Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6,5 hónapos babának kellene...

6,5 hónapos babának kellene tudni önállóan ülni?

Figyelt kérdés
Ma voltunk tanácsadáson, nem az én védőnőm volt, miközben mérte a lányomat kérdezte, hogy ül-e már önállóan / nem /, forog mindkét irányba / igen /, van-e már foga / nincs /. Furcsálta, hogy még nem ül?, megkérdezte, hogy járunk-e gyógytornára és még a dokinknak is kihangsúlyozta, hogy nem ül. Sajnos a doki nem mondott erre semmit, mert hallgatta a szívét és nem erre figyelt. De én azóta is ezen rágódom, szerintem nem kell még egy ilyen idős babának önállóan ülni v. én tudom rosszul? Mert ölben folyton ül, de magától még nem megy...
2008. júl. 28. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ne aggódj, nem kell önállóan ülnie csak kb. 8 hónapos kor körül. Persze mindig vannak szuper babák akik már 2 hónaposan átfordulnak hasra, meg állnak, járnak stb... de ettől a Te babád semmivel sem ügyetlenebb. Mindennek elön az ideje. Egyébként megjegyzem, hogy jobbat tesz még mindig a gerincének ha nem ül egyedül sokat.

Üdv,

Gyógytornász anyuka

2008. júl. 28. 15:22
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Itt megnézheted.

Egyébként az én nagyobbik lányom 6 hónaposan ült és 9.5 hónaposan pedig egyedül elindult. De nem kell parázni, minden gyerek más ütemben csinálja a dolgokat. Kíváncsian várom én is, hogy a kisebbik lányom aki 4 hetes, milyen ütemben fogja.

2008. júl. 28. 16:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg itt is utána nézhetsz

[link]

2008. júl. 28. 16:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj egy cseppet sem minden baba más és más. Az én fiam 4 hónapos korában már forgott, 5 hónaposan felült, viszont mászni csak 10 hónaposan kezdett és 15 hónapos volt mikor elindult. Ma már 5 éves virgonc kisfiú.
2008. júl. 28. 20:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj vele, én is aggódtam, mert a fiam még 8 hónaposan sem ült rendesen. Aztán rájöttem, hogy azért, mert semmi kedve egyhelyben lenni. ost 9 hónapos, mostmár szál egyenesen ül, akár fél órát is. Szóval nyugi. Ja és az enyémnek sincs még most se foga. Viszont sokkal hamarabb kezdett kúszni, majd mászni, meg már feláll, oldalazva jár is. Szóval nem egyformák, mindegyik ügyesebb valamiben,másban meg kevésbé.
2008. júl. 28. 21:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amúgy kúszik, igaz hátrafelé:-), négykézlábra ereszkedik, tehát ügyes baba, csak én az ülést eddig nem erőltettem, lehet, hogy gyakoroltatom majd vele.
2008. júl. 29. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!