Miért mondják olyan könnyen,hogy amíg otthon vagy a babával tanulj valamit?
Nálam sem cserélődött fel semmi, két alap és egy mester diplomám van(ebből kettőt külföldön szereztem) és megvártuk a gyermek vállalással az előlépetésemet is. Viszont most januárban belekezdek én is online szakmai kurzusokba. Egyfelől jól mutat a munkáltatómnál, hogy ezidő alatt is szántam időt a szakmai fejlődésre, másfelől jól is fog esni kicsit a szakmámmal foglalkozni,mert én nagyon szeretem amit csinálok. Úgy alakulnak a napjaink,hogy fél 8 körül már alszik a baba, így terveim szerint akár napi szinten is tudok vele foglalozni egy két órát.
Viszont ezek teljesen rugalmas kurzusok, bármikor elővehetem. Klasszikus iskolapadba nem ülnék vissza, szerencsére nem is szükséges, piacképes diplomáim vannak.
Egyébként nem is a 4es voltam, hanem a 8as. Most látom csak.
Sajnos amikor én voltam Gyesen meg nem volt ennyire rugalmas az oktatás. Mivel posztgragualis képzésben vettem részt, az oktatás pénteken vagy szombaton volt. Nem volt kötelező megjelenés az előadásokon. Persze a vizsgákon kellett teljesíteni. Így napközben tudtam foglalkozni a gyerekkel és este tanultam. Tényleg megérte. Nagyon szeretem amit csinálok. Megbecsülnek nagyon a munkahelyemen. Középvezetői szinten vagyok. De azért a meglevő 2 diplomám mellé sztem jó lenne még1. :) Szerint belevágok! Így meglesz a szerencsés 3as : 3 gyerek 3 diploma (mondjuk 2 nyelvvizsgám van csak de lehet még1)
Attól függ mihez is van tehetséged. Mert oké, hogy itt felettem leírta az illető a dolgait, de ha hóthülye vagy pl. a reál tárgyakhoz, vagy a nyelvekhez, ahogy én is, akkor esélyed sincs befejezni, vagy nagyon kikészülsz mellette. Pedig azok érik meg, ha anyagilag is jól akarsz járni...
Elkezdtem gyed alatt egy online pénzügy tanfolyamot, amit abba is hagytam, mikor 100%-ban digitális lett minden (vizsgák is). Mérlegelj, hogy egyáltalán milyen szakmára is lesz szükség a jövőben.
Humán képzéseken egyáltalán nem gondolkodtam. Most meg már pláne nem.
Én gyes alatt tanultam, és bizony nem ketteseim voltak, segítségem sem volt, és 20 évesen szültem.
Eü szakoktató szerettem volna lenni, csak levelezőn volt a képzés, és kellett hozzá két év gyakorlat. A kórház nem engedett senkit, csak diplomás ápoló szakra, nehogy aztán elmenj oktatni. Úgyhogy érettségi után elkezdtem dolgozni (de az első kórházi gyakorlattól szerelmes voltam a munkába, és suli mellett, rendes közalkalmazotti jogviszonyban dolgoztam, suli alatt heti 15 órát szünetben meg heti 30 órát). Tudatosan csináltam, hogy akkor szültem, mert így mehettem tanulni.
Anyukától függ. Azért egy gyerek nagyon sokat alszik. Akinek gyakorlata van a tanulásban, az meg tudja oldani, hiszen annyira nem nehéz a legtöbb szak. Gondolom, nem orvosnak/építészmérnöknek tanulnak kisbaba mellett. Egy bölcsész/tanári szakot kicsit átlag fölötti intelligenciával elég könnyen el lehet végezni.
A háztartást se kell telezsúfolni csetreszekkel,hogy legyen mit takarítani, porolgatni egész nap. Ha az ember egyszerűbb életet él, megtanul egyszerűbb, nem időrabló fogásokat készíteni, akkora háztartás is megvan hipp-hopp a mai gépesített lakásokban. Úgy gondolom, tudatos tervezéssel,megfelelő időbeosztással, és ha apuka is van, akkor meg lehet viszonylag stresszmentesen oldani egy levelező/távoktatásos képzést.
15-osnek válasz:
1999-ben végezten a Miskolci Egyetemen mérnökként
2003- ban Szolnoki Főiskola közgazdász külkereskedelmi szakon. Ehhez kellett a kettő szakmai gazdasági nyelvvizsga.
Képességimet tekintve közép szintűnek ítélem magam. Az egyetemen voltak nálam sokkal okosabb és tehetségesebb emberek illetve rosszabbak is. Szóval egy erős közepesnek érzem magam a reál tárgyakat illetően. Nyelvérzékem nagyon rossz. (ez látszik is a helyesírásomon) Viszont nagyon makacs és elszánt vagyok. Ha valamibe belekzedek, abból kihozom a maximumot. Másoddiplonán 150-en indultunk. Ebből kB 30-50 emberek jutott el záróvizsgázni. A diplomamunkát 10-20 ember írta meg és adta le. A nyelvi követelményt összes 2en teljesítettük. Tehát összesen ketten vehettük át a diplománkat. Nem tudom azóta ki csinálhatta meg a két szakmai nyelvvizsgát. Remélem azért aki már megvédte a diplomáját csak kiszenvedett két nyelvvizsgát.
Én egyébként beszerzéssel foglalkozom. Gyakoriak a külföldi kiküldetések emiatt. Ezért amíg a gyerekek kicsik voltak alacsonyabb pozícióra tértem vissza Gyes után közvetlenül. Segítségünk nincs.Az anyukám 200Km-re lakik. Ha valami nagy baj volt Ő jött mindig. Most már öreg és nem bír jönni. Mi megyünk így mindig. Szóval a ferjemmel együtt istápoljuk a gyereket. Így a Gyes után kereskedelmi asszisztenskent helyezkedten el pár évre, míg a kicsi is életre az iskolás kort. Utána stratégiai beszerzőként dolgoztam és most januártól beszerzési vezető vagyok egy 30 fős magyar cégnél. Túlóra nincs. 16:30kor mindenki megy haza a családjához. Péntek 14:00kor. Így a legkisebb gyerekkel is sokat tudok foglalkozni. A legkisebb fiamnak nehezen megy a suli. Sokat kell vele tanulni. De ügyelek arra, hogy mindig a jó dolgait emeljem ki. Hogy ő is sikeres felnőtt legyen! A matek nagyon nehéz neki. :) De ezt is megoldjuk valahogy!
A Corvinus-on néztem ki a beszerzési manager szakközgazdász szakot. Ezt szeretném elkezdeni majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!