Mi ez a sok maradi anyuka? Ne adj ezt, ne adj azt a babádnak, ezt ne csináld azt ne csináld! Nem gondoljátok hogy ezért van az a sok beteg allergiás, bocsánat a kifejezésért kényes baba mert mindentől féltitek őket?
Nem olvastam végig minden kérdést, nem szeretnék vitába szállni senkivel, csak azt írom le hogy én hogy csináltam a most 2,5 éves lányommal!
Kb 11 hónapos koráig én főztem neki, vagy babakaját evett, az olajon és az ici-pici són kívül nem tettem fűszert a hamijába, és nem evett a mi kajánkból, minden nap friss bébipapit kapott! Kb 1 éves koráig nem kapott felvágottat, vagy csak nagyon elvétve ha kinézte a szánkból, virslit kb másfél évesen, (mert én úgy gondolom, hogy ilyen élelmiszernek csúfolt valamikre egy gyereknek nincs szüksége), viszont imádott mindenféle zöldségkrémet kenyérrel! Napi egyszer gyümölcsöt kapott (álltalában tízóraira, de azért napközben még nasizott az én almámból, banánomból) egyszer joghurtot, mindig meg volt a fél liter tej, vagyis neki tápszer!
Én úgy voltam vele, ha már szoptatni nem tudtam tovább csak 3 hónapos koráig, akkor mindent elkövetek azért, hogy egészségesen táplálkozzon!
Most 2,5 éves makk egészséges, nem volt még beteg, a gyerekorvos csak tanácsadáson lát minket. ejet 2 éves korától kap nepi egyszer, és egyszer babatejet. em válogatós mindent megeszik, most már parizer, virsli is jöhet tonnaszám, de mellette nem utasítja el a zöldségeket. Kap csokit is ha épp mi is azt nasizzuk, szóval telljesen normális kisgyerek lett belőle, annak ellenére, hogy itt többen most tuti maradinak titulálnak és lepontoznak!
És hogy csak ne a táplálkozásról beszéljünk, kertes házban lakunk, egész nap kinn csúszott mászott a kertben kicsiként is. Én nem szóltam rá, ha pocsojában ugrált, ha kutyát símogatott, bukfencezik, viszont vannak határok, pl én nem engedem meg, hogy a cigicsikket a kezébe vegye az utcán!
13:10-es vagyok
Kerestem a sok minta anyukát, és úgy látom megérkeztek!!! Mindenki le van pontozva, egyik "oldal", és másik "oldal" is. Akkor azoknak mi az elve?
Abban viszont van igazság, hogy régen nem voltak tele az ételek ennyiféle sz@rsággal. De akárkit ismerek, akik tele vannak kisbabákkal, azok nem "könyvből" nevelnek. Már mindenki hozzátáplált, és az, hogy kap olyat, amit nem "lehetne", az nem azt jeleni, hogy reggeltől-estig azt eszi a gyerek. Én mindent megkóstoltattam vele először, figyeltem, nincs baja, és legközelebb többet kapott.
És ha 10 év múlva azt találják ki, hogy húst se egyen 2 éves koráig, akkor a "minta" anyukák gyilkosnak nevezik majd magukat? Mert anno megetették a saját "kölküket" hússal?????
A 14.28-as "mintaanyuka" vagyok!
Mint mondtam nem szállok vitába, ennek ellenére én is megkaptam a magamét! Köszi! Én nem pontoztam senkit sem le se fel.
A gyerekemet nem könyvből nevelem, sőt nem is védőnő és orvos tanácsára, de azt is meghallgatom, ami hasznos megfogadom. Én magam is így táplálkozom, sőt anyukám is annó 26 évvel ezelőtt sokkal elővigyázatosabb volt, mint az akkori anyukák, és úgy gondolom, hogy a gyerekemnek is ez a jó!
Ennek ellenére nem vetek meg senkit aki másképp csinálja, nem osztok le senkit, mert nem úgy gondolkodik ahogy én.
De látom ezen az oldalon egyre több a kultúrálatlan anyuka akinek fogalma sincs a másik iránti tiszteletről, vagy nem tudja tisztelni mások szokásait!
Utolsónak: nagyon emlékeztet ez a monomlóg engem a következőre:
- a gyerekem 4 hónapos koráig tápszeres volt, sosem volt még beteg, bezzeg az összes ismerősöm, akinek anyatejes a babája folyton beteg, fáj a hasa és allergiás.
Ha majd lesz gyermeked, hidd el, másként fogod ezt gondolni. Az anyai ösztönök nagyon erősek tudnak lenni, a féltés és a gondoskodni akarás talán az egyik legszebb és legerőseb emberi érzés. Akinek nincs gyermeke, az ezt el sem tudja képzelni, ez semmihez nem hasonlítható.
Kedves 13:23as!
Amig a te gyerekedet nem kölközi le senki és téged sem idiótáznak le,addig te hogy mered ezt megengedni magadnak?
Én szültem,nem kölködztem!Látom,nem egy helyröl jöttünk...
12.59-es vagyok. Kedves Kérdező! Én nem a te babádról beszéltem, hanem a nővérem kamasz gyermekéről, akivel most már rohangálhatnak orvoshoz, mert a rossz kisgyermekkori táplálkozás következtében súlyosan elhízott. Csupán a környezetemben levő 2 végleletet szerettem volna leírni. Ha te ezen besértődsz az a szíved joga. Én nem sértegetni jöttem, hanem próbáltam értelmes választ adni.....
További szép napot neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!