Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hallottátok, hogy Kínában a...

Hallottátok, hogy Kínában a tápszer mit okozott?

Figyelt kérdés
Felháborító, akárcsak azok az anyukák, akik annyira kampányolnak a mű babakaják mellett.
2010. aug. 13. 11:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
60%

Jesszusom, mit nem adtam volna, ha tudok szoptatni....Lusták, hát ez jó....a fiam picinek 2,5 óránként evett, hajnalban nekiállni vizet forralni, tápszert méricskélni, közben a gyerek vörösre üvölti a fejét, akkor visszahűteni, mindezt kómában...majd a baba eszi 20 percig, talán elalszik, akkor elmosogatni, nekiállni azt a 20 milli tejet 1 órán keresztül kifejni ami van, azt is elmosni, fertőtleníteni, aztán lefeküdtem, és lám-lám 20 perc alvás után indult előlről. Mit gondolsz kedves kérdező, nem egyszerűbb elővenni a cicit, megszoptatni a babát, és elbóbiskolni vele????

Szerintem olyan nő nincs, aki lustaságból nem szoptat, én már előre imádkozom, hogy a tesót sikerüljön szoptatni legalább pár hónapig.

A kisfiam tápszeres a kezdetektől fogva, nem mondom, hogy kampányoltam a tápszer mellett, de talán szégyenkeznem kellett volna??? ez nevetséges.....

2010. aug. 13. 14:28
 22/32 anonim ***** válasza:
21%

Minden tápszeres anyuka azzal védekezik, hogy menyi idő megcsinálni a tápszert meg, hogy utánna elpakolni stb.És sokkal könnyebb mellre tenni. Hát erről csak annyi a véleményem, hogy ugyan úgy a szoptató anyukák is ezt csinálják mivel nagyon sok anyuka szoptatás után le ül fejni, pont azért, hogy ne apadjon el a teje. És akkor neki is pontosan annyi időbe telik mint a tápszeres anyukáknak. Sőt többe. Csak azt nem említik, hogy ők meg tudják tenni azt, ha kimerülnek az egyik éjszaka amikor már nagyon kivannak nem ő hanem az apuka kell fel esetleg valamilyen rokon. Mert nem szügséges az ő jelenléte ahoz, hogy megetessék nem úgy mint egy szoptató anyánál aki max 2 órára hagyhatja magára a kicsinyét mert nem igazán tudja rajta kívül megetetni senki. És én igen is ismerek olyanokat akinek pont ebből kifolyólag tápszeres a gyerek mert így egész délelőt eltud menni császkálni egyedül mert a babának bárki elkészítheti a tápszert. És tegye minden tápszeres anyuka a szívére a kezét nem fordult elő az első 6 hónapban egyszer se az hogy más etette meg a gyereket? Na ugye. Az szoptatós anyuka ezt nem teheti meg.

Bocsánat hogy elkanyarodtam egy kicsit a témától csak már untam azt hallgatni, hogy szegény tápszerező anyukák. Hidd el a szoptatós anyukának se könnyebb. Pont erről beszélek a tápszeres anyukák minegyike akik most ide írt csak nyafogtak, sajnáltatták magukat, kényeskedtek míg a szoptatós anyukák egyike se sajnáltatta magát. Úgy hogy lehet önmagukba nézni vajon miért nem volt tejük. Néha úgy tesznek mint ha csak ők nevelnének babát más senki. Arról nem beszélve, hogy a szoptatós anyukának meg kell gondolni mit eszik nehogy fájon a gyerek hasa és pl: 3 hónapig szinte csak húslevesen, rántott levesen éltem mert ha befaltam egy kicsit jobban akkor egész éjszaka üvöltött a gyerek.

2010. aug. 13. 20:38
 23/32 anonim ***** válasza:

Szívemre tettem a kezem, és a válaszom: NEM.

Mindig én etettem a gyerekem, amíg volt még tejem (első 4 hónap) és amikor már tápszeres volt.

És apa nem kelt hozzá.

:-)

2010. aug. 13. 21:00
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

14:28-as vagyok,

az utolsónak válaszolónak írnám, hogy teljesen el van tévedve, szó sincs arról, hogy sajnáltattam volna magunkat, de rólad lerí hogy mennyivel különbnek érzed magad mert szoptattad a gyermeked és ez nagyon-nagyon undorító...."elgondolkozhatnak, hogy miért nincs tejük"

képzeld csak a kisfiam 2 hétig intenzíven volt, már a 2. nap tápszert kapott az infúzió mellé, egyetlen falat nem csúszott le a torkomon, 1 hét alatt 10 kg-ot fogytam, szinte semmi tejem nem lett, 4 hónapos koráig próbáltam fejni neki, 20 ml-ket sikerült vért izzadva és vagyonokat költve mindenféle tejserkentőkre, szóval elgondolkoztam és tudod inkább legyen tápszeres, mint beteg....

nem ettől lesz valaki jó vagy rossz anya, csak a te meglátásod szerint. most szerinted sajnáltatom magam én galád a gyerekét tápszerrel tömő anyuka, nem én csak megvédem azt, akinek a saját hibáján kívül nem lett teje és az én esetm nem egyedi. Ennyi.

