Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hónapos babának mennyire...

20 hónapos babának mennyire kéne már önállóan ennie?

Figyelt kérdés
Az enyém csak gyümölcsöt,apróságokat eszik kézzel,villával a virslit amúgy kanállal nem akar önállóan semmit,inkább én adom neki mert akkor nem sokat enne,mert mindig másra figyel mint kaja.Etetés közben is adni kell neki valamit míg megesszük a kaját.
2010. szept. 18. 10:47
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Azért nem eszik önállóan, mert nem engeded próbálkozni. Ebben a korban már a legtöbb gyerek önállóan eszik, de nem feltétlenül szükséges ez. Mire óvodába megy a gyerkőc, addigra legkésőbb meg kell tanulnia egyedül enni, mert ott senki nem fogja megetetni.
2010. szept. 18. 10:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Azért 2 éves korára nemárt, ha legalább ismeri a kanalat és valamennyire önállóan eszik vele. Ha bölcsibe kerül, ott már nem fogják etetni (a kisebbekre kell az idő). Arra, hogy mással foglalkozik evés közben, nem igazán jó rászoktatni! z enyém 8 hónaposan kért magának is kanalat, eleinte minden maszatos volt, de 15 hónapos kora óta teljesen egyedül eszik... Az önálló evésre eleinte persze hosszabb idő volt szükséges, mint amikor még én etettem, de hamar belejött, most már egy ebéd nem tart tovább 15 percnél.
2010. szept. 18. 10:51
 3/6 anonim ***** válasza:
49%

18 hónapos lányom önállóan ezsik, ha etetni akarom, nem engedi. Van amit kanállal, van amit villával, van amit kézzel.

Pár hónapja csak úgy evett, ha neki is votl kanala, aztán önállósodott.

Ő ilyen önálló, makacs, önfejű kiscsaj,

mint az anyja:-))))

Viszont a bilit mereven elutasítja, ordítja, hogy: Neeeeeeeem!

2010. szept. 18. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 18 hónapos a lányom és nem eszik önállóan csak a főzelékeket, tésztákat meg a rakott dolgokat. A leveseket nem tudja önállóan enni, pedig hagyom. Majd a tied is rájön hogy kell és úgyis megtanulja. Nem egyformák a gyerekek, az enyém például nem akar megülni az asztalánál, a játék mindig fontosabb.
2010. szept. 18. 14:29
 5/6 anonim ***** válasza:
53%

Az én fiam sem eszik egyedül.19 hónapos,nem érdekli a kanál vagy ha kér magának is játszik vele.Hagynám hogy próbálkozzon de nem akar.Villát nem vesz a kezébe és nem is fogad el villával semmit.Magától csak kézzel fogható dolgokat eszik meg,azokat nem is engedi hogy én adjam neki.Januárban bölcsibe megy,de kétlem hogy ne etetnék meg,ahogy előttem már valaki írta.Nem fogják hagyni éhezni a gyereket,ez itt nem szokás!Fiam is egy örökmozgó,nemrég tudtam csak rávenni hogy végig ülje az ebédet persze így is az etetőszékbe kötve,mese nézéssel elterelve a többi játékról a figyelmét.Egyszer csak megtanul magától enni,nem fogom erőltetni sem pedig siettetni.Szerintem nem vagytok Ti sem elkésve,vannak akik korán rákapnak a kanalazásra és van aki nem.

Bocsi az off-ért de Az olyan válaszokat meg utálom mikor azt írják "ilyen korban már illő volna..." hol van az előírva hogy mikor mit csináljon az én gyerekem???

2010. szept. 18. 15:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Az én babám is olyan mint az utolsó válaszolóé.Örülök ha megül a székben és eszik.
2010. szept. 19. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!