Szerintetek több neveletlen gyerek van mint régen?
Anyám idejében még volt,hogy a tanár körmöst osztogat.Most meg a gyerek veri meg a tanárt,ha nem tetszik neki valami?
22 éves vagyok és én már alig vártam,hogy a középsuliból távozzak.Egyszerűen undorító,ahogy az osztálytársaim beszéltek egyes tanárokkal.Verésről nem hallottam,de a beszédstílus hagyott némi kívánni valót maga után.
Van már egy 7 hós lányom és komolyan mondom,hogy görcsbe rándul a gyomrom,ha arra gondolok,hogy ilyen iskolába,közegbe kell adnom a lányomat.Sajnos egy-két rossz szülő gyereke összetalálkozik és rántja magával a többi gyereket is.És ezek után a normális szülőnek olyan nehéz helyre raknia a sajátját,ha ezek után sikerül és ne érezze utána úgy magát a gyerek,hogy ő kirekesztett és selejt.Nehéz ez és egy szülő nem fog tudni egyedül változtatni ehhez,de sokan nem is akarnak ezen változtatni csak siránkozni tud.Ha össze lehetne fogni,akkor sikerülne ezeket a generációkat megnevelni,de sajnos a magyar mentalitás nem így megy.Sajnos!
Én még bízok benne,hogy a mai gyerekeket vissza lehet rántani a földre...
Ez a "bezzeg az én időmben" kijelentés sztem minden kor sajátossága.Amikor én kamasz voltam (15 éve) akkor is ezt hallottam.Most érett fejjel szintén.
Más idők vannak.Bár az hogy melyik gyerek hogy viselkedik az elsősorban a szülőnek köszönhető.Csak egy példa amikor én gimis voltam ha befestettük a hajunkat vagy a körmünket, akkor tuti kiszemeltek lettünk a legkeményebb tanároknál(hiszen ez magába foglalta a viselkedést is mások szemében).
Miután elballagtunk és vissza vissza jártunk és néztük a diákokat.hhhááátt a mi időnkben a fele megbukott volna..
Nem lehet kijelenteni és kategorizálni.Változnak az idők, kinek mi a neveletlenség.
Amúgy sztem nincs több neveletlen gyerek, most mint mondjuk a mi kamaszkorunkban(hiszen azt mi nem is vettük észre,pedig lehet hogy mások szemében mi is azok voltunk).
A "bezzeg az én időmben" azt én is untam, de már megértem, igenis több a neveletlen gyerek! Ne tévesszük össze a mi időnk neveletlen gyerekeit (20 éve voltam kamasz)aki arra , hogy gyere ki a táblához azt mondta , hogy nem megy és ma azt mondja a diák (tegezve), hogy b..zd meg!
Azért ennyire már ne legyünk megértőek! Igenis van különbség és egyre többet engednek meg maguknak! A kislányom azt mondta, hogy az osztályában egy fiú (13 éves) azt mondta a tanárnak, hogy "sz...ál le te b.zi" már elnézést de az én időmben ilyen nem volt!
Igen, több, de szerintem ez a fogyasztói társadalom, meg a kapitalizmus átka. Sokkal kevesebbet vannak otthon a szülők, hogy neveljék a gyerekeket. Meg ma már a pénz mindenekelőtt. Egy tanárt ma már mindenki lenéz, mert hogy lehet ilyen hülye, hogy ennyi pénzért dolgozik? Ezt gondolja róluk mindenki. Régebben legalább megbecsülték a pedagógusokat.
Én pályaelhagyó tanár vagyok. Nagyon emlékszem, egyszer bejött egy anyuka nagy felháborodottan, hogy milyen tanárok vagyunk mi, hallanám milyen tiszteletlenül beszél a gyereke otthon a tanárairól. Erre mondtam neki, hogy már elnézést, de kedves anyuka rászólt a gyerekre? Nem? Akkor ez kinek a hibája?
Sajnos megváltoztak az értékrendek. Bennünket még vertek a tanárok, most meg ha rákiabál a tanár egy gyerekre már ki is rúghatják érte. Bezzeg ahogy a diákok beszélnek! Nálunk ugyan nem volt tanárverés, de azon sem lepődtem volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!