Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Régen is ilyen sok rosszalvó...

Régen is ilyen sok rosszalvó gyerek volt?

Figyelt kérdés
Kérdeztem anyukámat, nem emlékszik rá, hogy bármelyikünk is rossz alvó lett volna (bár én felnőttként elég éberen alszom). Anyósomat is, ő azt mondta, hogy a férjem is jól aludt gyerekkorában (most sincs vele gond). Lányom, viszont katasztrófális. Jó, ha 2 órát alszik összesen napközben, és este sem alussza át az éjszakát, sőt. Rengetegen panaszkodnak a szintén nem alvós babájukra. Mitől lehet, hogy ennyien vagyunk?
2009. szept. 9. 08:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés. régen nekem is azt mondja anyukám ettem, és aludtam. mindent tudtak mellettünk csinálni. Most mi meg szinte semmit:).
2009. szept. 9. 08:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Jó a kérdés de jó válasz szerintem senkitől se várj mert NINCS. Egyszerűen ilyenek...egy napközi otthonban dolgozó ismerősöm azt mondta ez a nem alvás és hogy soha semmi nem jó a mai babáknak a mi hibánk és a" kor beteg". Várom a javulást....9 hónapos kislány anyuja.
2009. szept. 9. 08:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Én 2,5 éves koromig nem sokat aludtam éjjel, sokszor.

A párom sem volt jó alvó.

Ő 36, én 37 éves vagyok.

2009. szept. 9. 08:23
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
Régebben, még anyáink szabálykövetőbben neveltek bennünket. Éjszaka, ha felébredtünk, nem szopit kaptunk, hanem kiskanálból vizet vagy teát. Ezt akkor így kellet csinálni, mert ez volt a jó. Arra szoktatták a gyerekeket, hogy minél hamarabb átaludják az éjszakát. Ma mi van? Aludj együtt a gyerekeddel, szoptass éjszaka is sokszor stb. A LLLhonlapján azt olvastam, minél nyugtalanabbul, többször ébred a baba éjszaka, annál kötődőbb. Időnként úgy érzem feje tetejére állt a világ, ma a gyerekeknek minden meg van engedve, és egyre neveletlenebbek. Régebben a gyerekek is jobban tudtak viselkedni.
2009. szept. 9. 08:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Régebben nem szoptattak(kizárólag) olyan sokáig a nők, mert mentek vissza dolgozni. Engem is 6 hetes koromig szoptatott anyukám, utána pedig már csak reggel és este, a többi tápszer volt később pedig a hozzátápi. Az én meglatásom az, hogy az anyatejes babák sokkal rosszabb alvók, mint a tápszeresek.
2009. szept. 9. 09:53
 6/11 anonim ***** válasza:

08:23-as

Régen nem volt (elérhető az)internet, max a szomszéd gyerekéről tudták, hogy rossz alvó.

2009. szept. 9. 09:56
 7/11 anonim ***** válasza:

A gyerekek sem egyformák, ahogy mi "felnőtek" sem :)

Valaki jobban alszik, valaki nem.

Az anyukám szerint én is nagyon jó alvó voltam a tesómmal együtt :)

Az én kisfiam /2 hónapos/ eddig szinte minden éjszakát átaludt.

Sajna már tápszeres. De ez sem a jókedvén, sem a gyarapodásán, sem az alvási szokásain nem változtatott.

Délelött az etetések után játék következik, utána pedig néha már önállóan elalszik (1-2 órára).

Délutánra viszont Ő is elfárad és este bizony már csak az ölünkben alszik el (nagy nehezen) és úgy kell a kiságyába becsempészni :)

De talán majd idővel ez is jobb lesz.

Jó babázást és sok türelmet kívánok minden Anyukának

2009. szept. 9. 10:13
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem ezerszer felkel éjszaka,már ki vagyok.Most éjjel is visított,de nem tudom miért.Minnél jobban nyutatgattam,simogattam,annál jobban sírt!Már kipróbáltam mindent a vibrocil kúptól még rosszabb volt az éjszaka.
2009. szept. 9. 10:19
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Érdekes az anyatejes összefüggés, bár azért szerintem nem teljesen igaz. Babám csak anyatejes, de ezt a problémát olyan anyukák is írják, akik tápot adnak, vagy már hozzátáplálnak. Az én babán 1,5 hetes kora óta nem alszik jól, és mindig külön ágyban aludt, igaz egy szobában. Ennek ellenére napközben nagyon rossz alvó, este vmivel ügyesebb, de sokszor kel, elejével nagyon nehéz volt elaltatni is.

Az internet nagyon jó :) Tény nem tudtak annyi babáról a környezetükben.

Lehet, hogy a rohanó világ? Semmire sink időnk, még aludni sem. Ők meg ezt érzik.

2009. szept. 9. 10:44
 10/11 anonim ***** válasza:
24%
8.42-es vok. Azért kellett lepontozni mert leírtam mi volt akkor amikor én gyerek voltam? Az, hogy a gyerekek neveletlenebbek és minden meg van nekik engedve, az pedig sajnos tény (vannak kivételek), és tudom, mert velük foglalkozom.
2009. szept. 9. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!