Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi változik az első szülinap...

Mi változik az első szülinap után?

Figyelt kérdés

1) miket ehet, amit addig nem?

2) ezeket pl. tehéntej - hogyan vezettétek be?

3) mi az, amit még 1 évesen sem lehet a babának enni

Kicsit olyan misztikusnak érzem ezt az egy éves kort, mintha utána kvázi már egyik napról a másikra lehetne...

2010. aug. 10. 16:51
 1/6 anonim ***** válasza:
24%

tehéntejet túrót és ilyesmit ehet

mi tehéntejet csak egy héten egyszer egy decit adtunk és figyeltünk hátha van - reakció

köv héten kicsit többet kapott és igy tovább

kakaót meg cukrozott tejeket még nem kapott csak egyszer és nincs is érte oda.

aztán egy évesen kaphat bacont szalonnát piritva igy lehet túrós tésztát enni rendes tésztával mert egy éves kor után kaphat glutént !

és mákot is

amit még akkor se lehet:

aprómagvas pl. málna, szeder ribizli és dió ! gomba az másfél két éveseknek való.

2010. aug. 10. 17:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
glutént már hét hónapos kortól lehet adni,nem egy éves kor felett.tojásfehérjét lehet adni egy éves kor felett,így már ehet rántottát,bundás kenyeret is.
2010. aug. 10. 18:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1 éves kortól adható

uborka nyersen vagy savanyítva (reszelve), retek,

vöröshagyma és fokhagyma nyersen,

szójatofu, szójatej, csicseriborsó, szójabab, paprika

tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej, és kecskesajtok,

juhtúró, juhsajt

teljes kiőrlésű gabonák, köles, hajdina

méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,

tökmag és egyéb olajos magvak

gyógynövényteák (menta, cirtomfű, csalán)

Másfél éves kortól adható

kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,

csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,

déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

Nem kell túlmisztifikálni a dolgokat, a kisgyerek szervezete nem is érzékeli ezt a fontos dátumot :)) Az se baj, ha az egy éves kortól adható ételeket csak később vezeted be ..

2010. aug. 12. 17:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Gombát 3 éves kor után ajánlják, mert addig nem tudja megemészteni. Amúgy az aprómagvasokkal kell még vigyázni. Amúgy szerintem szinte mindent ehet. Szerintem a tehéntejjel is érdemes várni másfél éves korig.
2010. aug. 12. 21:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Semmi nem változik:-.)

Elvileg ehet mindent, kivéve a mák-dió-mandula-mogyoró-amiket elvileg 2 éves kor után ehet.

A tej: vegyél bolti, 1,5%-os tejet, forrald fel. Reggel adj neki 1 dlt, ha nincs baj másnap megint reggel 1 dlt, ha nincs baj adhatsz reggel 2 dlt, és ha akkor sincs baj, mehet reggel-este a 2-2 dl -forralva, majd később csak melegítve.

2010. aug. 12. 22:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én babám most múlt 1 éves.

Semmi sem változik, főleg, hogy mire ő 1 éves lett, gyakorlatilag már mindent evett.

Szép fokozatosan adagoltam az újdonságokat. Túrós tésztát már 10 hónaposan is evett egy pici cukorral, mivel glutént valóban már régóta ehet.

A tehén tejjel én nem vacakoltam heti 1-el, mert ha kijött volna az allergia, az egy adag után is kijütt volna. Kapott babatejet 11 hónapos kora óta, mivel ha megnézed az összetevőit, szinte egy és ua mint a 3as tápszer.

És egy éves kora utántól kap rendes házi tejet felforralva nagyon pici mézzel.

Meg a tojásfehérje is mostmár lehet, sőt kell is mert 15 hósan kap oltást amibe az van, és addig ki kell derülnie, ha arra allergiás.

A mákot diót csak 1,5 évtől lehet apró magvasat pedig óvatosan, de én már adtam neki epret és semmi baja.

Remélem segítettem!:)

2010. aug. 13. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!