Miért szülés után alakultak ki a striák?
A hasamon nem volt, de a szülés után a combom tele lett velük. :(
Most 6 hónapos a kislányom, már halványabbak szerencsére. Szóval elmúlik, de idő kérdése.
Szia.
Én is így jártam mint te. Sokat gondolkodtam, hogy miért ilyenkor alakult ki, és arra jutottam, hogy vitaminhiány! Terhesség alatt vègig szedtem vitamint, ès nagyon odafigyeltek a táplálkozásra, nem is volt baj. Aztán szülés utàn abbahagytam a vitamin szedését, ès a kajára se figyeltem oda! Márpedig a szoptatás alatt rengeteg vitamint választ mi a szervezet a tejbe, így az anyának kevés marad.
Szerintem ettől reped ki az amúgyis megviselt bőr.
Én újra elkezdtem szedni a terhesvitamint, és lám nem teperték tovább!
Persze ez részben csak elmélet, lehet, hogy amúgyis megállt volna.
21:13-as vagyok, ezt találtam, amire én gondolok:
•A kötőszövetek megnyúlnak, lazulnak, vizet raktároznak el. A bőr tágul, húzódik, majd megjelennek a terhességi csíkok, a striák. Ezek a feszülés irányára merőleges csíkok kezdetben lilás színűek, majd később, fehér, kissé gyöngyházfényű elváltozások lesznek belőlük.
A bőr jelez: zsír- és víztartalmú készítményekre van szüksége annak érdekében, hogy rugalmas és feszes maradjon. A növényi olajok növelik a bőr ellenálló képességét és megóvják a szöveteket. A 3. hónaptól ajánlatos a speciális megelőző testápolás. A hangsúly a mell, a has és a felső combok rendszeres krémezésén van. Mivel terhességi csíkok a szülés után is keletkezhetnek, a speciális krém használatát a szoptatás első heteiben is érdemes használni
Szóval én magamnál is erre gondoltam, hogy a szülés után ezért voltak a már említett panaszaim, de bő félév alatt rendeződött. Én a szülés után nemigazán kentem a hasam, de 1,5 év után a bőröm állaga a régi lett, csak egy kis zsírpárna maradt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!