Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12,5 hós babának kell már...

12,5 hós babának kell már tudni önállóan enni?

Figyelt kérdés
Most múlt egy éves, és kanállal a főzeléket csak piszkálgatja, trancsírozza, maszatol. Nekem kell etetni. Néha van 1 percnyi érdeklődés, akkor betalál a segítségemmel 2-3szor a szájába és ennyi, DE kiflit, kekszet ilyesmiket szívesen eszeget sajátkezűleg. Szerintetek? Mit rontottam el?
2010. aug. 19. 12:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%

ha igazán éhes eszik nekem ez a tapasztalatom.

persze le kell ülni vele és egy évesen már kell tudnia enni egyedül. de ! általában villával ügyesebbek és kanállal később tanulnak meg gyakorolnia viszont kell.

semmi baj folyamatosan ügyesedik majd idővel.

Nekünk is egy évesen már ügyesen szurkálta fel villával a husit meg a rizst, tésztát is de a levest csak 14 hósan tudta kanállal enni .

2010. aug. 19. 12:59
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 14 hónapos, nem érdekli sem a kanál, sem a kézzel evés. Erőltetni nem hiszem, hogy kellene, majd egyszer elkezd gyakorolni magától.
2010. aug. 19. 13:05
 3/17 A kérdező kommentje:
Husit? Rizst? Ezeket csak összetörve, persze nem pépesre, de nem eredeti állapotban hajlandó megenni. Ezt hogy lehet elérni? Akkor én valamit nagyon elrontottam, mert ha az én gyerekem túl éhes, vagy fáradt akkor még enni sem nagyon hajlandóó, mert dobálózik, mérges, türelmetlen. Ha egyszerűen éhes, akkor meg a már leírt módon eszi a nem pépes, de nem is szálas husit, zöldéséget.
2010. aug. 19. 13:06
 4/17 anonim ***** válasza:
52%
A rizst nem hiszem hogy felszúrta villára:)
2010. aug. 19. 13:10
 5/17 anonim ***** válasza:
74%

Nekünk ez úgy jött hogy etetőszékben ült és látta mit eszünk mindig egyszerre együtt ültünk le enni.

ez már alapból egy rendszert vitt az életébe.

mindig ugyanabból kapott mint mi igy nem volt az hogy neked ezt nekünk meg ezeket.

aztán amikor kijöttek a rágófogai elkezdett érdeklődni mert látta érezte hogy meg is tudja rágni a falatokat.

14 hósan otthagyta az etetőszéket és átjött hozzánk a felnőtt asztalhoz felnőtt székre ül néha párnával néha anélkül. kis müanyag tányér gyerek evőeszköz van amit ő válassztott ki és pohárból issza az innivalót akkor amikor akarja.

ha szól hogy nem kér többet kihúzzuk a széket sosincs olyan hogy csak ennyit ettél meg miért nem eszel még .

ha fáradt akkor sem etetem tudja jól.

2010. aug. 19. 13:11
 6/17 anonim ***** válasza:
76%
dehogy kell!!! lehet hogy ügyesség szerint menne, csak épp nem érdekli az egész egyelőre. az enyém 16 hósan kezdett el érdeklődni az önálló evés iránt....nincs semmi baja! most is, ha evett annyit, hogy a közvetlen éhsége elmúljon, elkezd mással foglalkozni, a végét nekem kell belekanalazni, mert nem enné meg már magától...pedig már 20 hónapos. ez egy érési folyamat, kinek lassabban megy, kienk gyorsabban. de minden gyerek megtanul önállóan enni!
2010. aug. 19. 13:11
 7/17 anonim ***** válasza:
83%

13.10 nek

felügyeskedte a villára úgy hogy nekitolta a tányér szélére.

2010. aug. 19. 13:12
 8/17 A kérdező kommentje:
Megnyugtató, hogy vannak sokkal idősebb babák akik szintén nem esznek vagy csak kicsit egyedül. Komolyan kezdtem ezen aggódni, Akkor ezek szerint carmen22-nek kivételesen ügyes a babája:) Mi nem tudom mikor jutunk el egyáltalán a rizsszem eredeti formájához is. Bár még egy rágófoga sincs nem is tudom hogy tudná a rizst megrágni, azért azt az inyével annyira nem hiszem hogy lehet.
2010. aug. 19. 13:20
 9/17 anonim ***** válasza:
85%

lehet hogy ügyesebb meg sok tekintetben más is valahogy mindenben ... pedig tök igaz amit irok.

a nevelési elvünk szabadosabb nincsennek beidegződések mint az evésnél is hogy na még egy kanállal meg ilyesmi.

amiben lehet mindent engedek neki hogy Ő válassza - persze elöbb én is átengedem a magam szürőjén- de igy lett az ágyváltásnál is ő választotta ki a párnahuzatot meg a kajánál is a tányért a poharat és sokkal szivesebben is eszik belőle.

az meg hogy feljött a nagy asztalhoz nem úgy jött hogy Te még kicsi vagy ehhez hanem úgy hogy próbáljuk ki!

talán ezért más a lányom.

2010. aug. 19. 13:27
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem h elrontottal valamit is.Mindegy ember mas,igy minden baba is.Majd az o kis fejlodeseben eljon az az ido amikor mar nem is engedi majd h Te etesd.Nalunk a jarassal van igy,eleinte csak a kezemet fogta,tnap a jatszoteren mar lokte el a kezemet...Turelem turelem.

Amugy az en 14honapos kisfiam 11honaposan erdeklodott a kanallal evessel,mostanra mar inkabb a jatekszernek tekinti es engem akar h etessem,pedig nalunk is az van amit o akar es ugy neveljuk ahogy o diktalja az iramot :)

2010. aug. 19. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!