Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem 100 százalekos angol...

Nem 100 százalekos angol tudással érdemes angolul szavakat tanítani a gyereknek vagy csak többet ártok vele?

Figyelt kérdés
5 éve még elég jól ment az angol, mára már rosszabúl megy sokszor gondolkodok a szavakon amiket régebben tudtam, filmeket bírom nézni gond nélkül angolul , a kiejtésem sem rossz viszonylag sok szót is tudok de a foyékony beszédtől mesze vagyok, van itthon direkt gyerekenek való első 1000 szavam angolul elkezdjem a gyerekkel vagy így csak ártok neki és megkavarom a fejét?

#Angolozás babával
2020. szept. 20. 20:22
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

"A tanár többször is elmondta, hogy 14 éves kor alatt a csodagyerekek kivételével nem érdemes elkezdeni idegen nyelvet tanulni."

14 éves kor alatt? biztosan jól értetted? Az én gyerekem 30 évvel ezelőtt 8 évesen kezdett el németet tanulni. 10 évesen angolt. Ma 6 nyelvet beszél, abból él. Egészen jól.

Az unokám kétnyelvű óvodában kezdte, ugyanazt a programot biztosító iskolában folytatta. És egészen jól beszél angolul, miközben még nem foglalkoztak a nyelvtannal. Úgy tanulják, mint az anyanyelvet.

A gyerekek többsége is beszéli az anyanyelvét, miközben fogalmuk nincs a nyelvtanról.

2020. szept. 21. 14:44
 32/33 anonim ***** válasza:
49%
#30, te is elég magabiztosanvagy tudatlan...
2020. szept. 22. 13:27
 33/33 anonim ***** válasza:
16%
#32: miért is? Tök igaza van. Nem akadémiai angol kell a munkahelyek többségében hanem hogy értsük egymást!
2020. szept. 22. 16:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!