Régen a babákat nem altatták el napközben?
Én nem tudom, hogy aludtak-e. Gondolom. Azért ez nem így megy egy babánál Nekem anno a dédim mesélte, hogy ha este nem aludtak a gyerekek akkor mákos tejet kaptak. Persze ők egesz nap a földeken voltak kinn és a babákat is vitték.
Nekem ugyanezt csinálja a szintén öt hónaposom amit leírtál. Reggel fél hétkor kel, olyan nyolc óra körül alszik két órát és onnantól két óráként 40 perceket. Majd este valamiért kibír 4 órát is akár ébren. Van olyan, hogy nyolckor elalszik, felkel kilenckor és onnantól éjfélig fenn van. Kezdek kicsit fáradni mert ugye nekem is kelnem kel fél hétkor vele. Remélem változik. Egyszer már eljátszotta ezt. Két hét után vissza állt. Próbáltam én is fenntartani de épp az ellenkezőjét értem el vele. Nem bírtam vele mert olyan fáradt volt, hogy sikított. Ha elaludt felsírt álmában és nyugtalan volt.
Upsz, nekem édesanyám 70, nem a dédik 🙊
Természetesen aludtunk nappal. Nem csak csecsemőként, de kisgyerekként is mindig. Erről saját emlékem van, hogy 10 éves kor alatt az összes rokon gyerek csendes pihenőzött családi összejöveteleken is délután.
Az ebéd utáni alvás mindig általános volt, nemhogy csecsemőknél, de gyerekeknél, sőt felnőtteknél is.
Alapvetően egy éves korig két alvás szokott lenni: egy délelőtt, egy ebéd után. Napközben 3-4 alkalommal 30 perc, ez nekem is furcsa. Az egészen kicsi babák természetesen szinte mindig alszanak vagy szopnak, de a tiéd már nem olyan kicsi. Nemsokára már a hozzátáplálás kezdődik. Én próbálnám a napi kétszeri alvásra beállítani, de ebből viszont nem engednék.
És nem kell unos-untalan vendéget fogadni vagy vendégségbe menni egy ekkora babával. Pláne most, hogy a gyerek születése óta folyamatosan járványügyi veszélyhelyzet van (koronavírus). Aki pedig mégis jön, az tartsa tiszteletben a baba igényeit.
5 hónaposan még bőven kell a három alvás!! Az én lányom 10 hónaposan állt át a kettőre, és egy hónapja áll át az egyre, tehát kb felváltva alszik 1-2-t.
Velünk is az volt amúgy, hogy ha vendégségbe mentünk, akkor rendesen megsértődtek, hogy elvittem aludni a babát... Hogy így alig láthatják 🤦♀️ Hát mondom ez engem annyira nem érdekel, inkább aludjon a csöppem eleget.
De, régen is aludtak.
Én 97-ben szültem, és azt látom, hogy akkor mi alkalmazkodtunk a gyerekhez, alvásidőben, étkezés idején nem mászkáltunk. MA a gyerknek kell alkalmazkodni, ha a szülő menni akar, hát megy, a agyerek meg majd eszik, alszik, ahol éppen vannak...
Dehogy, csak rosszul emlékeznek...
Az anyósom szokott néha bődületes dolgokat mondani, első gyereknel meg néha kicsit szaranyasan is éreztem magam. Aztán rájöttem, hogy teljesen keveri a fejében, hogy mit hány évesen csinált anno az ő fia, és azért vár néha túl sokat tőlem is meg a gyerekektől is :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!