Nem 100 százalekos angol tudással érdemes angolul
szavakat tanítani a gyereknek vagy csak többet ártok
vele?
Figyelt kérdés
5 éve még elég jól ment az angol, mára már rosszabúl megy sokszor gondolkodok a szavakon amiket régebben tudtam, filmeket bírom nézni gond nélkül angolul , a kiejtésem sem rossz viszonylag sok szót is tudok de a foyékony beszédtől mesze vagyok, van itthon direkt gyerekenek való első 1000 szavam angolul elkezdjem a gyerekkel vagy így csak ártok neki és megkavarom a fejét?
Nem szabad. Elég sok tanulmány szól róla, hogy ne tanítsuk idegen nyelvre a kicsiket, ha nem beszéljük azt anyanyelvi szinten.
2020. szept. 20. 22:21
12/33 anonim válasza:
:) Muti egyet!
2020. szept. 20. 22:29
13/33 anonim válasza:
8 hónapos angol tanfolyamon voltam. A tanár többször is elmondta, hogy 14 éves kor alatt a csodagyerekek kivételével nem érdemes elkezdeni idegen nyelvet tanulni.
Egyszerűen nem elég fejlett a gondolkodás hozzá, nem elég művelt és tájékozott hozzá, hogy a bonyolult nyelvtant megértse.
Anélkül meg semmit nem ér az egész.
14 éves kortól már tanult annyit általános iskolában, hogy megérthesse az összefüggéseket.
Random szavakkal semmit nem érsz.
A tanáraim szerint az innen-onnan felszedett tudás nemhogy segítené, hanem inkább akadályozza a nyelv elsajátítását.
2020. szept. 20. 22:32
14/33 anonim válasza:
Ha rosszul rögzül kínszenvedés lesz helyre tenni. Nem véletlenül javasolják, hogy kétnyelvűen azok tanítsanak beszélni, ahol mindkét fél az anyanyelvén tanít.
2020. szept. 20. 22:33
15/33 anonim válasza:
És ezek a tanárok huszonéve tanítanak folyamatosan. Szóval rengeteg diákot, gyereket láttak már. Nem a levegőbe beszélnek.
2020. szept. 20. 22:34
16/33 anonim válasza:
"Egyszerűen nem elég fejlett a gondolkodás hozzá, nem elég művelt és tájékozott hozzá, hogy a bonyolult nyelvtant megértse.
Anélkül meg semmit nem ér az egész."
:DDDDDDDDDDDDDD Ezen jót röhögtem! :D Milyen tanár az ilyen, már bocsánat?
Egy jó tanár minimális nyelvtani magyarázattal is folyékony beszédre tanít egy gyereket, nem is kell könyv meg semmi. És mi az, hogy bonyolult nyelvtan nélkül nem ér semmit az egész :D ? Mi a nyelvtudás célja, hogy szépen beszélj ahogy az anyanyelviek sem (mert mindent mondanak, csak helyes nyelvtant nem:D) vagy hogy beszélj és kommunikálj másokkal, és élvezd azt? :D Atya ég, mik vannak!
2020. szept. 20. 22:35
17/33 anonim válasza:
Kimondtad a problémát, huszonéve tanítanak! Ez a gond! :D
Huszonéve nem beszél MO-on senki egy nyelvet sem, az ilyen "remek" tanárok miatt, akik szerint vagy tökéletesen beszélsz, vagy sehogy ne beszélj! :D
2020. szept. 20. 22:36
18/33 anonim válasza:
Kerlek ezt ne csinald, bezavarhatsz nagyon a beszedfejlodesebe! Ocsemet peldaul logopediai javaslatra le kellett tiltani az angol mesekrol 3,5 evesen, mert angol szavakat kezdett el nagyobb szamban hasznalni, amiket a meseben hallott. Azt ne kerdezd miert nezett angolul meset, 20 ev van koztuk,nem eltem a szuleimmel akkor. Eleg annak a gyereknek jatekosan 1.osztalytol angolt tanulni, esetleg ovodai nagycsoporttol, de elobb ne, mert igenis kart lehet ezzel okozni.
2020. szept. 20. 22:42
19/33 anonim válasza:
Utolso vagyok, szoval azt elfelejtettem, hogy oke, hogy angol szavakat hasznalt, de egyreszt nem jol, masreszt olyan volt, mintha az addig ismert magyar szavait “elfelejtette” volna. Azota mar rendben van a beszede :)
2020. szept. 20. 22:44
20/33 anonim válasza:
Szerintem amúgy annak több értelme van, hogy a meséket nezze angolul. Amúgy is bárgyú hülyeség a legtöbb. Amikor gyerekek voltunk, cartoon network csak angolul volt még. Elég sokminden ránk ragadt. És ott azért a kiejtés is jó lesz. Emlékszem abszolút nem zavart, hogy nem magyar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!