Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pici babát rá szoktátok bízni...

Pici babát rá szoktátok bízni az apjára?

Figyelt kérdés

Nektek a párotok vigyáz a pici babátokra, ha pl. el kell mennetek valahova?

Mennyire vállalja szivesen a feladatot? Mennyi időre tudjátok rá hagyni?

2021. jan. 27. 09:45
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Heti 3x jártam edzeni délután a 4,5 éves fiam és a 6 jónapos lányom mellől, amikor még nyitva volt a terem. A férjem azt mondta, hogy felőle elmehetek minden nap is, ha szeretnék, vagy ha engem az kapcsol ki. Volt olyan, hogy edzés után még elmentem boltba meg ide-oda is. Szóval igen, én rábíznám, mert tök természetes neki, hogy ugyanúgy ellátja őket, mint én, és nem csak "segít" gyereket nevelni, hanem teljes értékű szülő, mint én.
2021. jan. 27. 14:24
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
hónapos*, bocsi
2021. jan. 27. 14:24
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk konkrétan küld, hogy menjek, töltődjek föl, addig ők elvannak. Mindjárt 1 éves a lányunk és a legtermészetesebb neki, hogy az apjával is van nem is olyan néha.
2021. jan. 27. 19:26
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ez így van nálunk is.

Mindig mondja menjek csak.

2021. jan. 27. 20:05
 35/40 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem nem kirívó hogy 5 órára nem akar rá vigyázni, a gáz az lenne ha 1-2 órára se akarna. Vannak racionálisabb férfiak akik tényleg csak akkor értenek meg valamit ha konkrétan elmondják nekik mi a baj, nekik kihívás lehet egy síró kisbaba akik nem tudnak beszélni, nem tudják elmondani mi bajuk, ezáltal nincs a férfinek sikerélménye. Ellenben mondjuk anya oddaadja a cicit és máris csend van. Inkább azt kéne vele megbeszélni, másban miért nem segít.
2021. jan. 27. 20:22
 36/40 anonim ***** válasza:
82%
És mi lenne, ha te valamiért nem lennél? Nem dolgod lenne, hanem kórházba kerülnél, vagy még rosszabb? Akkor állna a baba előtt, mint bálám szamara és vakarná azt az okosat, hogy mi a fenét kell egy ilyen síró izével kezdeni? A bicska kinyílik a zsebemben az ilyen életképtelen férfiaktól. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az ilyen férfira vajon miféle munkát lehet rábízni, hogy ha a saját gyerekével nem tud mit kezdeni, akkor mégis mit tud elvégezni? Még a gyári szalagmunkásnak is van némi felelőssége. Igenis le kell ültetni és kategorikusan kijelenti, hogy te nem mész bele az ilyen hülyeségekbe. Nem tudom miért jó egyeseknek, ha direkt hülyének tettetik magukat, előbb utóbb elérik a céljukat és tényleg ritka hülyének fogják nézni őket. Bocsánat, ha kicsit vulgárisnak tűnök, nagyon fel tud bosszantani ez a téma, már látom magam előtt, hogy nálatok is menni fog az "apa fáradt" duma és minden egyes nyaralás majd arról fog szólni, hogy ő lógatja a heréit, hiszen ő dolgozik, te meg ugrálod körbe a famíliát, és fáradtabban mész majd haza, mint előtte voltál :(
2021. jan. 27. 21:44
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
36 os, annyira így van nálunk :( ;(
2021. jan. 27. 21:47
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Mint lassan háromszoros nagypapa. Nálunk teljesen természetes volt, hogy én csináltam mindent az első gyerekünkkel az első napokban, aztán a feleségem is eltanulta. Nekem dolgoznom kellett, de előtte tisztába téve, megetetve (csak cumisüvegből tudtuk táplálni) hagytam ott. Amikor hazaértem, átvettem a felügyeletét, hogy a feleségemnek legyen lehetősége magával is foglalkozni. Amikor vártuk a 2. gyereket, akkor befektették 6 hétre kórházba, nekem ott maradt az alig másfél éves lányom. De megoldottuk. Még annyi, hogy sajnos már nem élt egyik nagymama sem. A nagypapák távol laktak. Szerintem ha valaki gyereket vállal, azért vállalja mert így a természetes, és örül, hogy vannak. Szerintem így lesz egy apának is igazi szülő érzése. A nagyszülők, ha vannak az jó, de már nem nekik a feladatuk a gyereknevelés, felügyelet.
2021. jan. 28. 07:32
 39/40 anonim ***** válasza:
69%

Ez nem "vállalás" kérdése.

Egy gyereket ketten vállalnak, az nem opció, hogy apuci kivonja magát belőle. Oda kell neki adni a kezébe, instrukciókkal és tenni a dolgod.

2021. jan. 28. 16:37
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

Mi eleve tisztáztuk a születése előtt, hogy mindkettőnk gyereke, tehát, mind a ketten kivesszük a részünket. Különben nem is vállaltam volna. Ha 2 év múlva visszamegyek dolgozni, akkor is, ugyanúgy az ő gyereke is lesz, nem csak az enyém.

Bármennyi időre rá lehetne hagyni. Mindent megcsinál vele ugyanúgy, ahogyan én. A hozzátáplálós főzelékeit mondjuk csak én készítem, de az nem zavar. Amikor kikészültem az éjszakázástól, ő kelt hozzá. Nagyon sokáig. Azt tegyük azért hozzá, olyan munkája van, ami mellett ez bele is fér. Most 6 hónapos. Most már szükségét érzem, hogy tényleg tudja a baba nélkül is pihenni, így 2 hetente vasárnap, 6-7 órán át apával van, míg én házon kívül vagyok.

2021. jan. 28. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!