2010. aug. 13. 21:06
 25/32 anonim ***** válasza:
Tudod az én gyerekem se volt mellettem a megszületése után de még is 22 hónapos koráig anyatejes volt. Csak azért mert valaki mellett az első napokban nincs mellette a gyerek azért még lehetett volna fejni a kórházban. És elvinni neki azt amit lefejtél. Képzeld ilyen is sok van. Császárosként már második nap (az első az ugye a megfigyelőben vagy ott nem lehet felállni) fejtem. A gyerekem hiába nem volt mellettem éjszaka még a folyosón is fejtem persze egyedül mert senki más nem csinálta pedig voltak az osztályon hasonló helyzetben lévő anyukák akik inkább aludtak mert majd reggel ráér fejni. Sőt az anyaszáláson is csak kevesen fejték a tejüket inkább pihentek úgy gondolták majd ráérnek akkkor amikor velük lesz a kicsi.
2010. aug. 14. 13:52
 26/32 anonim ***** válasza:

Jó, nagy vita lett ebből a kérdésből, már ott tartunk, hogy ki miért szoptat, illetve nem szoptat. Azt megértem, akinek nem volt teje és nem tudott szoptatni, de aki megtehette volna és nem szoptatott, azt nem értem igazán. Egyébként az én fiam is egy hétig az intenzíven volt, de két óránként mentem szoptatni, a köztes időben pedig fejtem. Bababarát kórház, szerintem meg is öltek volna, ha nem szoptatok. Egyébként én is rengeteget költöttem tejserkentőkre, lehet, hogy többet, mintha tápszert kellett volna vennem, de nem bántam meg. Az elején úgy tűnt, hogy nem is fog szopni a babám, akkor beletörődtem, hogy tápszeres lesz, de szerencsére nem így történt.

Kedves kérdező! Az üveges bébiétel is mű kajának minősül Nálad, vagy csak a tápszer?

2010. aug. 14. 14:23
 27/32 anonim ***** válasza:
Úristen ki mondta, hogy nem fejtem és nem szoptattam a fiam??Teljesen egyértelműen leírtam, hogy az elejétől fogva vittem neki, amit tudtam. 20-30 ml-ket fejtem másfél órán át...ez is valami. Valószínüleg azért nem lett tejem, mert 0 falat ennivalót bírtam enni, belepusztultam az idegességbe ez van, én ilyen típus vagyok. Én azt mondom, hogy elkeserítő ez az ellenszenv a tápszeres babák anyukái iránt, részemről a vita le is van zárva, egészséges, gyönyörű fiam van, aki imád és akit imádok, és teljesen mindegy, hogy tápszer vagy anyatej, mint már írtam nem ettől lesz valaki jó vagy rossz anya. Egy gyermekét kizárólag szoptató anya is lehet csapnivaló és fordítva. szép napot!
2010. aug. 14. 14:55
 28/32 A kérdező kommentje:
Üveges babaételt sem sűrűn kapott a gyerekem, mert aról is hallottam már régi-új nem éppen jó dolgkat, én azt gondolom, hogy minden, ami előállított, csak másodlagos lehet a természetessel szemben, és ezért szeretem a gyerekemnek azt adni, ami saját. A gyümölcs, zöldség, hús is a saját-, vagy a nagymama gazdaságából a legjobb. Ha nem tudnám ezeket adni a gyerekemnek, nyilván nem hagynám éhen halni, de ha egyszer lehet, akkor nem adnék mű dolgokat csak azért mert kényelmesebb.
2010. aug. 14. 15:49
 29/32 A kérdező kommentje:
bocs az elütésekért
2010. aug. 14. 15:50
 30/32 anonim ***** válasza:

Jaaaaj te egy fantassztikus anya vagy! Azért remélem beszereztétek a tehenet amiből majd fejed neki a tejet.

Nem nagyon értem miért lenne az üveges kaja mű és egyáltalán mit értessz az alatt hogy mű a bébikaja szilva pl. nem is szilva hanem csak valami szilvaízű cucc.....

És most ez hogy jön a kinai tápszeres kérdéshez...egyértelmű, hogy gerjeszted a feszültséget.

Bocs a többi kedves anyukától de amikor az emberi butaság határtalan azt nem tudom szó nélkül hagyni.

2010. aug. 14. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!