Pici babát rá szoktátok bízni az apjára?
Nektek a párotok vigyáz a pici babátokra, ha pl. el kell mennetek valahova?
Mennyire vállalja szivesen a feladatot? Mennyi időre tudjátok rá hagyni?
Igen, persze.
Műtétem volt a szüles után, illetve párszor kórházba kerültem amiatt amit műteni kellett, így férjem és tesóm felváltva segítettek, mikor ki ért rá munka mellett.
Bármikor rábízhatom, nagyon jó apa, meg a házimunka is el van végezve (mosás, mosogatás, boltba menés, bár ő fagyasztott kaját dob be, mert nem tud főzni, csak egy kicsit).
Ő maga mondta, hogy nagyon lenézi aki nem tud gondoskodni a gyerekéről, legyen férfi vagy nő. Mert tudja hogy nehéz, megérti ha nekem nehéz napom volt, de ketten vállalnak egy gyereket.
Bármikor elmosogat, kimossa a ruhákat, hajtogat nagytakarításnál beosztjuk ki, mit csinál.
Persze, hogy igen. Egyenlő szülő.
Első gyerekkel is elvolt a kezdetektől, második gyereknél választása sincs, mert az elsőt vinni kell ide-oda. Vagy azt vállalja, vagy a kisebbre vigyáz.
Hogy mennyi időre: rá lehetne hagyni napokra is, de arra nincs igényem. Amíg nagyon picik voltak 1-2 órára voltak egyedül, max. 1 etetésnyi időt (egyik tápszeres, másik anyatejes).
Persze! Már amikor hazajöttünk a kórházból, akkor otthon hagytam őket amíg én átsétáltam a DM-be pár apróságot megvenni.
Később tápszeres lett a babám, így néha el tudtam menni pár órára kikapcsolódni. Egyenrangú szülők vagyunk, nem is volt kérdés, hogy rá merem-e bízni a saját lányát vagy sem.
Szerencsések vagytok, anyucik! Az én párom nem vállalja be.. mióta megszületett a kisfiúnk, csak templomban voltam egyedül 1 órára. A hétvégén szerettem volna elmenni valahova kb 5 órára és nem akar vigyazni rá a drága a apuka, azt mondja, max 1-2 órára vállalná be...
Amúgy sem segít túl sokat a pici körül. Este megfürdeti, és kicsit játszik vele, de ha elkezd sírni, passzolja vissza és ezzel ki is fújt a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!