Elfogyott a türelmem, hiszti ezerrel? Hogyan kezeljem?
Mivel én is hasonló helyzetben vagyok, tippeket sajnos nem tudok adni. Csak megírom, hogy tényleg nem vagy ezzel egyedül.
Nálunk van, amikor sikerül kiparktikázni, máskor meg a fejemre is állhatnék, vagy lehetek bármilyen közömbös, nem segít.
Hidd el,nem vagy egyedül :) És nem vagy ettől rossz anya!! Sőt ha rossz anya lennél, fel se tennéd ezt a kérdést, mert nem érdekelne hogy ordít.
Én fiam is így vetkőzött ki magából (bár kicsit később úgy 2-2és fél éves korára). Semmi se használt :) Úgy értem, a verésen kívül az összes technikát kipróbáltuk, könyveket olvastam a témáról, de nem vált be semmi, csak az IDŐ.
Leguggoltam hozzá, nyugtattam, átöleltem, nem használt még jobban vergelődött. Nem foglalkoztam vele, nem használt, büntető sAROK semmit se ért :) szóval volt egy idő amennyit át akart hisztizni és kést, csinálhattam akármit, nem tudtam lerövidíteni. Nem a legkellemesebb szakasza volt a kapcsolatunknak:)
Most 3 és fél éves, már értelmesebb, tud beszélni végre és megérti azt is hogy mondjuk másnak mi fáj vagy mi esik rosszul. Ezt egy 2 évesnek szerintem hiába magyaráztam :)
Nekünk mondjuk nehezítette hogy nem beszélt egyáltalán és sokszor nem értettük mit is akar.
Én mindig azt csináltam amúgy hogy ha olyan volt a szitu (játszótéren, vásárlásnál stb) szóltam neki 2 szer hogy ha nem hagyja abba , hazamegyünk. És akkor ha nem hagyta abba tényleg hazamentünk, természetesen azért is hisztizett, de akkor következetes voltam és haza is jöttünk valóban. Felvettem, és hazahoztam. A szobájában vártuk hogy lenyugodjon. Egyrészt ez azért volt jó mert ott nem tudott kár tenni semmiben, senkiben, másrészt látta a következetességet. Hát nem mondom hogy ez a taktika húú de használt, de legalább nem mások előtt üvöltött mint egy kis bolond...
Szia! 22 hónapos kisfiam ha jövünk fel mindig ordít, levetkőztetni majdhogynem lehetetlen. Le szoktam tenni a földre, amíg picit megnyugszik. Néha az utcán is földhöz veri magát ha valami nem tetszik, ezt főleg eső után szoktam díjjazni. Ha felveszem ő is öszzerúg. Itthon ritkábban hisztizik, de előfordul, ha pl. nem engedem, hogy a konyhában pakoljon. Ha valami rosszat csinál akkor beviszem a szobájába, és mostanra elértem, hogy ott is marad, amíg nem megyek érte ( 1-2 perc).
Szóval nem vagy egyedül, kitartás!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!