3 hetes babámat át kellene szoktatom hosszabb alvásra?
Éjjel-nappal 2-2,5 óránként eszik. Kicsit fárasztó az éjszaka így, mert két evés között van hogy fél-1 óra is van míg visszaalszik, tehát sokszor csak 1-1,5 órát alszik, alszom.
Valahogy rá tudom, egyáltalán rá kellene szoktatni, hogy többet aludjon éjszaka?
Anyatejes, de cumisüveges, mert egyszerűen nem szeret szopizni.
Saját maga alakítja, ez sajnos egy ilyen időszak, nyugi nemsokára jobb lesz.
Én mondjuk 3 óránként etettem, hamar átaludta az éjszakát.
Ez egy örök vitatéma, hogy igény szerint etetsz vagy pedig kivárod az ajánlott 3-4 órát. Mindenkinek szíve joga eldönteni.
Én azt vallom, hogy minden gyerek más és más, ezért nem lehet egységesen rájuk húzni egy sémát. Ha a babád 2-2,5 óránként eszik, akkor ez az ő igénye. Ettől még nem kapadot el, illetve inkább úgy írom, hogy emellett még ezer és ezer dolog van, amivel sokkal jobban el tudod kapatni.
Az éretlen gyümölcsöt sem szeded le csak azért, mert elvileg már meg kellett volna érnie.
Én úgy gondolom, hogy a "szigorúan 3 v 4 óránként etetem" és az "minden nyekkenésre cicire teszem" között félúton van valahol az igazság.
Az anyának éreznie kell, hogy mik a baba igényei. Hogy csak követeli a cicit, hogy tényleg éhes-e, hogy mennyire "fajul" el a dolog és hogyan fogja vissza a túlzott cicizést. És persze megint más a helyzet, ha 40 fokos dög meleg van és nem hajlandó vizet inni a babád, vagy ha éppen beteg és örülsz, ha egy kis cicit elfogad.
Értelmetlen a két oldalnak össze-vissza támadnia, lepontoznia egymást, mert mindenki a saját belátása és nyilvánvalóan a legjobb tudása szerint neveli a saját gyerekét. Az utolsó hozzászóló is nyilván nem úgy csinálta, hogy akárhogy üvöltött a gyerek, ő szigorúan időhöz kötötte az etetést. Hanem szépen lassan, 0 sírással visszábbfogta és lassacskán időrendhez kötötte az étkezéseket, mert már kezdett túlzásba átmenni a cicizés.
Én most éppen az éjszakai ciciről szoktatom le a babám és sok fáradtság árán, de lehet sírás nélkül is csinálni. Szóval nem csak a két véglet van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!