Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ilyen apukának képzelted el a...

Ilyen apukának képzelted el a párod? Van aki nem szülne még egy babát, mert nem úgy alakultak a dolgok ahogy elképzelte?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy van e valaki olyan helyzetben, hogy eredetileg két vagy több gyermeket szerettek volna, de a nem olyan apuka lett a párja mint ahogy elképelte (nem játszik, nem foglalkozik eleget a picivel, lusta, nem segít be az otthoni teendőkbe), így nem vállal több babát?
2010. aug. 21. 14:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
78%
Hat nallunk sem lesz tobb baba kedves kerdezo pont ezert. :( Egyedul vagyok semmi segitsegem, szulok ezer kilometerre, tesok szinten. En fizikailag nem birnam. Nem vagyok kenyes de tenleg semmit nem segit. Napi fel orat van el a babaval amig furdok vagy zuhanyzok de van ugy, hogy mar a furdobe is behozza utannam ha esetleg fel oranal tobbet merek lazitani a kadba. :)) Nem bantam meg, hogy szultem es imadom a kisfiam de meg egy baba nem lesz mert fizikailag teljesen tonkre mennek ketto mellett. Jelenleg ugy erzem egyre konnyebb, mar 6 honapos mult a kisfiam, eljatszik neha egyedul, szeret hintazni kb 40 percig, konyhaba engem nez amikor keszitem neki az ebedet stb. De megegyszer nem mennek keresztul az elso 4 honapon ugy, hogy meg a kisfiam is itt van. :( Mi kettot terveztunk eredetileg de ugy erzem boldog leszek en egy babaval is. :))
2010. aug. 21. 20:09
 12/32 anonim ***** válasza:
78%
20:09-es vagyok, azt elfelejtettem, hogy az en ferjem egyelore azt sem erti meg, hogy a 6 honapos kisfiam nem fog meg egyelore vele hiradot nezni amig en furdok hanem jatszani kell vele nem letenni maga melle az ulo garniturara es csodalkozni, hogy nem marad ott csendben 30 percig. :)))
2010. aug. 21. 20:14
 13/32 anonim ***** válasza:
78%
Hát én is kivétel vagyok ezek szerint. Igaz még csak 5 és fél hónapos a lányunk, de nekem egy szavam sem lehet. Apa mindent bevállal a gyereknél, kakis pelustól kezdve, séta, etetés,fürdés , szóval minden. A háztartásban nagyon sokat segít, bevásárlás, reggeli készítés, reggeli takarítás általában az ő dolga és még rám is jut ideje. Hát tényleg egy angyal ember!!! Én ilyen apukának képzeltem egyébként. Nem okozott csalódást.
2010. aug. 21. 20:15
 14/32 anonim ***** válasza:
69%
Nekem nagy szerencsém van a párommal ! Az igaz ,hogy nem dúl a szerelem ,inkább szeretetben élünk ,de nagyon sokat segít ! Tervezzük a tesót is :) Az elején majdnem szétmentünk amikor 2 hónapos volt a babánk ,mert én olyan voltam mint egy tigris és közben érzékeny mint egy kislány !
2010. aug. 21. 20:39
 15/32 anonim ***** válasza:
83%
Nem ilyennek képzeltem, elég messze is kerültünk lelkileg,de jól elvagyunk. Imádja a gyereket, jól elvannak,de magától semmit nem csinálna, házimunkában meg pláne. Éppen ezért azért szülnék még egy gyereket, mert én akarom. Igenis magamnak, mert én így terveztem. Új kapcsolatom úgy sem lesz,az évek meg gyorsan telnek.Szóval neki kifejezetten nem szülnék, pedig mégis így lesz.
2010. aug. 21. 20:55
 16/32 A kérdező kommentje:

Azért örülök, hogy vannak akik nem csalódtak! :)

De ahogy olvastam a válaszokat, annyira én panaszkodhatom. Igaz, hogy semmit nem segít, max. csak ha szólok neki (vagy tízszer), de nem is akad ki ha mondjuk nincs időm minden nap főzni, vagy nincs makulátlan tisztaság a lakásban. Ettől függetlenül viszont úgy érzem, lehetne sokkal sokkal jobb is... Elnézi hogy abban a szerencsétlen 1-1,5 órába próbálok besűríteni minden munkát, amit a fiam mellett nem lehet megcsinálni, pl. vasalás, fürdő, wc tisztás, felmosás, tanulás... ő meg kényelmesen elfekszik a tévé előtt vagy számítógépezik. Én fordított helyzetben biztos nem tudnám tétlenül nézni... Ezt persze sokszor el is mondom neki, de süket fülekre talál. Az volt a legjobb, amikor azt mondta erre, hogy inkább végighallgatja a 10 perces kifakadásomat, mint hogy segítsen, mert ez még így mindig kényelmesebb neki... Szuper nem!? :((

2010. aug. 21. 21:50
 17/32 A kérdező kommentje:

bocs, javítás:

"annyira én sem panaszkodhatom"

2010. aug. 21. 21:52
 18/32 anonim ***** válasza:
54%
Hát én is islyen cipőben járok, mint a kérdező. Párom nekem is hazajön, aztán 2 perc örömködés a gyerekkel, és jöhet a tv és a számítógép. A fürdetés vízben lévő része még az övé, nagy duzzogva meg is csinálja, de már én öltöztetem, meg vetkőztetem hozzá. Míg lezuhanyzok 5 perc, és nem érti olyankor miért kell neki játszani vele. Egy jó cselekedete van, hogy kétnaponta átviszi anyósékhoz másfél órára a lányunkat, addig van nekem pihi, illetve hajmosás, meg egy kis magammal foglalkozás. Persze következő gyereket nagyon szeretne, és nem érti miért nem akarom, pedig hetente többször elmondom neki, hogy amíg nem csinál itthon semmit, addig nem lesz következő gyerek. Most arra fogja, hogy heti 6 napot dolgozik, és én mivel itthon vagyok ráérek megcsinálni. Egy 13 hónapos mellett már meg is lehet mindent csinálni az igaz. Én vissza megyek dolgozni a két gyerek között, bár nem így tenném egyébként, és ha mindketten dolgozunk, és akkor is nekem kell csinálni mindent, akkor nem lesz kistesó. Ezt el is mondtam neki.
2010. aug. 22. 15:28
 19/32 anonim ***** válasza:
69%
Csak annyit írok a kérdésre, hogy az előbb csináltam költségvetést, hogy lássam, hogyan bírom majd egyedül. Erős vagyok a lányom miatt, de ha ezt előre tudtam volna :(((((
2010. aug. 23. 22:38
 20/32 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Szerencsére én is (valamennyire)a kivételek közé tartozom. Férjem rengeteget dolgozik, hajnaltól estig megy, plussz itthon minden nap este van egy min. fél órás munkája (ló rendberakása,etetése,kutya etetése) AMIKOr hamarabb ér haza és megkérem h legyen a kisfiúnkkal, szó nélkül. Ha úgy alakul sétál vele, eteti,pelenkázza, játszik vele. A házimunkában nem segít,de nem is várom el tőle, mert nagyon sokat megy,inkább ha van egy kis ideje nekem az nagyobb segítség,ha a gyermekünkkel van. És nem utolsó sorban a kisfiúnknak az apukájára is szüksége van. Én inkább azért érzem nehezebbnek a helyzetünket,mert rajta kívül nincs más segítségem, ő viszont sokat dolgozik. de ez más tészta!
2010. aug. 23. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!