Mi ez a sok maradi anyuka? Ne adj ezt, ne adj azt a babádnak, ezt ne csináld azt ne csináld! Nem gondoljátok hogy ezért van az a sok beteg allergiás, bocsánat a kifejezésért kényes baba mert mindentől féltitek őket?
Képtelen voltam az összes választ végig olvasni, nekem nincs ennyi időm:-)
A véleményem pedig az, hogy valahogy a sokféle jótanács között az aranyközéputat kell megtalálni. Azt ne felejtsük el, hogy régen, amikor szüleink és nagyszüleink voltak gyerekek, sokkal egészségesebb kaják voltak, nem volt műtrágya, egyéb vegyszer, ami már a szervezetünkben van, és ezt részben át is adjuk a kicsiknek. Nem vagyok biopárti, de a tény ettől tény marad. A bolti tej, nem tej, sőt nem igazi tejföl és túró, és igenis nehéz normális zöldségeket gyümölcsöket venni, nem csak a kicsiknek, hanem magunknak is.
Nagyon sok allergiás van, egyre több. Én szólóm meg azokat, akik bizonyos szabályokat betartanak, így a tej, a méz, a tojás, magvas gyümölcsök, mogyorófélék tekintében. A babáknak kifejlesztett tápszer, egyéb italok és kaják igenis hasznosak, egyrészt megkönnyíti a dolgunk, de ez nem jelenti azt, hogy mellette ne adhatnánk szalonnás kenyeret, vagy éppen tejterméket a gyereknek. Fő a fokozatosság, szoknia kell mindent. És nem kell kapkodni sem, igaza volt az egyik válaszolónak, aki azt írta, hogy ráér egész életében kostólni minden félét.
Mindenki maga dönti el mit ad, én pl nem adok még 17 hónaposan sem tejet(mellesleg szopik),és nem érdekel más véleménye.
Addig szoptatom, ameddig igényli.
Nem adok bolti krémtúrót, joghurtot neki, amikor pár perc alatt kész a friss.
Nem tömöm chips-szel és társaival (ahohy látom játszótéren sok iylen korú bab már chips-et eszik:-((()
Viszont nem féltem semmitől, nem adok rá sapkát, amikor én sem vnnélk fel, már 2 hónaposan elutaztunk vele. hagyom, hogy az udvaron "koszolj" magát, kutyázzon, vizezze megát a slaggal.
Nem mostam/mosom külön a ruháit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!