Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kerti munka fel éves baba...

Kerti munka fel éves baba mellett hogyan oldod meg?

Figyelt kérdés
Sok mindent meg kellene csinálnunk, gyümölcsfa metszéses ( 150 db ), konyhakert megmunkálása, a baromfik szortirozása, szárny visszavágás, szelektálása, és az ólak kitakarítása, a villanypásztór lehúzása még 200 méteren és társai. Jelenleg úgy gondolom, lehet a konyhakertet elengedem, de szeretnék a picinek friss zöldséget adni.. szóval tanácstalan vagyok teljesen. Ezeket mind úgy, hogy a picit nem szeretném rábízni senkire se még a férjemmel ezeket csináljuk. Ki hogy oldotta meg ezeket? :D
ma 12:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A konyhakertet az első évben elengedtem. A másodikban epret ültettünk, azzal is volt azért meló. Ez a 3.év, most újra nekiállunk a konyhakertnek. :D

A többi amit írtál, szerintem totál irreális részedről. És ezt nem bántásból mondom. :)

A férjed szerezzen valakit, aki segít neki. És ez a legegyszerűbb.

ma 12:57
 12/21 A kérdező kommentje:

Miert irrealis? :) ezt nem ertem.

Az allatallomany jelentosen csokkentve lett :). Amik maradtak es amik lesznek nem tul sok idobefektetessel vannak :). Itt leginkabb a kerti ( novenyekkel ) vagyunk bajba :). Nyilvan egy 150 fas gyumolcsosnel nem csak a metszes van mint melo :). Itt inkabb a konyhakert ami kerdes es erdekel ki hogyan oldotta meg. De ugy latom lehet iden az nem lesz :)

ma 13:24
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk csak egy kisebb konyhakert van, pár gyümölcsfa és tyúkok. A konyhakert nem volt a legszebb, amit tudtam, azt úgy csináltam, hogy vagy kint aludt: eleinte babakocsiban, majd egy utazóágyban (raktunk bele matracot), hidegben jól bebugyolálva. Vagy a teraszra kitettünk egy járókát, később pedig, amikor már kevés volt a járóka, elkerítettünk a kertben neki egy részt, de úgy, hogy könnyen át lehessen helyezni és ott volt. A szomszéd viccelődött is, hogy kiraktam a csibémet kapirgálni. Most másfél éves és máshogy nehéz, mert már gyorsan mozog és feszegeti a határokat. A testvérének pl. elég volt megtiltani, hogy valahova bemenjen, így mellette jól lehetett kertészkedni, a kicsi már csak azért is bemegy.
ma 14:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért irták, hogy irreális, mert egy picsá.val nem lehet több lovat megülni.

Nagyon sok munka ez amit leírtál. Egy kisgyerek nem fog ellenni veled hetekig, hogy meg sem nyikkan, nem igényel figyelmet stb…

Vagy a gyerekkel vagy, vele foglalkozol, gondozod vagy ezeket a munkákat csinálod.

Oké, hogy gyerek előtt tudtátok közösen csinálni de a férjednek idén kell segítséget fogadnia. Hisz nem úgy van ha ma nem tudod csinàlni , jó az 2 hét múlva is.

És ezen kinti munkák mellett bent még nem csináltál semmit. Nincs kaja, nincs pakolás, mosás.

Szóval ez kb esélytelen.

ma 15:12
 15/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolso kicsi rosszindulatot erzek benned, pedig normalisan kerdeztem es valaszolok.

Igyekszek hazait biztositani a gyerkocomnek :). Ertem itt azt hogy az udvarbol hozzajut a csirke/ kakas/ kacsa/ liba/ nyul/ kecske hushoz. Majd kecske tejhez is :). Tervek szerint majd a teritekre kerul a furj, galamb es a pulyka is. Jo lenne biztositani frissen szedett zoldsegeket is :) bar jelenleg siman " finanszirozom" az allomanybol a piaci zoldseget majd :)

Lehetseges hogy majd csak palantakat veszek es mulcsolom a kiskertet. Sajnos igazi feketefold van itt, ha fellocsolom akkor lehetetlen gazolni vagy kapalni, ha meg nem locsolom fel szikrazik rajta a kapa . Tavalyi forrosag meg kinyirta a kertet igazabol es a keson termo barackokat is. A locsolas megszervezese is meg a nyakunkon.

Lehet soknak tunik, de ez mind a jovonket fogja gyarapitani. Tavaly mar volt barackunk sajat reszre elrakva is. Iden mar termore fordulhat tekintejes mennyisegbe is. Es ez egy komolyabb passziv jovedelmet fog jelenteni :).

ma 15:32
 16/21 A kérdező kommentje:
Es ezert is kertem tanacsot hogy ki hogyan szokta megoldani marha meg szeretne oldani. Jelenleg nekem is egyszerubb hagyni es majd akkor kerteszkedni ha a pici nagyobb lesz, de szeretnek neki finomsagokat is . Meg azert nagyon jo volt tavaly egy nyarsalasos esten csak oda menni a kertbe es lekapni egy uborkat 🥹
ma 15:36
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt rosszindulatú a 14-es, hanem inkább reális. Neked most sok időt elvesz a pici. Ha másképp nem tudod megoldani a felügyeletet, akkor idén csökkenteni kell a tennivalókat, vagy plusz egy embert befogni valamire. Akár gyerekfelügyeletre, ha az após-anyós nem opció.

Te is csak egy egész ember vagy, elfáradsz, lebetegedsz, vagy éppen a gyerek lesz lázas, egy háromnapos láz alatt kb képes a borsó kiaszalódni ha nagyon száraz az idő.

Az jó, hogy tettre kész vagy, és keresed a megoldást, és eskü még jó is olvasni, hogy vannak még szorgalmas, dolgos emberek. De most első a baba, és te. Utána a többi.

ma 15:45
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem azért írtuk, hogy irreális, mert hogy rossz lenne, vagy ilyesmi. Csak egy fél éves baba mellett nem fogsz tudni ennyi mindent segíteni a férjednek. Apósod akkor inkább jöjjön segíteni metszeni, vagy ilyesmi. Legalábbis szerintem.

Az tök jó, hogy magatoknak termeltek mindent. Csak ebben te idén valószínűleg nem tudsz 100%-ban részt venni.

ma 16:13
 19/21 A kérdező kommentje:

Tavaly volt metszeni aposóm :D Azokon a fákon nem volt termés :D

Egyébként köszönöm mindenkinek a választ :)

Leülök és átgondolom mire fordítunk nagyobb figyelmet :)

ma 16:15
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se volt rosszindulatú a 24-es, valóban rengeteg ez a munka, te is ezért tetted fel a kérdést, nem?

Ha a férjednek van rendes munkája, te meg otthon a gyerekkel, akkor képtelenség ennyi mindent csinálni.

Egyèbként nem akarlak elkeseríteni, de jövöre még nehezebb lesz, mert a gyerek már annyit se fog aludni, mint most, alszik napi 1-1,5 órát egyben és kész, viszont egy 1,5 éves gyerekkel nem biztos, hogy el tudsz bíbelődni a kertben, nem foglalja majd el magát kint tartósan.

ma 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!