Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen gyakran "passzoljátok...

Milyen gyakran "passzoljátok le" másnak a babát?

Figyelt kérdés
Milyen gyakran vigyáz rá valaki más, és mennyi időre? Elő szokott fordulni, hogy akár egy-két teljes napra is, vagy csak néhány órára bízzátok másra?
2020. okt. 23. 09:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
40%
2 hónapos, szopis matricám van. Max 3 óra volt amíg távol voltam tőle,addig anyukám vigyázott rá. (6 hetes kontroll,kórházba a covid mizéria miatt nem akartam vinni mert az apját nem engedték be velem). Ha kisebb bevásárlás kell,visszük,addig apával marad az autóban én meg vásárolok. Ill.ügyintézéskor vigyázott rá anyósom párszor, de az 1-2 óra volt csak.
2020. okt. 23. 11:35
 12/29 anonim ***** válasza:
51%

Max 3-4 òra volt anyòsnak (szüleim messze laknak) ügyintèzès miatt.

Amùgy heti 1-2x 2 òràra maximum. De van olyan hèt, hogy nincd ilyen. Minden attòl függ mire van szüksègem/szüksègünk.

1 èves a lànyom, maximum ùgy aludt màsnàl, hogy anyòsomèknàl èjszakàztunk mindannyian ès ő kelt hozzà èjjel.

2020. okt. 23. 11:53
 13/29 anonim ***** válasza:
38%
15 hónapos,még nem vigyázott rá más.
2020. okt. 23. 13:00
 14/29 anonim ***** válasza:
64%
Vicces, hogy akinek a nagyszülők szoktak időt tölteni a gyerekkel, azt lepontozzatok. Ezek szerint manapság már ez is bűn? 🤦🏼‍♂️
2020. okt. 23. 13:17
 15/29 Derjaderja ***** válasza:
59%
Mindenkit lepontoznak
2020. okt. 23. 13:56
 16/29 anonim ***** válasza:
51%

#14 Ugyan, egész konszolidáltak most a lepontozások, általában egy-egy nagyszülőre bízós válasz 0-10% közé szokott pontozva lenni. Szerintem ez csak általános lepontozás, ami sajnos egy ideje már megy minden kérdésnél. Van egy 39%-os, aki következetesen lepontoz minden kérdésnél minden választ...

Ha jól látom, itt is dolgozott :DD

2020. okt. 23. 14:01
 17/29 anonim ***** válasza:
46%
Nem értem én se a lepontozásokat. Akinek nagyi van, az nyugodtan használja ki, nagyinak is jó, szokják egymást. Aki nem bízza másra, mert nem tudja, vagy nem akarja, vagy mindent babával csinál, úgy is jó. A kérdező nem tudom milyen idős babára gondolt, vagy éjszakára akarja rábízni a babát, mert az már meredekebb kérdés, az se mindegy, hogy miért. De van ismerős apa nélkül, anyát műteni kellett, a 2 hónapos baba nagyival volt. Wellness hétvége apával természetesen kizárt.
2020. okt. 23. 14:06
 18/29 Derjaderja ***** válasza:
74%

A wellness hétvegével is ugyan mi lenne a baj?

Ez egy nagyon harcias téma, mindenki alapból támadva érzi magát akinek van döntési lehetòsége (pl van nagyszülő), és mindenkit frusztrál, akinek nincs.

Nálunk nincs gyerekvigyázásra érdemben nagyszülő, viszont phd hallgatóként kell nekem idő a tézis, cikkek megírására. Ezért van a heti 1x baby sitter, akit amúgy szeret a kislany és itt vagyok közben a házban, meg is szoptattam amikor még szopizott.

Vki szerint ez is kb eretnekség. Tiszta bolondok az emberek. Az a lényeg hogy kónnyebb legyen és jobban tudjon boldogulni az ember, de valakik mégis mintha folyton ezt az anyai mártírság eszményét tolnák, a masik szerint meg ősanya vagy ha nem adsz oda éjjelre egy babát vagy tipegőt.

2020. okt. 23. 14:12
 19/29 anonim ***** válasza:
54%

Hármas vagyok. Derjaderja, 110%-ig egyetértek, pontosan ugyanebben a szituációban vagyok, csak nekünk van nagyszülői segítség. Mondjuk én "élőben" kapom az ívet, hogy merek foglalkozni a cikkeimmel, amihez nekem szükségem van a pár "gyermekmentes" órára hetente. Ettől még én vagyok vele egész nap és minden egyes éjszaka. Imádom és kötődünk egymáshoz nagyon, miközben a nagyszülők is kiélvezik. A kicsi meg azt, hogy van változatosság, friss ember és még több szeretet.

Főleg olyan hallgatótársaktól(!) kapok, akiknek szintén van gyerekük, de azóta is áll a munkájuk. Holott én soha nem tettem megjegyzést arra, aki ilyenkor teljes mértékben mellőzi a PhD-ját, mert ezt is megértem. Azt már nem is merem mondani senkinek, hogy következő félévben egy vidéki képzést folytatok tovább, ami miatt a gyerek egyéves kora előtt több alkalommal az apjával vagy a nagyszülőkkel lesz egy-egy éjszakára is.

Szerintem sincs erre egységes út és tökéletes megoldás, így haszontalan válasznak sem kéne lennie...

2020. okt. 23. 14:22
 20/29 anonim ***** válasza:
17%

19 en most kezdek egy diplomámat kiegészítő okj-t, ráadásul rögtön két szakmából (két részszakképesítés adja ki a szakmát)

Hat azért izgulok, hogy lesz. 🙂 van nagyszülő. De meg így is.

2020. okt. 23. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!