, rengeteget dolgozom, és tudom mit éltek át mert a feleségem is volt már igy, ilyenkor, jól jönnek a barátnők, nagymamák, nagypapák, a család akiben meg biztok, ha csak 10 percre is át veszi valaki töletek, és addig a feleségem, pl: ki megy az erkélyre a levegő meg nyugtatja, ja és mi sokat visszűk sétálni, vásárolni kocsival kb 2 perc a kocsiba, és a babakocsiba is amig elalszik!

Remélem segítetem a válaszommal!

2008. dec. 5. 18:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Az apuka előtti válaszadó vagyok:

teljesen egyetértek veled, hiszen ti apukák meg robotoltok egész nap, és mégis alig várjuk hogy hazagyertek. Nálam az a gond, hogy falun senkim nincsen, se anyós, se após, se szülő, se barátnő, mert nemrég költöztünk ide. Szomszédra meg nem bíznám, szóval most hogy jön a tél, lucskos szar idő úgy érzem belegágyulok. Ez normális? és emellett fogzik a baba...de már látom, másnál is szakad el a cérna:(

2008. dec. 5. 18:47
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat? Annyiban nyugodtam meg, hogy akkor nem csak én vagyok így. Kicsit hibás vagyok, mert segítségem lenne (anyós a szomszédban nagynénik a másikban), de nem szeretek segítséget kérni, pedig már megfogadtam, hogy fogok.

Jó babázást minden kedves válaszolónak és kitartást!

2008. dec. 5. 18:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanígy vagyok, mint az utolsó..és ciki nem ciki, de volt már hogy betettem a kiságyába és 5-10 percig hagytam sírni, mert úgy éreztem, megbolondulok, ha egy légtérben kell hallgatnom ahogy ordít szegény..:((

Sajnos semmi segítségünk, nagyszülők nincsenek, párom rengeteget dolgozik. Ez van.:(

Azért nem sűrűn fordult elő.

2008. dec. 5. 18:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Hát nálam is ez a helyzet de én néha azért le tudom passzolni.Csak nálunk a fogzás mellett még náthás is a csajszi :(.De ha nem tudom lepasszolni akkor én is kiborulok és ez sajna a babára is átragad és a hisztiből üvöltés lesz.

De a jó ötleteket én is szívesen venném ha nincs kinek lepasszolni!!! Amúgy azt mondják ha van 1 jó napirend akkor a baba is +tanulja mi után mi jön.( de nekünk néha bejön :), néha nem :(.Senkinek nem 1forma a napja ne várjunk csodát.

Szóval legyünk erősek és próbáljunk + nem depressziósak lenni.Néha engem kerülget de erőt veszek magamon és +próbálom túltenni magam és lefoglalni magunkat a babával.

Kitartás!!!

5,5 hónapos kislány anyukája

2008. dec. 5. 18:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az 3. héten széttéptem idegességeben a szoptatós párnát, hogy állandóan sír a baba és én nem tudom már megint miért. Aztán volt még egy krízis. Azt vettem észre hogy egy ideig a türelem elfogy estére és minden nap újra teljes gőzzel áll az ember a dolgok elébe. Ez egy türelempróba és ha elfogadod azt hogy a baba nem hisztizik hanem vannak igényei és ezt kifejezi, akkor sokkal könnyebb. Fogd fel a sírását, nyöszörgését úgy mint egy kommunikációs formát. Lehet hogy néha nem kell azon nyomban a segítségére sietni, hogy ő is tanuljon egy kis türelmet. Nem direkt csinálja, az tuti. Az hogy az embernek hülye gondolatai, netán tettei vannak az szerintem tök természetes. Nem vagyunk tökéletesek!
2008. dec. 5. 20:25
 9/11 anonim ***** válasza:
75%
A lányom 6 hónapos. Akkor hisztizik, ha kb. 2-3 v.4 órája fent van. Még ha nem is látszik rajta, hogy fáradt, lefektetem, cumi a szájába, morzsolgatós pelus az arcához, és pár perc alatt elalszik. Ilyenkor ha lakásban van, akkor vmivel több mint fél órát alszik, ha ebéd után erkélyre rakom, akkor kint 2-3 órát is alszik. Ettől kiegyensúlyozott, és én is haladok mellette, és pihenek is. Amikor felébred 2-3 órát játszok vele, aztán újra alvás. Nekünk ez vált be. Babázok is, házimunka is oké, és pihenni is tudok, de lehet ehhez ilyen gyerek is kell.
2008. dec. 5. 20:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok, megint az apuka vagyok!

Látam pár jó hozzá szolást, van még nekem is ötletem!

A babák nem hülyék, hanem alacsonyak!

Van amikor minket néznek hülyéne, ez a poén!

Az a helyzet meló után haza jövök, egyből ki kérdezem a kis lelkivilágát, mit csinált, kivel találkozott, és ezt probálom mosolygosan, és ő is mindig mosollyal fogad!

A másik szerintem is komunikálnak, van amikor utalnak a dolgokra, éhes, fáradt, vagy fáj a hasa, vagy éppen más, ki kell ismerni a saját gyerekünket, mi már rá jöttünk, hogy minden hiszti máskép zajlik, ha fáj a hasa akkor látom az arcán hogy az azt jelenti, ha kamuzik, az sem teljesen kamú, csak azt igényli ne hanyagoljuk el, vegyük fel és dumáljunk hozzá hiszen itt van és szinte mindent ért!

Volt hogy beszélgetünk a feleségemmel, és ő addig "dumált" gügyögött még nem figyeltünk rá!

Ő is be akkar mindenbe csatlakozni, és nagyon kiváncsi is!

Hiszen ő neki minden új!

A séta a babakocsival a legjobb, ha nagyon hisztis!

Sok sikert mindenkinek, türelmes napokat, és nyugott éjszakákat kívánok!

2008. dec. 5. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!