Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kerti munka fel éves baba...

Kerti munka fel éves baba mellett hogyan oldod meg?

Figyelt kérdés
Sok mindent meg kellene csinálnunk, gyümölcsfa metszéses ( 150 db ), konyhakert megmunkálása, a baromfik szortirozása, szárny visszavágás, szelektálása, és az ólak kitakarítása, a villanypásztór lehúzása még 200 méteren és társai. Jelenleg úgy gondolom, lehet a konyhakertet elengedem, de szeretnék a picinek friss zöldséget adni.. szóval tanácstalan vagyok teljesen. Ezeket mind úgy, hogy a picit nem szeretném rábízni senkire se még a férjemmel ezeket csináljuk. Ki hogy oldotta meg ezeket? :D
ma 12:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez mind egész napos meló, ha csak ezzel foglalkoznék akkor is.

A gyerek dettó. Ha nem tudsz osztódni, kiszervezed másnak, vagy magadra kötöd és csinálod úgy, de az nem lesz a leghatékonyabb.

ma 12:22
 2/13 A kérdező kommentje:
Beszéltünk arról, hogy Aposomék vigyáznának rá 1-1 napra. De az a baj "mindent jobban tudnak mi kell egy gyereknek". 90% hogy tömnék a szalonnát, házi szalámit a gyerekbe, vinnék össze vissza házról házra mindenkinek mutogatni a falúba. Ezeket nem szeretném, és csak felesleges vitát szűlne. Sajnos így is ők a "legmegbízhatóbbak ". Lehet idei évre hagyom a konyhakertet, mert azt mindennap gondozni kell.
ma 12:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ennyire intenzíven csináltam ugyan 🙃 ergonomikus babahordozó, alváskor babakocsit bevitték a kertbe, mikor már melegebb volt letette egy pokrócot, valamint volt egy hálós hordozható baba ágyikó, mint egy járóka, azt is bevittem a kertbe és abba elvolt, amíg én kapáltam, gyomláltam, stb. De fát nem metszettem, villanypásztort se húztam, sőt nem is az én kertem volt, hanem a szüleimé, én csak hobbi szinten tevékenykedek benne
ma 12:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen amikor már jobb idő lesz, könnyebb lenne. De most még azért nincs annyira jóidő, hogy egésznap kint legyünk szerintem :(
ma 12:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A konyhakert talán a megoldhatóbb, amíg csinálod magadra kötöd, vagy ha alszik a babakocsiban addig kint tud veled lenni (melegebb időben akár járókát is kitehetsz neki,abban eljátszik addig). Nyilván lassan fogsz haladni, fogod félbehagyni, de ha minden nap kicsit tudod csinálni már egész szépen tud működni a dolog. Legalább is én így csinántam, amíg levegőzött a gyerek gyomláltam, kapáltak, locsoltam, amit épp kellett. A többi már nagyobb falat, sose tartottam állatokat, nem tudom azokat hogyan lehet pici mellett intézni. Nyilván a szükség nagy úr, ha muszáj akkor muszáj, de nem lesz egyszerű kicsi mellett. Én inkább a kertimunkákhoz kérnék segítséget, metszeni nem kell minden nap, minden héten. Sem villanypásztort húzni, ha azok meglesznek onnantól egy fokkal már könnyebb.
ma 12:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz őszintén beszélni anyósékkal vagy másra bízni addig akkor engedd el. Amúgy pár óránként nem tudsz bemenni megetetni te? Megmondod hogy csak tőled fogadja el. Csak ezt és ezt eszik és ne vigyék el sehova itt vigyázzanak rá, majd bemész te megetetni mikor kell.
ma 12:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy

Nem foglalkoztam ilyenekkel amíg pici volt a baba.

Konyhakertet elengedtem.

Allataim nincsenek, de ha lettek volna a férjem oldotta volna segítséggel, hívott volna maga mellé valakit segíteni.

ma 12:41
 8/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem lehet veluk beszelni. Ok nem itt akarnak vele foglalkozni nalunk, mar vinni akarjak. Minden talalkozonal celozgatnak, hogy lassan eljon az ido hogy elviszik es majd mennek korbe mutatni es majd lassan eszi majd a kolbaszt. Tavaly tettek el sajat keszitesu cukros tartositoszeres gyumolcslevet. Azt is adtak mar a picinek hogy adjuk neki oda.. nyilvan megbantani nem szeretnenk.. es ezekre a celozgatasokra se reagalunk. Valamelyiknap pont azt mondta a mama hogy lassan be kell vinnie az unokat a munkahelyre megmutatni.. en ezeket nem szeretnem, foleg jarvany idejen.
ma 12:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi munkat csak ugy, hogy vagy en vagyok a gyerekkel es csinalom, amit tudok kozben (egyszerre valoszinuleg nem sokat🤣), de amugy a ferjedre marad kb minden. Vagy addig valaki vigyaz ra. Vagy fizettek valakinek, aki dolgozik helyettetek.

Amugy nekunk csak egy viszonylag nagy vetemenyesunk van, de meg ezt is elengedtuk akkor, amikor szuletett a gyerek. Mert egyszeruen nem ment.

Most tavaly mar, amikor 1 eves volt, akkkor ultetgettunk ezt-azt, de iden erzem azt eloszor, hogy vegre ujra meg tudjuk csinalni a kertet ugy, ahogy regen. Mert a gyerek mar tok jol elvan mellettunk is kint, de kiszamithatoan alszik is napi egyszer.

De nalunk az volt a “baj”, hogy az en gyerekem soha nem volt el ugy, hogy csak ugy letettem. Ot mindig aktivan cipelni, szorakoztatni vagy epp szoptatni kellett. Es aludni is csak ugy aludt, hogy minimum mellette kellett fekudni, rosszabb esetben cicin logott. Most ha valakinek egy fokkal nyugodtabb babaja van, akit le lehet tenni, kevesbe matrica, akkor konnyebb a helyzet.

Ezt nyilvan nektek kell tudni.

ma 12:51
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi mindent nem csináltam, csak konyhakertet. Akkor, amikor aludt 😂

Félévesen még tuti aludt 2-3 alkalommal, én télen is kint altattam a babakocsiban sokat, ilyenkor pláne, overál, bundazsák, köznen meg csináltam a veteményest. Mondjuk ez csak 100 nm, nem tudom, a tiéd mekkora.

Amikor mar meleg volt, leraktam egy takaróta a földön, ott piszkált, molyolt, nyilván nem sokat, de ha perceket elvolt, akkor ilyen beosztásban csináltam.

ma 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!