Régen is ennyi kötött izmú és hypotón gyerek volt?
A kérdésedre nem tudom a választ, de az biztos, hogy régen nem 8 hósan kezdtek el járni a babák, hanem örültek, ha 1,5 évesen elindult...
Nem tudom, hogy összefügg e a kettő, de lehet, hogy ez a nagy "verseny" a superbaba címért is kihozza. Persze nem a hypotomiát, hanem hogy vigyük gyógytornászhoz, mert ha már nem jár 12 hónaposan, akkor le van maradva. Lehet, hogy tényleg magától is megjavulna, csak később... nem tudom, nem vagyok orvos.
Csak onnan gondolom, hogy nekünk is kell menni neurologiára, mert a fiamnak nyaki hypotomiája van, két hete jelentkeztünk be 2 hónaposan, és mire időpontot kaptunk, már 4 lesz... addigra meg már rég rendbejön :o))
Nem sietik el... szerintem ha olyan súlyos lenne a helyzet (tisztelet a kivételnek, akinek tényleg az) akkor hamarabb kapnánk időpontot nem?
Bár az egészségügyből kiindulva: anya pulmonológiára ment, hogy kérjen időpontot, mert fullad, neki is 1,5 hónap múlva adtak volna. Addig meg vagy meggyógyul, vagy megfullad...? röhej
A kérdésedet én is feltettem anno a dévényes tornászunknak,mert én is hordtam a pici fiamat 1 éves koráig.Kengyelt viselt pár hónapig állandóan és hát letapadtak az izmai,meg elég lusta is a mái napig.
Válasza:Régebben ugyebár a nők is tovább dolgoztak a terhességük idején,majd nem a munkából mentek szülni.A mai kismamák meg még alig terhesek és már is kímélik magukat,vagy ülő munkát végeznek.A sok üléstől téraránytalanság lép fel és a baba nem tud úgy mozogni.Persze tisztelet a kívételnek,meg aki veszélyesztetett terhes vagy eleve pici növésű az nem sok mindent tehet.Meg lassan már csak E-t eszünk.
Végül is szerintem igaza van.Mi nagyon sokat köszönhetünk neki és még sokan mások is.Láttam nála súlyos oxigén hiányos babát is,és azt is hogy mit ért nála el.
Azért felkapott téma ez a mai világban,de én inkább elviszem,mint később kiderüljön,hogy tehettem volna többet is a babámért.
Bocs, ez nem szorosan a témához kapcsolódik, de az ovónénitől hallottam tegnap, hogy a mai gyereker 80%-a logopédiai "kezelésre" szorul. Ez is ilyen civilizációs betegség.
Visszatérve a témához: Szerintem régen is volt ilyen( lehet nem ilyen nagy számban), de pl engem is hordott anyukám gyógytornára anno. Aztán ott van az egyik dédink( 83 éves) és olyan durván csípőficamos, hogy alig bír menni( mindig ilyen volt). Szóval, ha a mai korban születik tuti, hogy helyre tudták volna hozni és nem kell így leélnie az életét.
Egyébként lehet, hogy az enyhébb esetek maguktól is rendbe jönnének, de mivel elég mozgásszegény életmódot élünk, lehet, hogy ők lennének a legbénábbak majd a suliba tesi órán. És ez elég megalázó dolog. Magamról tudom.
én biztos hipoton voltam, anyukam leirasa alapjan raismerek a tunetekre, csak nem csinaltak vele semmit.
apro dolgokon erzem a "sulyat", sajnos.
orultem volna, ha annak idejen engem is kezelnek, bar nem vagyok mozgasserult, vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!