13,5 hónapos fiam, még nem jár önállóan! Kezdjek aggódni?
8 hónapos kora óta mászik, 10 hónaposan állt fel először a kiságyban,és pár napra rá már széépen lépegetett, a bútorok mellett!!
Mostmár alig-alig kapaszkodik, néha pár másodpercre megáll a saját lábán,de aztán lecsücsül!!
Mennyi a max idő, amikor már KELL járnia??
És a járás, inkább fejben dől el?Vagy fizikailag amikor megérik rá?
Az én kisfiam is ilyenkor kezdett járni, a szomszédé pedig 16 hónaposan. Én ott rontottam el, hogy sokáig fogtam a kezét és nem is akart egyedül járni, pedig épphogy fogta a kisujjamat, de akkor is kísérgetnem kellett.
Ha kapaszkodva lépeget és meg-megáll, szerintem ne aggódj. Lehet, hogy pár nap múlva már menni fog egyedül is.
Pár nap??:)) Jó is lenne!!:)
Nem tudom..valahogy azt látom rajta, hogy neki így teljesen jó, hogy mászik..:))
Ha fogom a kezét, akkor lábujjhegyen "csámpázik":) ,kinézetre elég messze van a járástól!
Ha csak az egyik kezét fogom/fognám, úgy nem is hajlandó még megpróbálni sem..egyből leül a popra,és mászik!
Mivel a 18. hónapig kell elindulnia, így ráértek, mivel a mászás a legfontosabb.
11 hónaposan indult el egyedül a lányom, soha nem vezetgettem, nem ültettem, nem babykompozott. Mivel ezek hátráltatják a mozgásfejlődését.
Ja és ne aggódj, hamarosan rohanhatsz utána, mivel a lányom 1 hét próbálkozás után, már egyedül ment, most 16 hónaposan szalad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!