Van itt olyan szülő, akinek gyermekénél autizmust állapítottak meg? Vállalt több gyereket utána?
23 hónapos fiamnál tegnap állapították meg, hogy autisztikus tüneteket mutat, f84 kódot kaptunk, snis lett.
Elsőszülött, és hát épp tervezés alatt van/volt a következő gyerek.
Viszont, azon gondolkodom, mi történik, hogy bírnám a strapát, ha a következő gyerek is snis lenne. Nem tudom mennyi esély van rá, nincs a családunkban autista, így nem is tudjuk ez honnan, hogyan jött ki rajta.
Fiammal nem olyan vészes a helyzet, tényleg cuki, jól viselkedik, alig vannak hisztik, tehát nem az a baj, hogy nehéz lenne, de kettő snis gyerekkel már talán lenne dolgom..
Szóval tapasztalatokra lennék kíváncsi inkább, akinek az első baba snis lett, és vállalt következőt, nála hogy alakult a dolog? Egészséges lett, vagy ez már elkonyvelheto hogy ha az első beteg, a többi is az lesz?
22es erről nem is tudtam, köszönöm hogy ezt megírtad. Én is próbálok mindennek utána járni ami ezzel kapcsolatos
És köszönöm a jó tanácsokat, szuperek vagytok ❤️
Miért nem megkésett beszédfejlődés vagy beszédfogyatékos diagnózist kapott a fiad?
Ezeket "le lehet vetetni" a nevéről, ha beindul a beszéd.
Az autizmus diagnózist nem veszik le soha!!
Az én lányom 3 évesen szólalt meg. 20 hónapos korától kapott beszédindítást gyógypedagógustól, mozgásterápiával és zeneterápiával kiegészítve.
És neki rengeteg autista tünete van!! Mégsem adták meg egyből.
Ugyanis egy autizmus diagnózissal nem mehet bármelyik oviba, suliba, középsuliba, amelyikbe szeretne. Az egész életét megváltoztathatja, megnehezítheti!!
El kellett volna vinni korai fejlesztésre, valamint várni. Sok fiú csak 4 évesen beszél.
Ez még nem ok a diagnózisra.
Ez annyira kevés tünet, hogy elképzelni nem tudom, hogy hogy diagnosztizálták.
Ha annyira a korai fejlesztés lett volna a cél, adhattak volna a beszéde miatt f8090 kódot, vagy f83-at
Lehet hogy igazatok van, nálunk relatív kevés a tünet, felül fogják még vizsgálni, meg hát évente van kontroll, nekünk azt mondták ha nem mutat autisztikus tüneteket lekerul az sni státusz.
Viszont arra gondolok, annyi mindenki vizsgálta őt, a Szakszolgálatnál 3 ember nézte meg külön, a szakértői bizottságnál szintén 3an vizsgálták, a pszichiátrián 2en. A végén vetették össze az észrevételeket, és ez alapján kapta meg ezt a kódot.
Nem egy szakembernél voltunk, mégis mindenkinél az autizmus merült fel, akkor gondolom nem hiába, vagy hat nem tudom, én is most tanulom ezt az egészet. Megmondom őszintén, én első körben egy idegrendszeri éretlenségre gondoltam.
Pedig tényleg más nincs, legalábbis én más tünetet nem vélek felfedezni, csak az van a papírokra írva amiket én is itt leirtam és ez alapján kapta a diagnózist.
Hát nem tudom, lehet igazuk van, lehet nincs, de én ezt laikusként nem tudom kétségbe vonni, nem vagyok szakember, és attól is tartok, ha mégis az, ez a papír nélkül nem kap megfelelő segítséget. Tehát, ha én kiharcolom hogy márpedig nem autista, de mégis? Csak esetleg később jönnek a problémás tünetek?
Nem tudom.. Mindenesetre nagyon cukik vagytok ❤️❤️ további tanácsokat és segítséget szívesen fogadok mert kezdők vagyunk ebből az egészből 😔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!