Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen érzéseitek vannak a...

Milyen érzéseitek vannak a rokonok állandó válogatás nélküli használtruha áradatáról? Hogyan lehet leállítani őket, hogy ne passzoljanak minden át?

Figyelt kérdés

Nem vagyok hálátlan, de engem nagyon tud bosszantani, amikor zsákszámra kapom a ruhákat. Ebben benne van a lyukas, a ragasztófoltos használhatatlan ruha is, meg az is, amit még ők is tudnának használni, de még ők sem hajlandóak felhúzni. Ráadásul az 5 hónapos, 62-es ruhát hordó babámnak a legkisebb ruhák is 92-esnél kezdődnek. A legnagyobb pedig kb. 10 éves korában lesz jó neki. + a kislányomnak az összes kisfiú ruhát is odaadták, pedig van a rokonságukban 4 hónapos fiú baba.

Nem állunk olyan rosszul, hogy ne tudnék legalább olyan ruhát venni, akár használtan, akár újonnan, ami nem lyukas, foltos, stb. De nincs pofám megmondani nekik, hogy azért ne minket nézzenek a használt ruha lerakatnak. Tényleg hálás vagyok, hogy gondolnak ránk, de szerintem inkább ezt úgy kellene, hogy "gyere nézd meg, hogy mi kell neked, mert a többit kidobjuk" vagy "ha nem kell nyugodtan dobd ki, nem lesz harag belőle". Így csak foglalja a helyet, selejtezni meg nem merem, mert így is árgus szemekkel figyelik, hogy mit csinálok, irányítani próbálnak és állandóan megsértődnek, ha ellent merek nekik mondani.

2009. ápr. 9. 13:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
nagyon egyszerüen mond azt hogy nem és tele a szekrény
2009. ápr. 9. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mondani semmit, köszönd meg, aztán tedd el a padlásra. Ennyi.
2009. ápr. 9. 13:43
 3/8 anonim ***** válasza:
73%

1. örülj neki, hogy adnak

2. ha neked nem kell, add oda másnak, vagy dobd ki

3. vagy kerek-perec közöld velük, hogy ne hozzanak többet.

Új ruhát nem is visznek?

2009. ápr. 9. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
vagy küldd el a rászoruló gyerekeknek.
2009. ápr. 9. 13:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy a rokonok látják ha átviszed a ruhákat a vöröskeresztbe. Illetve szóból ért az ember, köszönd meg a ruhákat és szólj hogy nem fér több, nem kéred a többit.
2009. ápr. 9. 13:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem hoztak még. Az egyik részről csak a 6, 10, 16 éves gyerekeikről visszamaradtakat. Némelyik egész jó, alig használt, de tényleg volt köztük még lyukas zokni, foltos póló (ragasztó) is.
2009. ápr. 9. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Sajna én is kicsit hasonló helyzetben vagyok.Eddig két helyről kaptam ruhákat, de az egyik rokon rájött hogy nem fér több.És amiket ki nőtt a picur azokat vissza küldtem.De ott is volt jó is rossz.A másik párnak már szóltam,hogy ne küldjenek többet,mert nem fér el a manó szekrényében, és hogy mi is szoktunk neki rucikat vinni.És kértem hogy a kinőtt felesleges rucikat is vigyék el.De nem asznált semmit.Csak külsik küldik a ruhákat, meg a leselejtezett játékokat is, amikből egyébként nekönk is van,és a kinőtteket sem viszik el.Pedig ők kertes házban élnek és náluk elférne,és ráadásul terveznek még majd gyereket, tehát tovább se adhatom.Én meg az 582m-es panelomba már nem férek a sok haszontalan holmitól.És még pincénk sincs ahova leraknám. :( De próbálkozok rendületlenül.

Szerintem próbálj meg finoman szólni nekik,hogy nagyon kedvesek, és nagyon jól jött eleinte, de már nem fértek a ruháktól, és ti s nagyon sok ruhát vettetek a gyerekeknek.És küld vissza, vagy add vissza a ruhákat.

Sok sikert! :)

2009. ápr. 9. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Tökéletesen illene ránk is a történeted...Pár hónappal ezelőtt (a babus még a pocakomban volt) kaptunk 9 hatalmas doboz ruhát,nagyon örültem a kedves gesztusnak,viszont az átválogatás után kb. egy kisebb szatyornyi holmit tartottam meg.A kis ruhácskák 90%-ban használhatatlannak bizonyultak,úgyhogy....

Nade nem az én sztorim a lényeg,visszatérve a kérdéshez,a legjobb megoldás,ha az igazat mondod!Ne foglalkozz vele,ha sértődés lesz,hidd el ez egy idő után célt ér és nem kell azon izgulnod,hogy vajon megbántod-e őket.

Egyszerűen utasítsd vissza:"Nem kell és kész!!!!!"

Amúgy ha tényleg nem lehet leállítani a rokonságot a nagy adakozásban,vidd el a kapott cuccokat rászorulóknak.

2009. ápr. 9. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!