Mi ez a sok maradi anyuka? Ne adj ezt, ne adj azt a babádnak, ezt ne csináld azt ne csináld! Nem gondoljátok hogy ezért van az a sok beteg allergiás, bocsánat a kifejezésért kényes baba mert mindentől féltitek őket?
én nem tartom magam maradinak sőt talán még az átlagnál is merészebb vagyok de igen vannak olyan dolgok amiket nem lehet adni és nem babának való.
még félteni se féltem mert ha sétálni megyek vele csak egy utcányira a főútvonaltól vagy a főút mellett a biciklis úton tudom tolni a babakocsit
sajnos nics sok alternativa az ennivalóját megválogatom hogy ha már tellik minőségre akkor azt kapja de nem bánok úgy vele mint egy királykisasszonyal és másnak se hagyom ezt.
Mire gondolsz konkrétan?
Szerintem én is a kicsit merészebbek közé tartozom, mint Carmen. 10 hónapos múlt a kisfiam, javarészt úgy főzök neki, hogy abból mi is eszünk, szoktam sót és gyümölcscukrot használni a főzéshez, tejet nem, babot nem, káposztát nem, gombát nem, kifejezetten tojásfehérjét, pl. tojásrántottát nem, apró magvas gyümölcsöket nem adtam még neki - de eper belsejéből pl. már kapott kóstolót -, de evett már túró rudi belsejéből, kapott danonínót, krémtúrót, kekszes görög joghurtot, körözöttet - saját gyártmányút, kalácsot vajjal, házi lekvárral, kóstolta már a virslit, szóval azt hiszem, nem nevelem burokban a fiam.
Nem öltöztetem agyon (sok gyerekről csorog a víz, mert az anyuka annyira félti, hogy megfázik, ezért 20 fokban is téli ruhában van a gyerkőc), de nem is volt még csak megfázva sem a 10 hónap alatt, nincs is orrszívónk.
Próbálom ésszerűen csinálni ezeket a dolgokat.
Nekem csak 4hós a babám,de majd a szüleinktől,dokinénitől meg védőnőtől is kikérdem hogy mit ehet s mit nem. Majd meglátjuk.Pl a méz a legnagyobb tiltott hogy jaj ne egye a gyerek 1éves kora elött.Én 4hósan már kaptam házi(hazai saját) mézet kamillateában,mert nem tudtam kakilni.ALLERGIÁS SEM vagyok semmire!!!
Védőnéni kiegészitené Sinlaccal az evését (néha) mert keveset hizott.De én azt mondtam hogy nem kell. Mindenki saját maga dönti el hogy akar pl tápszert adni vagy sem.Vagy akar már 4hósan hozzátáplálni vagy sem. Kórházban is csak azért engedtem a tápszert mert nem indult be a tejem rendesen csak az 5.nap és a babám 2600gramm volt.Azóta se kapott,s nem is lett cumizavara. Nem is kell neki a cumi. (olyan kaják voltak hogy örülök hogy egyáltalán akkor elindult.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!