Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan szülő, akinek...

Van itt olyan szülő, akinek gyermekénél autizmust állapítottak meg? Vállalt több gyereket utána?

Figyelt kérdés

23 hónapos fiamnál tegnap állapították meg, hogy autisztikus tüneteket mutat, f84 kódot kaptunk, snis lett.

Elsőszülött, és hát épp tervezés alatt van/volt a következő gyerek.

Viszont, azon gondolkodom, mi történik, hogy bírnám a strapát, ha a következő gyerek is snis lenne. Nem tudom mennyi esély van rá, nincs a családunkban autista, így nem is tudjuk ez honnan, hogyan jött ki rajta.

Fiammal nem olyan vészes a helyzet, tényleg cuki, jól viselkedik, alig vannak hisztik, tehát nem az a baj, hogy nehéz lenne, de kettő snis gyerekkel már talán lenne dolgom..

Szóval tapasztalatokra lennék kíváncsi inkább, akinek az első baba snis lett, és vállalt következőt, nála hogy alakult a dolog? Egészséges lett, vagy ez már elkonyvelheto hogy ha az első beteg, a többi is az lesz?

2020. nov. 20. 17:01
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Már lezárult a vizsgálat ezen része. Zajlik a fejlesztés, és reménykedünk hogy elkezd beszélni, számomra most ez a legfontosabb, mert nagyon félek attól hogy nem beszélő auti lesz.

Nem ismerek apsergerest, de én úgy gondolom, az már kiderült volna. Nagyjából mindenféle játéka van a hangszerektol kezdve rubik kockán át tényleg minden, és most reálisan nézve, nem emelkedik ki a tehetsége. Szülőként azt mondom, egy irtó cuki és gyönyörű gyerek, de nem játszik a játékaival úgy ahogyan kéne. Mindent vettünk, a kezébe adjuk, mutatjuk neki stb. látnalánk ha van kiemelkedő tehetsége, de imádkozom hogy legyen valami, amivel boldogulni fog 🙂

Bár lehet aspi esetén később jön a tehetség, de én csak olyanokról olvasok ahol már egész pici korban mutatkozik valami.

Persze, meglátjuk mi lesz. Egyelőre nagyon ügyes mozgás téren, és egyre többször van szemkontaktus, gyakran nézi a számat, szememet amikor beszélek hozzá és ez hihetetlenül jó érzéssel tölt el.

Köszönöm hogy írtál, minden apró információ és segítség sokat jelent nekem ❤️

2020. dec. 24. 01:11
 32/34 anonim ***** válasza:
95%
Mi ez az újabb agymenés? Az Asperger nem külön dolog, hanem az autizmus egyik formája és nem, nem jár vele semmilyen őstehetség. Pont ugyanolyan eséllyel lesz tehetséges bármiben, mint egy neurotipikus gyerek.
2020. dec. 24. 09:23
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
32: Így van. Az én aspergeresemnek sincs sem sajátos érdeklődési köre, sem különös tehetsége. Teljesen átlagos képességű. Szociálisan viszont szinte olyan markánsan érintett, mint egy durva kanneri "típus", az elmeolvasási képessége is 0, tehát még az sem igaz, hogy ez a jobb, könnyebb, enyhébben érintett, magasabban funkcionáló típus. Nem. Azért szoktak aspergert adni, mert a beszédfejlődés aránylag normálisan lezajlik, és mert a szociális készségeket leszámítva minden más korának megfelelő.
2020. dec. 24. 09:35
 34/34 anonim ***** válasza:

Amiről a kérdező beszél, az a Savant szindróma. Csak összekeveri az aspergerrel.

A Savant szindrómás embereknek van kiemelkedő tehetsége valamiben.

2020. dec. 24. 09:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!