Főleg parkettás házban 16 hónapos szaladgáló gyerek lábára milyen lábbelit adjak?
Van egy bőr tutyink, de azt mondja anyukám, hogy zárt cipő kéne, ami fogja a bokáját. De egész nap abban legyen? Belebüdösödik a lába. Való igaz, a tutyinak semmi talpa.
Vajon mi az egészségesebb? Volt valaki ilyen kérdéssel pl ortopéd orvosnál? Vagy megoszlik a vélemény itt is?
Ti mit adtok babátok lábára?
Köszi a válaszokat előre is!
én külföldön élek és mi jártunk ortopédushoz nayki probléma miatt.
azt mondta a professzor, hogy a gyermek lábára akkor kell kemény talpú cipö, ha már biztosan jár, többet megy mint mászik, de csak akko ha olyan helyen jár ahol sérülhet a lába vagy hideg stb...
Amúgy mezitláb. szóval nekem ebböl az jött le hogy puhatalpú akármik jók. nekünk is börtalpú van.
amúgy én imádtam mezítláb járni mindig is és a ludtalpnak még nyoma sincs.
nekünk ilyen volt, van és lesz is:
puha, valódi bőr az egész, az alja hasított bőr. egyáltalán nem csúszik, és nem izzad bele a lába sem. körben gumis, egy pillanat alatt fel- és levehető. mosógépben mosható, jól bírja a strapát:)
én nem hinném, hogy egészséges egy kisgyereknek egész nap cipőben/szandálban lenni... ezért kerestem én is valami köztes megoldást, mert nálunk mindenhol kő van, és télen nagyon hideg, valami kell a lábára, mégsem adhatok rá 3 zoknit... ez a cipő tényleg olyan, mintha semmi sem volna a lábán, mégis van.
nyáron a fiam is mezítláb van bent, hűvösebb időben már adok rá zoknit, és ha már fűteni kell, akkor a puhatalpút is. 22 hónapos.
szerintem a mezítlábasság egyenetlen talajon jó, pl. nyáron a fűben, strandon, homokozóban. télen, ha kint vagyunk, úgyis van rajta kemény talpú, bokafogós cipő, odabent meg csak a puhatalpú.
Én ilyet adok rá. Ez elismert cipő a babáknak. Csak egy gondom van vele hogy estére sajtszagú a lába. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!