Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes babámat át kellene...

3 hetes babámat át kellene szoktatom hosszabb alvásra?

Figyelt kérdés

Éjjel-nappal 2-2,5 óránként eszik. Kicsit fárasztó az éjszaka így, mert két evés között van hogy fél-1 óra is van míg visszaalszik, tehát sokszor csak 1-1,5 órát alszik, alszom.

Valahogy rá tudom, egyáltalán rá kellene szoktatni, hogy többet aludjon éjszaka?

Anyatejes, de cumisüveges, mert egyszerűen nem szeret szopizni.

2014. júl. 14. 17:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod rászoktatni, és nem is kell. 3 hetes teljesen normális. Kisfiam 6 hós koráig 2,5-3 óránként ébredt éjjel-nappal szopizni. Már annak örültem ha összesen 5 órát aludtam éjjel.
2014. júl. 14. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Saját magától fogja kialakítani, hogy mikor akar enni és mennyit alszik.
2014. júl. 14. 17:36
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Saját maga alakítja, ez sajnos egy ilyen időszak, nyugi nemsokára jobb lesz.

Én mondjuk 3 óránként etettem, hamar átaludta az éjszakát.

2014. júl. 14. 18:30
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
utolsó vagyok, nekem minden orvos, nővér a 3 óránkénti etetést mondta. Ha közben sírt, akkor kapott vizet, ilyen melegben pláne fontos lehet. Vagy lehet nem éhségből sír.
2014. júl. 14. 18:31
 5/8 anonim ***** válasza:
nem is jó ha sokkal többet alszik még. a babák az anyatejből nyerik a vércukorszint fenntartásához szükséges anyagokat, általában 5 óra az amikor már kezd leesni a vércukor szintjük. akár be is kómálhatnak ha sokáig nem esznek... :( orvos mondta nekem ezt. szóval egy darabig ez szükséges, elvileg ha 5 kg fölé ér a súlya akkor alhat többet.
2014. júl. 14. 19:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Ez egy örök vitatéma, hogy igény szerint etetsz vagy pedig kivárod az ajánlott 3-4 órát. Mindenkinek szíve joga eldönteni.

Én azt vallom, hogy minden gyerek más és más, ezért nem lehet egységesen rájuk húzni egy sémát. Ha a babád 2-2,5 óránként eszik, akkor ez az ő igénye. Ettől még nem kapadot el, illetve inkább úgy írom, hogy emellett még ezer és ezer dolog van, amivel sokkal jobban el tudod kapatni.

Az éretlen gyümölcsöt sem szeded le csak azért, mert elvileg már meg kellett volna érnie.

2014. júl. 15. 11:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Úgy látszik aki nem az igény szerinti szoptatást javasolja az csak lepontozva lehet. Mondjuk én csak írtam, hogy 3 óránként etettem és nem a kút főmből vettem, hanem az ÖSSZES orvos, nővér akivel találkoztam így mondta egyáltalán nem javasolták azt hogy minden nyekkenésre cicire tegyem. Hogy miért nem tudom én sem, de nekem bevált és örülök, hogy nem lógott folyton cicin és kicsit ki tudtam mozdulni a babámmal már az első időszakban is, mert nem összevissza etettem, hanem nagyjából tudtam mikor fogok ismét etettni.
2014. júl. 15. 12:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy a "szigorúan 3 v 4 óránként etetem" és az "minden nyekkenésre cicire teszem" között félúton van valahol az igazság.

Az anyának éreznie kell, hogy mik a baba igényei. Hogy csak követeli a cicit, hogy tényleg éhes-e, hogy mennyire "fajul" el a dolog és hogyan fogja vissza a túlzott cicizést. És persze megint más a helyzet, ha 40 fokos dög meleg van és nem hajlandó vizet inni a babád, vagy ha éppen beteg és örülsz, ha egy kis cicit elfogad.

Értelmetlen a két oldalnak össze-vissza támadnia, lepontoznia egymást, mert mindenki a saját belátása és nyilvánvalóan a legjobb tudása szerint neveli a saját gyerekét. Az utolsó hozzászóló is nyilván nem úgy csinálta, hogy akárhogy üvöltött a gyerek, ő szigorúan időhöz kötötte az etetést. Hanem szépen lassan, 0 sírással visszábbfogta és lassacskán időrendhez kötötte az étkezéseket, mert már kezdett túlzásba átmenni a cicizés.

Én most éppen az éjszakai ciciről szoktatom le a babám és sok fáradtság árán, de lehet sírás nélkül is csinálni. Szóval nem csak a két véglet van.

2014. júl. 15. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!